Bugün pek çok kişi tarafında en çok rahatsızlık duyulan göz hastalıklarında biri de astigmat olmaktadır. Bu nedenle bu hasatlık hakkında pek çok kişi tarafında sorular sorulmaktadır. Sorulan bu soruların başında Astigmat nedir, neden olur ve nasıl geçer? Astigmat belirtileri, dereceleri ve tedavisi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Astigmat Nedir Neden Olur Ve Nasıl Geçer?Özel Atagöz Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Onur Aydın, göz tembelliğinin erken teşhis edilip tedavi edilmezse, kalıcı görme kaybına neden olabileceğini belirterek çocuklarda düzenli göz muayenelerinin küçük yaştan itibaren çok önemli olduğunu söyledi.
#1Bir çok kişi bu hastalığa sahip olduğunu son aşamada öğreniyor. Bir göz hastalığı olan keratokonusa yakalanan ve erken evrede öğrenenlerin çoğunluğu ise yanlış tedavi ediliyor. Keratokonusun sinsi bir göz hastalığı olduğunu söyleyen Kaşkaloğlu Göz Hastanesi’nin kurucusu Prof.Dr.Mahmut Kaşkaloğlu konu ile ilgili şunları anlattı;
#1Hilal ve Gökhan Muştu çiftinin üç çocukları var. Birbirinden sevimli bu üç çocuğun da sağlık sorunları bulunuyor. Sosyal medyada ‘Çikolatacı Anne’ olarak tanınan Hilal hanım bugünlerde çikolata satışlarından elde ettiği geliri gözleri ileri derecede şaşı olan kızı Eylül Naz’ın ameliyatı için biriktiriyor.
#Çikolatacı AnneGözlük kullanan kişiler arasında çok yaygın bir şekilde gözlük kullanmamak göz numarasını ilerletir mi korkusu yer alıyor. Gözlük takması gereken kişilerin gözlük takmaması halinde gözde ilerleme ya da gerileme olup olmayacağı konusunda pek çok uzman görüş bildiriyor. Göz numarası düşer mi tüm detayları ile sizler için derledik.
#GözGünümüzde en sık yaygın olan hastalıklar arasında göz hastalıkları gelmektedir. Göz hastalıklarının neler olduğuna dair birçok kişi tarafından araştırma yapılmaktadır. Göz hastalıkları mutlaka tedavi edilmesi gereken ve bu konuda herkesin bilinçli olması gereken hastalıklardır. Göz hastalıklarını tedavisinde göz doktorları sorumludur. Son günlerde göz hastalıklarının neler olduğuna dair araştırma yapılmaktadır. Peki, göz hastalıkları nelerdir? Göz hastalıklarının isimleri nelerdir? Göz hastalıklarının açıklamaları nedir tüm detayları ile derledik.
#Göz HastalıklarıGöz hastalarının en sık dile getirdiği şikayetlerin görme kaybı ile gözlük sorunları olduğunu kaydeden Op. Dr. Hakan Özpolat, kişilerin çeşitli kaynaklardan edindikleri bilgilerin çoğunluğunun göz rahatsızlıklarıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar olduğunu söyledi.
#Göz HastalığıYaygın olarak 'yakını görememe hastalığı' olarak bilinen hipermetropi, yaşa bağlı presiyobi ile karıştırılıyor. Oysa hipermetropide kişiler hem uzağı hem de yakını iyi bir şekilde görebiliyor. Bazen hastalarda hiçbir belirti göstermeyen hipermetropi, tesadüfen göz doktoruna gidilince anlaşılıyor. Memorial Şişli Hastanesi Göz Merkezi’nden Op. Dr. Mustafa Temel, hipermetropi hakkında bilgi verdi.
#Göz HastalıklarıGözün saydam tabakası korneanın incelerek sivrileşmesiyle ortaya çıkan keratokonus rahatsızlığı, gözleri ovuşturmak, sert baskı yapmak ve kaşımak ile tetikleniyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Baha Toygar, keratokonus hastalığı hakkında bilinmeyenleri paylaşıyor.
#Ccltedavisi2 bin kişide 1 görülüyor ve birçoğu bu hastalığa sahip olduğunu son aşamada öğreniyor. Bir göz hastalığı olan keratokonusa yakalanan ve erken evrede öğrenenlerin çoğunluğu ise yanlış tedavi ediliyor, kornea nakli tek çare deniliyor. Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi'nden Göz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Tomris Şengör uyarıyor: Mutlaka kornea naklinden önce kontak lensi deneyin.
#Göz HastaneleriÖzellikle bahar ve yaz aylarında çimen, ağaç ve çiçeklerden salgılanan polen miktarının artmasına bağlı olarak daha fazla görülen göz alerjisi ihmal edilmemeli. Çünkü bu hastalık tedavi edilmezse yaşam kalitesini düşürmesinin yanı sıra gözün kırma kusurlarından olan astigmata da yol açabiliyor.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.