Son yılların en büyük borsa vurgunu savcılık soruşturması ve Sermaye Piyasası Kurulu raporları ile ortaya çıktı. Borsada hisseleri işlem gören iki şirket üzerinden 10 bine yakın kişiden milyonlarca lira toplandı. Şirketler el değiştirdi, mallar başka kişilere devredildi. Şüpheliler hakkında soruşturmasını tamamlayan savcılık, nitelikli dolandırıcılık suçlaması ile dava açtı. Bir kısım sanık için mallarına tedbir konulması istendi.
#Ericom TelekomünikasyonSermaye Piyasası Kurulu (SPK) denetçileri, Türkiye’nin ilk organik tarım şirketi Ar Tarım ile ilgili denetim raporu hazırladı. Raporda, bu yılın başında el değiştiren şirket ile ilgili önemli tespitler yapıldı. Şirketin 29 milyon liralık zararının olduğu belirtilen raporda ‘şirketin içi boşaltıldı’ denildi. Rapora göre toplam aktifi 38 milyon TL olan şirketin yüzde 77’si eski sahibine aktarıldı. 5 bin kadar borsa yatırımcısının mağdur olduğu iddia edilen Ar Tarım’da, yetkililer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.
Bismil Ovası’nda yer alan 1 milyon 613 bin metrekare arazisinde organik tarım faaliyetlerini sürdüren Ar Tarım Organik Gıda , sermayesinin yüzde 35’ini halka arz ediyor. Şirket halka arzdan elde edeceği gelirle, Türkiye’nin en büyük organik pamuk üreticisi olmayı hedefliyor.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi kapsamında Meclis'te konuştu. Yılmaz "Dezenflasyon politikalarımızın devamlılığı sağlanarak 2025 yılında istikrar dönemine geçilecek; enflasyondaki gerileme hız kazanacak, öngörülebilirlik artacak ve 2026 yılında enflasyon yeniden tek haneye çekilecektir" dedi.
#Cevdet YılmazCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Vatanseverliğin, ülkemizin bir damla suyuna dahi sahip çıkmak olduğuna inanan ve gelecek nesillerimizin bir bardak suya muhtaç kalmaması için bugünden çalışan bütün duyarlı insanlarımıza çağrıda bulunuyorum; ‘Türkiye Yüzyılı'na bir damla da siz olun. 'Su vatandır' inancıyla ve bir seferberlik ruhuyla geleceğimize birlikte sahip çıkalım" dedi.
#AnkaraDünyanın gıda kaynakları azalıyor. Devir ‘atıksız mutfak’ devri! Geleneklerimizde bir ürünün sapını, kökünü, yaprağını ayrı ayrı değerlendirmek zaten var. Biz de biraz özenle kendi atıksız mutfağımızı yaratabiliriz. Örneğin turunçgillerin kabuklarını reçel yapabilir, asma yaprağının sapını tencerenin dibine yayarak sarmanın lezzetine lezzet katabiliriz. Tasarımcı Gönül Paksoy, şef Aylin Yazıcıoğlu, yemek programları yapan Şerife Aksoy ve şef Pelin Çakar’dan konuya yaklaşımlarını dinledik, tarifler aldık, çeşitli püf noktaları öğrendik...
#YemekTarım sektörünün öneminin pandemiyle birlikte bir kez daha anlaşıldığını belirten Yanmar Türkiye Tarım İş Kolu Müdürü Murat Balkan Kanbir, Türkiye’nin teknolojik gelişme ve tecrübelerini birleştirip bugünkü konumunun kat kat üzerine çıkabilecek potansiyele sahip olduğunu açıkladı.
#1Artan dünya nüfusu, iklim krizi, savaşlar nedeniyle son yılların en önemli gündemi olan gıda, tüm üretim ve tedarik ağıyla çözüm arayışına girdi. Bu arayışa çözüm olmak hedefiyle İstanbul, 30 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında gıda sektörünün en önemli uluslararası organizasyonlarından olan YES FOOD EXPO & FORUM’a ev sahipliği yapacak.
#GıdaSürdürülebilir finansman mekanizmalarının ve araçlarının doğru kurgulanmasının stratejik önem taşıdığına dikkat çeken DenizBank Finansal Kurumlar Grubu ve Sürdürülebilirlikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Beril Yüzer Oğuz ve DenizBank Tarım Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Burak Koçak “Her ürünün üretim dönemi, girdi ihtiyacı, su gibi kaynaklara ulaşım imkânı ve gelir elde etme dönemi farklı; bu açıdan tarım başta olmak üzere geleceğimize odaklanan bankacılıkta doğru hesaplanmış finansman modelleri çok kritik” dedi. Beril Yüzer Oğuz ve Burak Koçak Hürriyet’in sorularını yanıtladı...
#DenizbankO, Bahar Şamhili Tanju. İkimiz de yıllardır medyanın içindeyiz, hiç tanışmamıştık. Kuaförde yan yana saçlarımızı kestirirken tanıştık. Benim hafif soğuk algınlığım vardı, öksürüyordum, burnumu çekiyordum. “Dur!” dedi ve mutfağa gitti, bana nefis bir çorba hazırladı. Kendi ürettiği ilikli kemik suyu çorbası. İçine zencefil, limon, zerdeçal, karabiber filan da koymuş. Nasıl nefis olmuş anlatamam.Eskinin reklamcısı, şimdinin girişimcisi, ‘Gurvita’nın yaratıcısı Bahar. Nasıl mı giriyor bu işe? Hastalanıyor. Erken yaşta kemik erimesi teşhisi konuluyor. Doktorlar ilaç tedavisinin yanında kemik suyu ve sakatat çorbalarını tüketmesini öneriyorlar. İnanılmaz faydasını görüyor, bağışıklık sistemi kuvvetleniyor, iyileşiyor. O da kendisine iyi gelen bu şeyi, insanların hizmetine sunmaya karar veriyor...
#YazarFransa’nın parfüm sanayi merkezi Grasse’a bölgesine gerçekleştirdiği turistik gezi sırasında aklına gelen iş fikrini hayata geçiren Fulya Gündoğdu, bugün alışveriş merkezlerinden otellere kadar birçok alana koku üretimi yapıyor. Fiolas ile kurumsal koku alanında 7 ülkeye ihracata da başlayan Gündoğdu’nun hedefi ise dünya markası olmak.
#Gazetehaberleri