Arkası Toroslar, önü Akdeniz. Arada kalan tarih ve nefes kesen bir doğa. Burası Antalya. Dünyanın en güzel coğrafyalarından, en önemli turizm merkezlerinden… Halen güzel, halen keşfedilmeyi bekliyor ve heyecan veriyor. Otellerinden, lezzetlerine, şelalelerinden antik kentlerine… Deneyimleyecek çok şeyi var
#AkdenizAntalya, mavi bayraklı plaj sayısında kırdığı dünya rekorunun ikinci yılını kutluyor. Sahillerdeki eğlence mekanlarında köpük banyosu partileri eski hızıyla sürerken, dans pistlerinde en çok konuşulan konu Rus ve Brezilyalı şov gruplarının dansları. Eğlence yerlerine ses sınırı konusunda katı yaptırımlar uygulayan valilik, tatilcilerin uykularını böldürmemekte kararlı. Şehirdeki beş yıldızlı otellerin sayısı artarken, lüks konaklamada VIP villalar ön plana çıkıyor.
Marmaris’ten Bozburun Yarımadası boyunca aşağı inerken sayısız küçük koy vardır. Kuzeyden güneye doğru sayacak olursam, aralarından özellikle Kumlubük, Çiftlik, Arap Adası, Serçe ve Bozukkale limanlarını tercih ediyorum. Pek ender yer bulunabilirse de Korsan Koyu’nu da öneririm.
Antalya Türkiye’nin en önemli turizm kentlerinden biri. Dünyanın dört bir yanından insanlar geliyor bu güzel şehre. 30-40 yıl önce küçük bir Akdeniz kentiyken bugün bir marka oldu. Yerleşik nüfusunun yaklaşık 20 katı ziyaretçiyi ağırlıyor her sene. On binlerce yabancı, yerleşik hayat sürdürüyor burada. Bir o kadar da Türk, metropollerdeki sıkıntılarını unutmak için gidiyor. Böylece her sene yepyeni mekanlar açılıyor.
Çocukken beraber oynadık, aynı okula gittik, sonra birbirimizle evlendik ve bir gün geldi birbirimizi öldürdük, işte Yugoslavya’nın bütün hikayesi budur... İki dünya savaşından sonra bir de iç savaş atlatan Hırvatistan’ın Dubrovnik kenti hálá tüm güzellikleriyle ayakta. Özellikle kentin surlar içindeki tarihi bölümü küçük bir İtalya kasabasını andırıyor.
Kelime anlamına baktığınızda füzyonun karşısında birleşme, karışım, bir araya gelme açıklamalarını görürsünüz. Füzyon mutfağı denilince de böyle bir şey anlamak lazım: Değişik yörelerin yemek pişirme teknik ve malzemelerinin bilinçli bir şekilde aynı tabakta karışması, birleşmesi esasına dayanan, özgün, yaratıcı ve yenilikçi bir teknik bu.