Dünyanın en kurak bölgesi olarak bilinen Atacama Çölü çiçeklere büründü. 5 veya 7 yılda bir görülen bu nadir olay 2015 yılında her zamankinden çok daha farklı gerçekleşti. İşte dünyanın en kurak yeri Atacama Çölü'nde çiçek açmasının nedeni ve birbirinden güzel çöl fotoğrafları...
#SeyahatEn çok merak edilen ve bilinen çöller arasında Atacama çölü gelmektedir. Amaca bağlı olarak pek çok kişi bu çöl hakkında bilgi almak adına araştırma gerçekleştirmektedir. Peki Atacama çölü nerede ve hangi kıtada? Atacama çölünün sıcaklık, iklim, canlıları ve bitki örtüsü bilgileri hakkında bilinmesi gereken detaylar.
#Atamaca Çölü Nerede2018 yılının başında yaşanan 'süper mavi kanlı ay' gibi gökyüzü fenomenleri ve kuyruklu yıldız geçişleri daima büyük ilgiyle izleniyor. Çoğu bu olayları internet üzerinden gerçekleştirilen yayınlar aracılığıyla izleme yoluna giderken, sayıları giderek artan bilim meraklısı amatörler kendi teleskoplarıyla gözlem yapmayı tercih ediyor. İkinci şıkkı tercih edenler için gözlem noktasını doğru seçmek önem taşıyor.
#Kuyruklı Yıldız GeçişleriRehber Mine Karahan, Türkiye’de turist gezdirse de asıl sevdiği şey kendi başına yurtdışında gezmek. Geçen kış bir arkadaşıyla çıktıkları Güney Amerika turunda üç ayda 10 ülkeyi gezmişler. Onu en çok etkileyen yerlerden biri, bir buz pistini andıran görüntüsüyle Bolivya’daki Salar de Uyuni Tuz Çölü olmuş. Bu gezide, bir günde dört mevsimi yaşayıp coğrafyadaki çeşitliliğin tadını çıkarmışlar.
En zor spor kavramı herkese göre değişir. Kimi sahilde yarım saat koşunca yorulur, kimisi merdiven çıkınca. Peki çölde, kızgın güneşin altında ve 50 derece sıcakta, sırtınızda 10 kiloluk çantayla 250 kilometre koşabilir misiniz? Taner Damcı koşuyor. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Taner Damcı, Eurosport kanalındaki görüntülerden çok etkilenip çöl maratonu koşmak istedi.