Asma yaprağı, sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti zeytinyağlı sarmanın ana malzemesi. Kalem gibi sarılan etli, etsiz, bulgurlu, pirinçli ve zeytinyağlı yaprak sarması tarifleri her daim tarif listelerinin favorisi. Asma yaprağı uygun koşullarda saklanarak kış aylarında da tüketilebiliyor. Bunlardan biri de salamura etmek. Peki Salamura yaprak nasıl yapılır? Asma yaprağı nasıl saklanır? İşte salamura, kavanozda ve buzlukta asma yaprağı saklamanın yöntemleri...
#Salamura Asma Yaprağı Nasıl SaklanırTurşunun tarihi insanın yemek yapmaya başlaması kadar eski. Yapılışı hakkındaki tartışmalarsa Yeşilçam’a ilham verecek kadar çeşitli. Herkes bildiği usulde yapmaya devam ededursun, ben size asıl laktofermente turşulardan bahsedeceğim bu hafta...
#Gülay Barbaros AltanTürk mutfağının en lezzetli yemekleri arasında asma yaprağı ile yapılan türler gelir. Tabii değişik zamanlarda farklı amaçlar altında da kullanmak için, farklı yöntemler üzerinden asma yapraklarını saklamak mümkün. Peki, asma yaprağı nasıl saklanır? Salamura yaprak kaç yıl saklanır? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.
#Asma Yaprağı