Mısır'da Kızıldeniz kıyısındaki tatil beldesi Hurgada’da yer alan halk plajında denize giren Rus turist Vladimir Popov, bir kaplan köpek balığının saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Dünya basınında da gündem olan bu üzücü olay akıllara pek çok soru getirdi: Kaplan köpek balıkları Türkiye’de de görülür mu? Ülkemizde hangi köpek balığı türleri bulunuyor? Tüm köpek balığı türleri saldırgan olabilir mi? Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ayas ile bu sorulara cevap aradık.
#Köpek Balığı Saldırısıİzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), işitme engelli bireylerin aşçılık eğitimi alabilmesi amacıyla hayata geçirilen 'Sağır Şefler Dünya Mutfağını Öğreniyor' adlı uluslararası atölye çalışmasına ev sahipliği yapıyor. DEÜ bu kapsamda, dünyaca ünlü şefleri DEÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün uygulama mutfaklarında ağırlıyor. Alman, İtalyan, Portekiz, İsveç ve Türk mutfağından sunumların hazırlanacağı atölye çalışmasında, kayıt altına alınan üretim süreçleri proje kapsamında öğretim materyali olarak kullanılacak.
#DEÜKahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından deprem bölgesindeki kültürel varlıkların hasar durumu, uluslararası uzay ajanslarının kullanıma açtığı yüksek çözünürlüklü uydu görüntüleri üzerinden tespit ediliyor.
#DepremBundan tam 11 yıl önce bütün dünyanın gözlerini merakla çevirdiği bir törenle evlendiler... Sosyetenin ve monark ailelerin önde gelen temsilcileri bu mutlu anlara tanık olmak için törende hazır bulundu. Gelin, sade beyaz kıyafeti içinde gerçekten nefes kesecek kadar güzeldi. Damadın mutluluğu da yüzünden okunuyordu. Ama bir sorun vardı... Gelin, düğünün bir noktasından sonra ağlamaya başladı! Uzun süre, gözyaşlarını sildiği beyaz mendili elinden bırakmadı. Üstelik yüzünün ifadesine göre bu gözyaşları, her gelinin akıtması beklenen mutluluk gözyaşları değildi.
#Prenses Charleneİnsanlar bilindiği üzere konuşarak anlaşırlar. İnsanlık tarihinde iletişim bu şekilde gerçekleşmiştir. Yazının bulunması ile birlikte her dilin kendi dilbilgisi kuralları ortaya çıkmış ve zamanla gelişmiştir. Dil, statik değil bilakis dinamik bir yapıya sahiptir. Bu nedenle etkin ve başarılı bir iletişim için her insanın konuştuğu dilin temel kurallarını bilmesi gerekir ve beklenir. Bu bağlamda en çok merak edilen "özel isimler" ve özel isimler ile ilgili kurallar olmaktadır. İşte özel isimlere gelen ekler nasıl yazılır, nasıl ayrılır, örnekleri ile konu anlatımı ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#EğitimCumhurbaşkanı Erdoğan ve heyeti, daha ilk gün Katar’da çok sıcak bir ilgiyle karşılanıyor. İki uçak halinde geldiğimiz başkent Doha’da kelimenin tam anlamıyla müthiş bir ‘ticari sefer’ izlenimi alıyorum. 15 maddelik dev anlaşmalar zinciri ile Körfez’deki ‘Türkiye seferi’nin en önemli durağı Doha oluyor...
#Cumhurbaşkanı ErdoğanİTÜ Rover Takımı, Avrupa’nın en büyük uzay ve robotik yarışması European Rover Challenge’ın ‘robot kol’ görevinde birinci, genel klasmanda ise ikinci oldu. Avrupa’nın seçkin üniversitelerinden gelen 58 takımın katıldığı yarışma, yüzeyi Mars’ın volkanik ovasının ‘Elysium Planitia’ adlı parçasından esinlenilen bir pistte gerçekleşti.
#İTÜ Rover TakımıGalatasaray’ın eski kalecisi ve antrenörü Claudio Taffarel, bu dönemde Türkiye’nin başarılı olması için 2000’deki UEFA Kupası şampiyonluğunu ve 2002’deki dünya üçüncülüğünü unutması gerektiğini söyleyerek, "Taraftar ömür boyu gurur duyabilir ama kulüpler yeni planlamalar yapmalı. O günkü çalışkanlık düzeyine çıkılmalı ve yeni hedefler koymalı ki başarsın" dedi.
#TaffarelTürkiye’nin en turistik illerinden biri Muğla’dır. Muğla ili her yıl yerli ve yabancı birçok turisti ağırlamaktadır. Muğla’da hem tarihi olarak gezilecek hem de turistik olarak gezilecek birçok bölgesi bulunmaktadır. Muğla nerededir? Muğla ilinden gezilecek turistik ve tarihi yerler nerelerdir? Muğla ili ile ilgili bilgileri sizler için hazırladık.
#Muğla İlçeleriSivastopol, Osmanlı Devleti döneminde Akyar olarak bilinen Karadeniz kıyısındaki kenttir. Rusya toprakları içerisinde yer alan Sivastopol, coğrafi konumu nedeniyle birçok kez liman olmuştur. Sivastopol iki kez kuşatılmış ve büyük savaşlar görmüştür. İşte, Sivastopol savaşı ve kentin bölgedeki konumu hakkında bazı bilgiler
#SivastopolKeskin virajlı, dik, sürekli dikkat gerektiren Dolomit yollarında direksiyon sallamak yerine yolcu koltuğunda oturmakta yarar var. Bu sayede karşınıza bir grup İtalyan bisikletli çıktığında strese girmez, müthiş dağ manzarası içinde yol alan sporcuları keyifle seyredebilirsiniz. Dolomitler, yani İtalyan Alpleri ülkenin kuzeydoğusunda. Doğasever, yürüyüşçü, dağcı, kayakçı ve motosikletçilerin gözdesi. Coğrafyası kadar kültürel mirasıyla da göz kamaştırıcı. 1. Dünya Savaşı öncesinde Avusturya’ya ait bölgenin mutfak kültüründe bu özellik belirgin. Vadiden vadiye, köyden köye gezerken Alman, İtalyan ve antik Ladin kültürel kimlikleri sürekli yer değiştiriyor. Trafik tabelaları bile üç dilde. Ingrid K. Williams / The New York Times Çeviren: Serhan YEDİG
#Seyahat