Ceviche, Peru mutfağına özgü bir lezzet. Taze çiğ balıktan hazırlanan ceviche soğuk olarak servis edilir. İçerisinde limon, acı biber ve soğan da kullanılan bu tarif levreğin yanı sıra somonla da yapılabilir. Peki levrek ceviche nasıl yapılır? İşte denemek isteyenler için levrek ceviche tarifi ve malzemeleri...
#Levrek Ceviche Nasıl Yapılırİlkbahar mevsimi balıklarından levrek, çeşitli şekillerde tüketilebiliyor. Güney Amerika'da 'Ceviche’ olarak bilinen levrek marin de bunlardan biri. Soğuk servis edilen levren marin yapımında soğan, hardal, zeytinyağı, elma sirkesi ve limon suyu gibi kolayca bulunan malzemeler yer alıyor. Peki, levrek marin (ceviche) nasıl yapılır? Levrek marin tarifi...
#Levrek MarinElazığ’da köylerde yapılan ve kış aylarında çerez olarak tüketilen orcik (cevizli sucuk), Türkiye’nin dört bir yanına ün saldı. Bağ bozumu döneminde başlayan orcik, birlikte zahmetli ve sabır gerektiren aşamalardan geçiyor. Peki, orcik tam olarak nedir, nasıl yapılır?
#Orcik NedirMevsim geçişinin yaşandığı bahar aylarında boğaz ağrısından yakınan insan sayısı hayli fazla.Boğaz ağrısı ile tahrişin neden olduğu; yutkunma, yemek yeme ve konuşma güçlüğü yüzünden de yaşam kalitesi oldukça olumsuz etkileniyor. Neyse ki üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle gelişen boğaz ağrısından korunmak çok da zor değil!
#Hamilelikte Boğaz AğrısıHer öğrencinin dört gözle beklediği sömestr tatili yarılanmak üzere... Planlar tatil gelmeden yapılmıştır ama bizim yine de “Şu kısacık değerli tatilimde ne yapsam?” diyenler için önerilerimiz var. İşte size konserden sinemaya, sergiden kitaba, tiyatrodan kardan adama kadar etkinlik rehberi.