YKS sınav sonuçları açıklandı. Bunun ardından Psikoloji taban puanları 2024 merak konusu oldu. Özel ve devlet kurumlarında psikoloji mezunlarının iş olanağı oldukça geniş olduğundan her yıl olduğu gibi bu senede en çok ilgi gören bölümlerden birisi olacak. Hayallerindeki fakültelerde ve şehirlerde eğitim almak isteyen öğrenciler, sınav sonuçları açıklanmadan tercih listelerini şimdiden hazırlamaya başladı. Psikoloji taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamalarını dikkate alan adaylar üniversiteleri ve bölümleri tercih edecek. Peki Psikoloji Taban puanları 2024 || Devlet ve Özel Üniversiteler Psikoloji Başarı Sıralamaları- YKS Psikoloji bölümü başarı sıralaması kaç, hangi üniversitelerde var? İşte, Psikoloji başarı sıralaması ve kontenjanları
#Psikoloji Bölümü Taban PuanlarıEskişehir’in Sivrihisar ilçesinde eski adıyla Hortu köyünde 1208 yılında dünyaya gelerek 1284 yılında ölen Türk mizahının usta ismi ve halk filozofu Nasreddin Hoca’nın, oğluna ait olduğu sanılan 738 yıllık, 147 santim uzunluğunda, yaklaşık 1 ton ağırlığındaki mermer sandukanın Nasreddiin Hoca’nın mezarına ait olduğu tespit edildi. Sandukanın üzerinde, Selçuklu döneminde kullanılan Arapça yazı stiliyle Nasreddin ve babası Şemseddin isimlerinin yazılı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mehmet Mahur Tulum, “Bu taşın üzerinde yaptığımız filolojik araştırmalar neticesinde bu taşın Nasreddin Hocamıza ait olduğunu tespit etmiş bulunuyoruz” dedi.
#Nasreddiin HocaEskişehir’in Sivrihisar ilçesinde eski adıyla Hortu köyünde 1208 yılında dünyaya gelerek 1284 yılında ölen Türk mizahının usta ismi ve halk filozofu Nasreddin Hoca’nın, oğluna ait olduğu sanılan 738 yıllık, 147 santim uzunluğunda, yaklaşık 1 ton ağırlığındaki mermer sandukanın Nasreddiin Hoca’nın mezarına ait olduğu tespit edildi. Sandukanın üzerinde, Selçuklu döneminde kullanılan Arapça yazı stiliyle Nasreddin ve babası Şemseddin isimlerinin yazılı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mehmet Mahur Tulum, “Bu taşın üzerinde yaptığımız filolojik araştırmalar neticesinde bu taşın Nasreddin Hocamıza ait olduğunu tespit etmiş bulunuyoruz” dedi.
#ESKİŞEHİRAantalya'nın Kumluca ilçesindeki Olimpos Antik Kenti’nde yapılacak olan kazı çalışmaları, Roma ve Bizans dönemlerinde kutsal alan olarak kullanılan piskoposluk sarayında başlayacak. Temmuz ayında başlayacak çalışmalar, akropol ve nekropol alanlarındaki onarım çalışmalarıyla eş zamanlı gerçekleştirilecek. Geçen yıl hayatını kaybeden Olympos Kazısı Onursal Üyesi Sanat Tarihçisi Sinan Sertel, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda anılacak.
#OlimposANTALYA'nın Kumluca ilçesindeki Olimpos Antik Kenti’nde yapılacak olan kazı çalışmaları, Roma ve Bizans dönemlerinde kutsal alan olarak kullanılan piskoposluk sarayında başlayacak. Temmuz ayında başlayacak çalışmalar, akropol ve nekropol alanlarındaki onarım çalışmalarıyla eş zamanlı gerçekleştirilecek. Geçen yıl hayatını kaybeden Olympos Kazısı Onursal Üyesi Sanat Tarihçisi Sinan Sertel, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda anılacak.
#AntalyaÖĞRENCİLER 23-29 Temmuz’da tercihlerini yapacaklar. 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na göre birçok bölümde kontenjanlar azaltıldı. Temel bilimler olan felsefe ve fizikte, bir dönemin gözde bölümlerinden uluslararası ilişkiler ile iktisatta ve arkeolojide daralma görüldü. Uzmanlara göre kontenjanların azalmasında öğrencilerin mezun olduktan sonra iş bulmakta zorlanacaklarını düşünüp bu bölümleri tercih etmeyi bırakmaları çok etkili oldu. Çoğu profesör, kontenjanların azaltılmasından memnun olsa da sadece sayısal bir azalmanın yetmeyeceğini, niteliksel bir iyileştirmenin de gerektiğini belirtiyorlar.
#Gazetehaberleriİstanbul Modern’in tekstilin yaşamın farklı yönleriyle ne kadar ilişkili olduğunu gösteren 'İplikten Çözülenler' sergisinin ilk etkinliğine sanat tarihçisi Ömer Faruk Şerifoğlu konuk olacak. Şerifoğlu, 18 Nisan Perşembe günü saat 18.00’deki söyleşide kaybolmaya yüz tutmuş yazmacılığı 'güzel ve faydalı' düşüncesiyle ele alan Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun sanat pratiğini izleyicilerle paylaşacak.
#İstanbul ModernADANA’da Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi (ÇÜTAM) Kültür Evinin bu hafta ki konuğu Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Dili Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahittin Tolkun oldu. Prof. Dr. Tolkun Adanaya Yerleşen Türkistanlılar: Özbekler başlıklı konuyu ÇÜTAM katılımcılarıyla paylaştı.
#ADANATürkiye’de kızların okullaşma oranı resmi verilere göre yüzde 90’ları bulsa da özellikle kırsal bölgede okul yüzü görmeyen, başladığı eğitime devam edemeyen binlerce kız var. İkinci dönem yarın başlarken elleri kalem tutsun diye büyük mücadeleler veren kızlarla konuştuk...
#EğitimAnadolu Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’yle ilişiği kesilen öğretim üyesi Abdullah Deveci, geri dönüş davasını kazanmasına rağmen son KHK dolayısıyla görevine dönemedi. Mahkeme kararına rağmen görevine başlayamayan Deveci, OHAL şartları nedeniyle hak aramanın güç olduğunu belirterek AİHM’ye gideceğini söyledi.
#KHK