Alanin aminotransferazın kısaltılmış hali olan ALT kan testlerinde bakılan bir değerdir. Özellikle karaciğerin durumunun tespiti için bakılmaktadır. ALT nedir? ALT değeri kan tahlilinde kaç olmalıdır? Alt düşüklüğü veya yüksekliğinin nedenleri nedir? Alt düşüklüğü ve yüksekliğinin belirtileri nelerdir? ALT ile ilgili merak edilen tüm soruların yanıtları hazırladık.
#Alt DeğeriNabız, sürekli çalışan kalbin kasılıp gevşeyerek kan damarlarına uyguladığı kuvvete denilmektedir. Kalbin bir dakika içerisinde kaç kez kasıldığının farklı teknikler ile duyumsanması, nabız olarak tanımlanmaktadır. Nabız sayısı cinsiyet, yaş ve fiziki özelliklere göre farklılık göstermektedir. Hastalık ve stres gibi sebeplerden ötürü nabız sayısı aynı kişide bile değişebilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kadınlarda Nabız Kaç OlmalıÜlkemizde pek çok ebeveyn kalp atış hızının ve kendi nabzının dakikada 60 ila 100 atışta olması gerektiğini de bilir. Çocuklarınızın aslında tipik olarak daha yüksek bir nabız hızına sahip olmalarına da şaşırabilirsiniz. Çocuklarda kalp atışı hızı kaç olmalı sizler için derledik.
ULUSLARARASI ANITLAR VE SİTLER KONSEYİ’NİN (ICOMOS) KURULUŞUNUN 50. YILI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE MERSİN ÜNİVERSİTESİ (MEÜ) İŞBİRLİĞİNDE VE ICOMOS’UN KATKILARIYLA ‘ICOMOS’UN DÜNYA MİRASI DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ' KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ.
Trabzonspor'un eski futbolcusu Emrah Eren, bordo-mavili kulübün değerinin, formasını giydiği diğer takımların çok üzerinde olduğunu söyledi. Eren, Türk futbolunda liyakat sorununun olduğunu vurgulayarak, Trabzon'a giden her oyuncunun formanın hakkını vermesi gerektiğini belirtti.
#TRABZONSPORGösteri dünyasında kelimenin tam anlamıyla "aşkın yaşı yok".... Gün geliyor bir erkek ünlü, torunu olabilecek yaşta bir kadınla gönül ilişkisi yaşıyor. Ya da gün geliyor tam tersi oluyor. Artık yaşını başını almış bir kadın ünlüyü çocuklarından bile daha genç biriyle el ele görmek sıradan bir hale dönüşüyor.
#CherGalatasaray, Trendyol Süper Lig’in 9.haftasında deplasmanda Antalyaspor’u 3-0 mağlup ederek 25 puana ulaştı ve namağlup liderliğini sürdürdü. Sarı-kırmızılıların Nijeryalı yıldızı Victor Osimhen, 90+2. dakikada attığı olağanüstü röveşata golüyle maça damga vurdu. 25 yaşındaki golcü, Süper Lig’de 3. golünü kaydetti. Nijeryalı gazeteciler, başarılı futbolcunun dikkat çekici performansıyla ilgili Spor Arena’ya özel açıklamalarda bulundu. Meslektaşlarımız, Victor Osimhen’in bu performansla gol krallığı için en güçlü aday olduğunu da vurguladı.
#Victor OsimhenTürkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili ve Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı, Uluslar Ligi'nde oynanacak maçlar öncesi açıklamalar yaptı. Ceyhun Kazancı, milli takım havuzunu genişletmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
#Milli TakımFenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 2.hafta maçında bugün Hollanda’nın güçlü ekiplerinden Twente ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Kadıköy’deki ilk maçta Union Saint-Gilloise’yi 2-1 yenerek kupaya moralli bir başlangıç yapan sarı-lacivertliler, zorlu maçta 3 puana odaklandı. Hollandalı gazeteciler, De Grolsch Veste Stadyumu'nda oynanacak mücadelede öncesi avantajlı olan tarafla ilgili Spor Arena’ya özel açıklamalarda bulundu.
#FENERBAHÇEu hafta ağustos sonlarında çıkan ve eylül ayı itibariyle lezzeti doruk noktaya ulaşan mürdüm eriğinin etle buluştuğu, Osmanlı saray mutfağının etkisinin görüldüğü bir reçete ile geldim; mürdüm erikli lokum et. Meyvelerin etle buluştuğu yemeklerin saray mutfağında ne denli önemli bir yere sahip olduğunu artık hepimiz çok iyi biliyoruz. Osmanlı mutfağı yüz yıllardır gastronomiye sihirli bir dünya sunuyor. Saray mutfağında en çok pişirilen yemek türleri arasında da en fazla tatlı etler dikkat çekiyor. Çünkü 15. ve 16. yüz yılda et yemeklerinin çoğunu ekşi-tatlı et yemekleri oluşturuyor. OrtaAsya, Anadolu, Orta Doğu ve Balkan ülkelerinin tatlarıyla zenginleşen Osmanlı mutfağında en sık kullanılan meyvelerin başında ise kavun, ayva, erik, yenidünya, kuru kayısı, kuru üzüm ve incir geliyor. Yemeğe sadece lezzet katması açısından değil, içinde bulunan vitaminlerin yemeğe geçmesi açısından da meyveler saray yemeklerinde sıkça yerini alıyordu. Günümüzün bazı yörelerinde de hala meyveler yemeklere lezzet katmaya devam ediyor. Üstelik bu saklı kalmış saray lezzetlerini günümüze taşıyan restoranların sayısı da günden güne artıyor.
#Mürdüm