Lif bakımından zengin meyvelerden birisi olan armut, büyükten küçüğe herkesin sevdiği besinlerden biridir. Uzmanlar tarafından, şeker hastalarına sıklıkla önerilen armut, birçok faydaya sahiptir. İşte armut tüketilmesinin vücuda sağladığı faydalar ve neye iyi geldiğine dair ayrıntılar.
#Armutun FaydalarıUzun yıllardır sofralardan eksilmeyen komposto yalnızca Türk mutfağında değil, yabancı ülkelerde de beğenilerek içilir. Yurt dışında bazı ufak değişikliklerle tüketiyor olsalar da esasında aynı şekilde yapılır. Kompostonun tüm inceliklerini Rüzgar Sünbül ve Lezizz rehberimizden tüm merak ettiklerinizi öğrenip, kayısı, erik, elma, vişne, armut kompostosu tariflerini denemeye başlayabilirsiniz.
#KompostoSulu ve lezzetli bir meyve olan armut, birçok insanın severek tükettiği bir besindir. Ülkemizin genelinde kolaylıkla yetiştirilebilen armut ağaçları meyveleri ve yeşilliği ile hayatımıza katkı sunar. Bu kıymetli bitkinin yetişme alanları, özellikleri, faydaları gibi konulara dair bilgileri derledik.
Ege ve Doğu Akdeniz bölgelerinde kendiliğinden doğada yetişen şifa deposu dikenli inciri bir diğer adıyla Hint inciri, son yıllarda sosyal medyanın da etkisiyle daha fazla bilinir hale geldi. Üzerinde çok sayıda diken bulunan Hint inciri, tatlı ve suludur. Yenilebilir ancak, yerken kabuk kısmı soyulup çıkarılır. Peki, Hint incirinin faydaları neler?
#Hint İnciri NedirBedenimizi birikmiş kirlerden, zehirlerden arındırmak yani detoks yapmak günümüzde bir tür sağlık kontrolü-vücut bakımı haline geldi. İyi de nasıl yapılacak bu detoks? Nerede yapılacak? Kim yapmalı, kim yapmamalı? Hangi uzman(lar)ın kontrolünde olmalı? Yoksa bu kadar ince ayara gerek yok mu?..