Armut reçeli kendine özgü aromasıyla kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasında. İster sıcacık ekmekle isterseniz pankek üzerine ekleyerek keyifle tüketebilirsiniz. İçerisine ekleyeceğiniz tarçın ve karanfille de lezzetini katlayabilirsiniz. Peki armut reçeli nasıl yapılır, püf noktaları neler? Malzemeler hazırsa, armut reçeli tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Armut ReçeliReçel, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlı ve meyve konservesi türüdür. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmada da kullanılır. İki türlü reçel yapımı bulunmaktadır. Bunlardan birincisi reçel yapılacak meyvelerin önce şekerde bekletilerek daha sonra kaynatılması, ikincisi ise reçel yapılacak meyve ya da sebzenin reçel şurubu ile beraber kaynatılarak hazırlanmasıdır. Kaynama sonucu kıvama gelen reçel, hava almayacak şekilde saklama kaplarına (genellikle cam kavanozlara) konularak kapakları kapatılır. Birçok meyve ve sebzenin reçeli yapılmaktadır. Ayrıca gül reçelinde olduğu gibi çiçeğin yapraklarının da kullanıldığı reçel türleri de vardır. doğal bir tat ve görünüm, aroma bakımından zengin reçel üretimi mümkün hale gelmiştir. Peki, ev yapımı reçel nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Kışlık reçelin bozulmaması için nelere dikkat edilmeli? İşte sizler için hazırladığım birbirinden lezzetli reçel tarifi ve malzemeleri...
#Ev Yapımı Reçelİçine girdiği her şeyi güzelleştiriyor; zeytinyağlı taze fasulyeden bamyaya, hangi sebze olursa olsun bol domatesin suyuyla piştiğinde lezzeti artıyor. Bulgur pilavına nasıl yakışıyorsa pirinç pilavında da aynı performansı gösteriyor. Bugünlerde bol bol domates konservesi yapıyorum ki bu nefis tadı yılın her ayına taşıyabileyim. Sosundan bademli reçeline, çorbasından galette’ye pratik önerilerim var.
#DomatesHayatın koşuşturmacasına biraz ara verip cumartesi ve pazar günü uzun ve keyifli kahvaltılar etmek isteyenler için lezzet dolu önerilerimiz var. İncili Gastronomi Rehberi’nin Lezzet Noktaları’nda yer alan bu mekânların her biri nefis kahvaltılıklarıyla ünlü… İşte İstanbul, Bodrum ve Çeşme’den keyif verici seçenekler…
#Kahvaltı