Hacker saldırılarından Microsoft Office programları da nasibini alıyor. Kullanıcıların ruhu duymuyor, cihazlar siber saldırılarda zombi olarak kullanılıyor. Peki kullanıcılar kendini nasıl koruyabilir?
#Siber GüvenlikTeknoloji hayatımızı kolaylaştırırken, bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Evimizin dört bir yanında konumlanan akıllı cihazların kameraları bu risklerin başında gelirken, elimizden ayırmadığımız cep telefonlarının saçtığı tehlikeyi atlıyoruz. Peki artık telefon kameramızı da mı kapatacağız? Tehlike altında olduğumuzu nasıl anlarız? Uzmanlara sorduk…
#TelefonYemek yerken maskesini çıkarmaktan rahatsız olanlara ilginç bir çözüm Güney Kore'den geldi. Ağız açıkken en azından burnu kapatan, oradan virüs girmesini önleyen 'burun maskeleri' ülkede satışa sunuldu. Bu maskeler hem insanları hem de uzmanları ikiye böldü!
#KoronavirüsWindows işletim sistemi kullanıcıları bazen bir takım sorunlar ile karşılaşabilmektedir. Karşılaşılan en fazla sorunlardan bir tanesi ise Windows istenilen aygıta, yola ya da dosyaya erişemiyor hatasıdır. Bu hata genel olarak dosya izinleri sebebi ile ortaya çıkmakta olan sistem sorunları içerisinde sayılmaktadır. Peki, Windows aygıt ve yola erişme hatasının çözümü nasıl olmaktadır. İşte işletim sisteminin aygıta ya da dosyaya erişemedi hatasının çözümü için uygulanması gereken yolları derledik.
#WindowsBilgisayarlar günümüzün önemli teknolojik araçlarıdır. Bu araçlar ile günlük yaşamda pek çok işlem gerçekleştirilmektedir. Bunun yanında oyun oynamak da mümkündür. Ancak bazen bilgisayarlarda bir takım sorunlar meydana gelebilmektedir. Unable to initialize steam api hatası ne demek? STEAM_APİ hatası nasıl giderilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#BilgisayarBilgisayar kullanıcıları çeşitli hatalar ile karşılaşabilmektedir. Explorer.exe hatası da bunlardan bir tanesidir. Explorer.exe hatasının neden olduğu ve nasıl düzeltileceği insanlar tarafından merak edilmektedir. Sınıf kaydedilmemiş hatası nedir, nasıl düzeltilir? Explorer.exe sınıf kaydedilmemiş hatası çözümü nasıldır tüm detayları ile derledik.
#BilgisayarAkıllı telefonlar, sosyal medya ve bilgisayar oyunları çocuklar ve gençler tarafından çok tercih edilse de ciddi tehlikeler barındırıyor. Velilerin bu noktada yaklaşımı çok önemli. Konuyla ilgili çocukları ve aileleri bekleyen tehditler ve psikolojik açıdan yaklaşımla ilgili detayları uzmanlar hurriyet.com.tr'ye değerlendirdi.
#Sosyal MedyaDünyanın en popüler uygulamalarından WhatsApp kullananlar için dikkat edilmesi gereken yeni bir sürüm keşfedildi. FMWhatsapp sürümü ile cihaz sahibine ücretli abonelikler verebiliyor hem de kullanıcılar yasa dışı faaliyetlere karşı savunmasız bırakabiliyor.
#FmwhatsappYapılan bir araştırma, kötü amaçlı yazılımların Türkiye genelinde yaygın olduğunu, 2021'in ilk 6 ayında Türkiye’ye yönelik 44 milyon saldırı gerçekleştirdiğini ve 2020'nin ilk yarısı rakamlarına göre %4'lük bir düşüşe rağmen diğer META ülkelerine kıyasla Türkiye’nin kötü amaçlı yazılım saldırıları sayısında ilk sırada yer aldığını vurguladı.
#HackerGeçen yıl yapılması gereken ancak koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen Tokyo 2020 Olimpiyatları daha başlamadan Kovid-19 kriziyle sarsıldı. Oyunlar için Japonya'nın başkentine gelen sporcu kafilelerinde Kovid-19'a yakalananların sayısı 79'a yükselirken DSÖ Genel Direktörü'nden "Tokyo'da sıfır Kovid-19 riski mümkün değil" uyarısı geldi.
#TokyoBir dönemin en tanınmış teknoloji zenginlerinden biri, İspanya'da bir cezaevi hücresinde hayatına son verdi. Annesiz büyüyen, dayakçı babası 15 yaşındayken intihar eden bu adamın hayatı da skandallar ve garipliklerle doluydu...
#John McafeeJohn McAfee hayatını kaybetti. ABD'li anti-virüs yazılımcısı John McAfee İspanya'daki tutuklu bulunduğu hücresinde ölü bulundu. John McAfee'nin ölüm nedeni henüz kesinleşmezken, intihar şüphesi olabileceği öğrenildi. 1987'de McAfee Associates yazılım şirketini kuran ve bir dizi kurumsal güvenlik yazılımı üreten McAfee Associates ile ilk başarısını elde eden John McAfe'nin 30 yıla kadar hapis cezası alabileceği tahmin ediliyordu. Peki, John McAfee kimdir kaç yaşında neden öldü? İşte, virüs yazılımcısı John McAfee'ın hayatı ve biyografisi hakkında merak edilenler.
#John Mcafee KimdirSon zamanlarda dünyada birçok şirket siber saldırıya maruz kalıyor. Geçtiğimiz günlerde MC Donald's'tan EA'ya, JBS'ye kadar birçok dünya devi kullanıcılarını rahatlatan açıklamalarda bulunmasına rağmen tedirginlik büyüyor. Kişilerin ve kurumların siber saldırılardan korunmak ve sonrasında yapması gerekenlerle ilgili uzmanlar önemli uyarılarda bulundu.
#Siber SaldırıG.Y., Antalya’da yaşıyor. Hesabı ele geçirilen, bir arkadaşının yaptığını sandığı, “F. yatırım borsası sayesinde 5 bin TL yatırdım, 57 bin TL kazandım” paylaşımına kandı. Dolandırıcıların tuzağına düştü. Ayrıldığı işyerinden aldığı tazminatla birlikte 157 bin liralık birikimi uçtu gitti. G.Y., Antalya Cumhuriyet Savcılığı’na, ‘nitelikli dolandırıcılık’tan suç duyurusunda bulundu. G.Y. gibi dolandırılan okurlarıma hukukçuların, uzmanların ve Adalet Bakanlığı’nın uyarılarını yazdım.
#YAZARReklamlar internette gezinirken çok sık karşılaşılan bir durumdur. Bazı reklamlar sitelerin sahipleri tarafından verilmesine rağmen reklamların sebebi virüs de olabiliyor. Bu virüsün nasıl temizlenmesi gerektiğini sizler için derledik.
#Chrome Reklam Virüsü Nasıl Temizlenir?Pandemi ile birlikte siber saldırı sayısı hızla artıyor. Özellikle de evden çalışma sistemine geçilmesiyle birlikte işletmeler zorlu bir süreçten geçiyor. Peki siber güvenlik konusunda şirketler yeteri kadar önlem alıyor mu? ESET Türkiye Satış Müdürü Asım Akbal; hem siber güvenlikle ilgili önemli noktalara değindi, hem de ESET'in 2021 için dijital güvenlik yazılımlarını Hürriyet'e anlattı.(Sponsorlu İçerik)
#Htvprogramlar1980’lerin başlarından itibaren ABD’de ilk kişisel bilgisayarların üretilmesiyle başlayan internet teknolojileri merkezli ticari ivme, Soğuk Savaş sonrası dönemde, internetin sivil kullanıma açılmasıyla birlikte küresel ölçekte büyük bir gelişimin ilk habercisi olmuştu. İnternetin sivilleşmesi ve ticarileşmesinin akabinde, 2000’li yıllarda cep telefonu teknolojisindeki gelişmelerle birlikte giderek yaygınlaşan akıllı telefon kullanımı günümüzde hayatın her alanını etkiliyor. Bu gelişime paralel olarak devletler de “kritik altyapılar” şeklinde tanımlanan kamu hizmetlerini gerçekleştirdikleri sistemleri, ağ teknolojileri temelli yeniliklerle kontrol etmeye başladılar. Bu gelişmenin bir sonucu olarak da kritik altyapıların siber güvenliklerinin sağlanması devletlerin en önemli önceliklerinden biri haline geldi.
#GüvenlikAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların dijital ortamlardaki oyunlar ve sosyal medya üzerinden maruz kalabilecekleri tehlikeleri önceden tespit etmek ve önleyebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 81 ilde 12 bin 135 kişiye bilinçli internet eğitimi verildi.
#İnternetBilgisayarımızda zaman zaman silemediğimiz pek çok dosya olmaktadır. Silinmeyen dosyaları silmek için ücretsiz olan pek çok program yer almaktadır. Bu programlar sayesinde istediğiniz dosyaları hızlı ve güvenli bir şekilde silebileceksiniz. Peki, silinmeyen dosyalar nasıl silinir? Ücretsiz en iyi silinmeyen dosya silme programı önerisi nedir? İşte, silinmeyen dosyaları silme yolları ve ücretsiz program önerilerini sizler için derledik.
#Silinmeyen Dosyalar Nasıl Silinirİnternet zaman zaman yavaş olabiliyor. Bu durumda internet kullanıcıları internetin hızlandırılması metotlarını araştırmaktadırlar. İnternet hayatımızda önemli bir yer edinmiş durumda. Dolayısıyla internetimizin de hızlı olmasını isteriz. İnterneti hızlandıran pek çok ücretsiz program da vardır. Peki, İnternet nasıl hızlandırılır? Ücretsiz en iyi internet hızlandırma programı önerisi nedir? İşte interneti hızlandıran ücretsiz programlar.
#İnternet Nasıl Hızlandırılır