Almanya’da Duisburg Yabancılar Göç ve Uyum Meclisi’nin, Federal Meclis’in Ermeni soykırımı kararına tepki gösteren bir açıklama yayınlayıp daha sonra bunu geri alması tepki çekti. Duisburg’ta yaşayan Türkler, hem bu konuda uyum meclisine baskı yapan mercileri, hem de Federal Meclis’in soykırım kararını protesto etti.
#DUISBURGATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİ ARAŞTIRMA MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN “1915’TE ANADOLU’DA NE OLDU?” VE “1915’TEN 2015’E BİZ NE YAPTIK, NE YAPMALIYDIK?” KONULU PANEL, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR MERKEZİ MAVİ SALON’DA GERÇEKLEŞTİ.
Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'nde yaşayan Türkler, eyaletteki bazı okullarda tarih derslerinde 1915 Tehcir Olaylarının, 'Türkler Ermenilere karşı soykırım yaptı' şeklinde anlatılmasını, Düsseldorf'taki Eyalet Parlamentosu önünde protesto ettiler.
ALMANYA’nın Dortmund kentinde Steinwache Soykırım Müzesi’nde 10 Mayıs’tan beri açık olan “Unutulmuş Soykırım” adlı fotoğraf sergisindeki 36 fotoğrafın iddia edilenin aksine Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı Ordusu’nda görev yapan Alman subayı Armin T. Wegner’e ait olmadığı ileri sürüldü.
“Aghet” adlı propaganda filmine tepki olarak sözde Ermeni soykırımı iddialarına karşı toplanan 7 bin 800 imzanın yer aldığı dilekçe, NRW Başbakanlığı'na verildi. Dilekçeyi teslim eden Dr. Ali Söylemezoğlu, “Türkler'in konuyu örtbas ettiği iddialarına karşı, olayın resmi belgeler ışığında araştırılmasını istiyoruz” dedi.