Ceviche, Peru mutfağına özgü bir lezzet. Taze çiğ balıktan hazırlanan ceviche soğuk olarak servis edilir. İçerisinde limon, acı biber ve soğan da kullanılan bu tarif levreğin yanı sıra somonla da yapılabilir. Peki levrek ceviche nasıl yapılır? İşte denemek isteyenler için levrek ceviche tarifi ve malzemeleri...
#Levrek Ceviche Nasıl YapılırÖyle bir şehir ki yemek yapmak da yemek de önemli bir sosyal etkinlik. Dost meclislerinin, aile ortamlarının, misafir ağırlamalarının birleştirici unsuru hep yemek... Mutfağa törensel bir yaklaşımın olduğu Şanlıurfa, haliyle sayısız hikâye barındırıyor. Yakın zamanda çıkacak olan ‘Tarih Yaratan Mutfak Öyküleri’ de işte bu köklü zenginliğe ışık tutuyor.
#SeyahatElazığ’da köylerde yapılan ve kış aylarında çerez olarak tüketilen orcik (cevizli sucuk), Türkiye’nin dört bir yanına ün saldı. Bağ bozumu döneminde başlayan orcik, birlikte zahmetli ve sabır gerektiren aşamalardan geçiyor. Peki, orcik tam olarak nedir, nasıl yapılır?
#Orcik Nedir