Asteroit haberleri sayfasında Asteroit hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 257 Asteroit haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Meteoritten büyük, gezegenlerden küçük ve buz yerine kayadan oluşan Güneş Sistemi cisimleri için astreoid terimi kullanılmaktadır. Astreoitleri sınıflandırmanın bir yolu büyüklükleridir. Bazen yörüngeye gönderilen Mariner IV gibi insansız uzay araçları için suni asteroid terimi kullanılır. İşte, asteroit hakkında diğer bilinmesi gerekenler….
#AsteroitSamanyolunun derinliklerinden güneş sistemize gelen asteroit, uzayı gözlemlemeye başladığımız günlerden beri başka bir yıldız veya sistemden bizim sistemimize giren ilk cisim. Yıldızlararası asteroit, şekliyle de şaşırtıyor.
#Uzayİngiliz yayın kuruluşu BBC'nin Türkçe servisinin attığı bir tweet'e İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore'dan ilginç bir yorum geldi. BBC Türkçe'nin tweet'indeki görüntüde, Türkiye'nin bulunduğu bölgeye bir gök cismi düşüyordu.
#BBCOldukça stresli bir haftaya giriyoruz. Yılın belki de en zor dolunayı geliyor ve bu dolunayın ana kahramanı Şiron. Şiron yaralı şifacı demek, sağlıkla ilgili bir asteroit. Hayatımızda birçok konuyu aynı anda dikkatle idare etmemiz gerekebilir.
#Dinçer GünerAsteroit, Güneş Sistemi'nde yer alan, genellikle kaya ve metalden oluşan küçük gök cisimleridir. Gezegenlerden daha küçük olan asteroitler, çoğunlukla Mars ile Jüpiter arasındaki asteroit kuşağında bulunur. Düzenli bir şekle sahip değildirler ve boyutları birkaç metreden yüzlerce kilometreye kadar değişebilir. Çoğu düzensiz şekilli ve pürüzlü bir yüzeye sahiptir. Bazı asteroitler Dünya'ya yaklaşabilir ve potansiyel tehlike oluşturdukları için yakından izlenirler. Asteroitlerin yörüngeleri genellikle kararsızdır.
#AstreoidBir asteroit kraterinde bulunan ve 72.000 ton elmas ile kaplı inanılmaz Alman kasabası görenleri hayrete düşürüyor. Dünya'ya çarpan ve çıplak gözle görülebilen bir asteroid sayesinde oluşan elmaslar, ilginç şekilde 1960’lara kadar yerel halk tarafından dahi bilinmiyordu.
#NördlingenTeknoloji ve bilim dünyası hareketli günleri geride bıraktı. Prof. Dr. Mete Atatüre, Cambridge Üniversitesi Fizik Bölümü Başkanı oldu. Bitcoin’in mucidi Satoshi uzun bir süre sonra tekrar ortaya çıktı. İnsanlığın yapay zekâyla sınavıysa sürüyor.
#Umut Fırat EroğluGöktaşı mı düştü son dakika, sorusunun yanıtı sosyal medyada gelen yorumların ardından gündem oldu. Bazı sosyal medya kullanıcıları, yaptıkları paylaşımlarda Elazığ ve Malatya’da saat 20.20 sularında gökyüzünden ışık geldiğini ifade etti. Kimi kullanıcılar ise gökyüzünde ortaya çıkan aydınlanmanın sebebini merak ediyor. Peki Meteor mu düştü? Son dakika Göktaşı nedir, neden düşer? İşte, cep telefonuna yansıyan görüntülerin ardından merak edilen soruların yanıtları…
#Göktaşı Mı DüştüABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), tarihinde ilk kez "tanımlanamayan hava olayları" olarak adlandırılan ve halk arasında UFO olarak bilinen nesnelerin varlığını ciddiyetle değerlendiriyor. Son yıllarda kaydedilen görüntüleri inceleyen uzmanlar, yeni teknolojileri kullanarak tanımlanamayan nesnelerin iç yüzünü ortaya çıkarmaya niyetli. Peki ama dünya dışı varlıklar ne kadar gerçek? Farklı dönemlerde yaşanan vakalar üzerinden UFO’ların “bilinen” tarihi…
#UFODC Comics ailesi üyelerinden ‘The Flash’ın ilk solo filmi, ana karakterin küçükken kaybettiği annesini yeniden hayata döndürmek için zamanla oynaması üzerine bir öykü anlatıyor. Günümüz ‘süper kahraman filmleri’ fazla fabrikasyon duruyor. ‘The Flash’ ise tamamıyla olmasa da birçok yönüyle orijinal, farklı, mizah dolu, zekice detaylara sahip bir yapım hüviyetine sahip.
#The FlashUsta yazar Mehmet Eroğlu bilimsel temellere bağlı sert bilimkurgu türündeki, çok katmanlı romanı ‘Ruhun Parmak İzi/Varlıklar 1’de insanı, evreni ve varlık sorunsalını irdeliyor. Roman, insan-insanlık ikileminden hareketle insanın varlığını sürdürmeye değer bir tür olup olmadığını sorguluyor.
#Mehmet EroğluAy'a ayak bastığımızdan beri Mars'a gitmenin hayalini kuruyoruz. Bu hayal henüz gerçek olmasa da gezegene pek çok uzay aracı göndermeyi başardık. Bu araçlar sayesinde Mars ile ilgili sayısız keşfe imza atılırken yapılan son araştırma Mars ile ilgili 3,4 milyar yıllık sır perdesini araladı.
#MarsNASA'nın Çift Asteroid Yönlendirme Testi (DART) görevinin başarılı bir şekilde bir asteroide çarpmasının ardından Google 'NASA DART' aramasına özel hareketli bir animasyon tasarladı. Hareketli animasyon Google kullanıcıları tarafından çok sevildi. Arama motorunda, NASA'nın asteroit Dimorphos'u başka bir asteroidin yörüngesinde dolaşırken, rotasından sapmasını ve hedefi vurmasını anlatıyor.
#NASA DARTAmerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) DART misyonu çerçevesinde fırlattığı uzay aracı Dimorphos adlı asteroit ile çarpıştı. DART görevi çerçevesinde NASA, büyük asteroitlerin Dünya'ya çarpmasını engellemenin mümkün olup olmadığını belirlemeyi hedefliyor.
#NASAAmerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) DART misyonu kapsamında fırlattığı uzay aracı önümüzdeki saatlerde Dimorphos adlı bir asteroide çarpacak. Çarpma anının James Webb teleskobu dahil birçok teleskop tarafından takip edilecek.
#DART Misyonu