Andız pekmezi, yapımı zor ve zahmetli ama tam bir şifa kaynağı. Daha çok Doğu Akdeniz bölgesinde görülen bir çam türünden elde ediliyor. Peki andız pekmezi nasıl yapılır, ne kadar tüketilmeli? İşte andız pekmezinin faydaları..
#Andız Pekmezinin FaydalarıAndız pekmezinin yapımı zor ve zahmetli… İğneli andız ağacının olgunlaşmış kozalaklarını toplayan kişiler, bu kozalaklardan pekmez üretiyor. Peki, bu pekmez nelere faydalı? Andız pekmezi gerçekten şifa kaynağı mı?
#Andız PekmeziAndız, ya da Andız Ağacı, servigiller familyasından olan bir ağaç türüdür. Boyu yaklaşık olarak 15-20 metrelere kadar ulaşabilen bu ağaç, dünya üzerinde de farklı bölgeler üzerinde görülebilmektedir. Doğu Akdeniz, Suriye, Lübnan ve Güney Türkiye üzerinde yer alan bu ağaçlar, aynı zamanda 800-1700 m yüksekliklerde görülebilmektedir. Genellikle kayalık alanlarda görülen bu ağaç türü, farklı alanlar üzerinde de kullanılmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.