Ipsos’un 2023’e ilişkin Türkiye geneli online alışveriş araştırması, 2021’den bu yana e-ticaretten alışverişin altı kat büyüdüğünü ortaya koydu. Araştırmaya göre 2022’den 2023’e büyüme yüzde 96 oldu. Yıllık hacim 500 milyar TL’ye ulaştı. Ortalama kişi başı harcama 15 bin 362 TL olurken tüketicilerin daha seyrek ama daha yüksek meblağda ürün satın aldıkları görüldü.
#IpsosTeknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte, alışveriş deneyimleri de büyük bir değişim ve kolaylık içerisine girmiştir. Online alışveriş platformları kullanıcılarına sunduğu avantajlarla ön plana çıkıyor. Hepsiburada, alışveriş tutkunlarının hayallerini gerçekleştirmeleri için yepyeni bir fırsat sunuyor: Hepsiburada Alışveriş Kredisi! Artık istediğiniz ürünlere kolayca sahip olabilir, ödemelerinizi dilerseniz taksitlendirerek hayallerinizi yarım bırakmak zorunda kalmazsınız. Bu inovatif yaklaşım, alışverişin sadece bir ihtiyaç değil, aynı zamanda keyifli bir deneyim haline dönüşmesine olanak tanıyor. Hayallerinizin sınırlarını zorlamak ve istediğiniz ürünlere daha kolay ulaşmak için Hepsiburada'nın Alışveriş Kredisi avantajlarına göz atmadan geçmeyin!
#Sponsorlu İçerikAlışveriş platformlarının bünyelerinde açtığı ‘Pazar yerleri’ girişimciler için de fırsat oldu. Evinde kendi üretimini yapanlar, gençler, kadınlar, tasarımcılar, ithalatçılar vs bu sayede gelir elde ediyorlar. Hem günümüzün teknolojik nimetlerinden faydalanıyorlar hem de tüketici için önemli bir alternatif oluşturuyorlar.
#Alışveriş PlatformlarıBTM’nin yılın ilk Sahne XL etkinliğinde konuşan İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “BTM’de sadece Turcorn çıkarmak gibi bir iddiamız yok. Hedefimiz bu merkezin, ülkemizi kalkınmasına katkıda bulunacak tüm genç girişimlerin doğum yeri olmasını sağlamak” dedi.
#Şekib AvdagiçGünümüzde internet alışveriş platformları giderek artış göstermektedir. Kaliteli ürünlerin farklı mağazalarda yer alması ile müşteriler her alanda ürüne anında ulaşmaktadır. Mağazacılık sisteminin gelişmesi ile birlikte farklı pek çok site hazırlanmaktadır. En çok tercih edilen satış sitelerinden biri olarak N11 kullanılmaktadır. N11 kapıda ödeme var mı ve alışveriş yöntemleri nelerdir hakkında tüm detayları sizler için derledik.
Ülke çapında en çok kullanılan online alışveriş sistemleri içerisinde Çiçek Sepeti geliyor. Özellikle birçok ürünün ortak şekilde bulunduğu bu platform içerisinde farklı ödeme yöntemleri bulunmaktadır. Peki, çiçek sepeti kapıda ödeme var mı yok mu? Çiçek sepetinde alışveriş için ödeme yöntemleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
Trendyol günümüzde en çok kullanılan alışveriş platformları arasındadır. Özellikle online alışverişin artması, online marketlerin çıkması ile birlikte Trendyol daha çok kullanıcıya ulaşmıştır. Ancak bazı durumlarda Trendyol şifresi unutulabilir veya yenilenmesi gerekebilir. Trendyol şifremi unuttum ne yapmalıyım hakkında tüm detayları derledik.
Hepsiburada günümüzde en çok kullanılan, alışveriş platformları arasında yer alıyor. Özellikle, seçkin yapısından dolayı birçok müşteriye hitap eden Hepsiburada market ve hızlı gönderim sistemi ile online alışverişlerin gözde alanlarından biri. Ancak bazı durumlarda kullanıcılardan kaynaklı ya da sistemsel şifre sorunları yaşanabilir. Şifrenizi unutabilir ya da yanlış şifre yüzünden hesabınızı resetlemek zorunda kalabilirsiniz. Hepsiburada şifremi unuttum, şifremi nasıl alabilirim, Hepsiburada şifre sıfırlama ve yenileme hakkında tüm detayları derledik.
Kripto paralar içerisinde birçok insanın takibini yaptığı dijital varlıklar bulunmaktadır. Büyük bir topluluk tarafından takip edilen bu projelerin çıkış tarihi ve nasıl bir yol izleyeceği oldukça merak edilmektedir. Büyük bir topluluk tarafından ülkemizde de milyonlarca kişi tarafından takip edilen Pİ coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Picoin ne zaman çıktı ve ne iş yapar tüm detayları ile derledik.
#Pi CoinGözünüzden kaçmış olabilir |Hurriyet.com.tr'de sıcak gündemi size ulaştırdığımız gibi 'son dakika' telaşından uzak; dosya ve analizler içeren, ne olduğu kadar neden olduğunu da irdeleyen haberler üretiyoruz. İşte hafta sonu boyunca 'gözden kaçmış' olabilecek haberlerden bazıları...
#Gözden Kaçmasınİnternetten alışveriş yapan hemen herkesin bir sahte ürün hikayesi vardı. Özellikle koronavirüs sebebiyle internetten alışverişin artması, bu gibi mağduriyetleri daha çok yaşamamıza sebep oldu. Peki sahte ürünlerle dolu alışveriş sitelerinde nasıl alışveriş yapacağız? Sahte ürün satın alan tüketici ne yapmalı?
#AlışverişAdidas’lar, Nike’lar, Makita’lar, Dell’ler, Fahrenheit’lar, Dolce&Gabbana’lar... Liste uzayıp gidiyor. İnternet alışveriş platformları, ikinci el ürün satış siteleri sahte ürün cennetine dönüştü. İhbar üzerine çalışan denetim mekanizmasının sahte ürünü daha satışa çıkmadan yakalaması için ise çaba şart.
#YazarElektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi, online alışveriş yapan tüketicileri uyararak, "Dönemsel olarak artan fiyatlara karşı bilinçli olun, araştırmadan almayın. Olağan dışı fiyat artışıyla karşılaştığınızda, ilgili e-ticaret sitelerine mail atabilir, Alo 175 Tüketici Danışma Hattı çağrı merkezini arayabilirsiniz." ifadelerini kullandı.
#Online AlışverişSmarties Next! Conference, etkinliğine, pazarlama sektöründen 1300’den fazla profesyonel katılım gösterdi. Konferansta, yapay zeka, veri gizliliği, sürdürülebilirlik ve e-ticarette kişiselleştime gibi güncel konuların yanı sıra, sosyal medya stratejileri ve deneyim pazarlaması gibi konular öne çıktı.
#Smarties Next! ConferenceGoogle ve diğer arama motorları üzerinden yapılan sorgular, çevrimiçi ortamda en güvenli eylemlerden biri gibi görünse de, siber güvenlik uzmanları bazı aramaların ciddi tehditlerle sonuçlanabileceği konusunda uyarıyor. Peki, asla aranmaması gereken kelimeler ve ifadeler neler? Siber korsanlar bu konuda nasıl bir strateji izliyor? Kullanıcıları bekleyen tehlikeler neler? Prof. Dr. Ali Murat Kırık, hurriyet.com.tr’ye yanıtladı.
#Siber Güvenlikİzmir’de yaşayan Özkan Aydik, doğalgaz faturasını ödemek için mobil uygulamaya girdiğinde hesabında 23 milyon 16 bin 393 TL buldu. Bankaya durumu bildiren Aydik, paranın kaynağı hakkında bilgi alamadı ve parayı iade etti. Uzmanlar kaynağı bilinmeyen paranın genellikle dolandırıcılık veya kara para aklama ile ilişkilendirilebileceğine dikkat çekiyor. Peki, hesaba habersiz gelen bir para ne gibi sonuçlar doğurabilir? Harcanırsa nelerle karşılaşılabilir? Paranın hesapta kalma süresi ne gibi riskler taşır? Bu soruların yanıtlarını ve dolandırıcıların izledikleri yeni yolları Avukat Ceren Küpeli ve Bilişim Teknolojileri Uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık ile mercek altına aldık.
#Siber GüvenlikAB'nin şubat ayından itibaren yürürlüğe koyduğu yeni kurallar, kullanıcı güvenliğini artırma hedefiyle tüm çevrim içi platformlar için ağır yükümlülükler getirdi. İhlal durumunda yıllık cirolarının yüzde 6'sına kadar para cezasıyla karşılaşacak X, Google, Apple ve Microsoft gibi dijital devler, işleyişlerinde birçok değişikliğe gitmek zorunda kaldı.
#ABDolandırıcılar şimdi de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) ismini kullanarak vatandaşları hedef alıyor. Sahte mesajlarla prim borcu veya çeşitli ödemeler hakkında yanıltıcı bilgiler sunan dolandırıcılar, kullanıcıları tuzağa çekmek için pek çok yöntem kullanıyor. Dikkat edilmesi gerekenleri Prof. Dr. Ali Murat Kırık, Hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#Siber GüvenlikMastercard ve Garanti BBVA, kart sahiplerinin e-ticaret deneyimlerinin güvenli ve şeffaf olması için yeni iş birlikleri hayata geçirmeye devam ediyor. Türkiye’de bir ilk olarak, Garanti BBVA kart sahipleri artık Masterpass’e kayıtlı banka veya kredi kartlarını hangi işyerlerinde listelemeye izin verdiğini BonusFlaş ve Garanti BBVA Mobil uygulaması üzerinden tek bir platformda görebiliyor.
#Sponsorlu İçerik