Oyuncu Zeynep Koçak, bir süredir mücadele ettiği derealizasyon hastalığı ile ilgili ilk kez konuştu. Hayranları tarafından derealizasyon nedir araştırmaları hız kazandı. Psikolojik bir hastalık olan derealizasyon belirtileri çocukluktan başlayabiliyor. Peki, derealizasyon nedir, neden olur ve nasıl geçer? İşte, derealizasyon belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler
#DerealizasyonUlusal Akıl Hastalıkları İttifakına (NAMI) göre, yaklaşık dört yetişkinden üçü hayatlarında bir dissosiyatif dönem geçirdi, ancak sadece yaklaşık %2'si DPDR kriterlerini karşılıyor. Peki, Derealizasyon nedir, belirtileri nelerdir, tanısı ve tedavisi nasıl yapılmalıdır ayrıntıları ile derledik.
#Derealizasyonİçinde ne hissettiğin hakkında hiçbir fikriniz yok. Başkaları nasılsın diye sorduğunda, bir boşluk çiziyorsunuz. Çoğu zaman, yalnızca "iyi" veya "kötü", "mutlu" veya "mutsuz" hissettiğinizi ve bunun ötesinde pek bir nüans olmadığını söyleyebilirsiniz. Peki, Aleksitimin ne olduğu hakkında detayları derledik.
#AleksitimiÜniversiteye giriş stresi bitti ancak kampüse adım atmaya hazırlanan gençleri şimdi zorlu bir sınav daha bekliyor: Uyum süreci… Üniversite ortamına alışmak bazı öğrenciler için zor olabiliyor. Özellikle eğitimi için başka bir şehre giden öğrenciler, uyum sürecini kısa sürede atlatamazlarsa akademik başarıları azalabiliyor ve sosyal ilişkileri zarar görebiliyor. İlk yıl yurtta kalmaları, onların uyum sürecini kolaylaştırıyor.
#YurtProf. Dr. Arif verimli’ye göre, psikiyatrik hastanın klinik muayenesinde “görsel değerlendirme” en önemli yeri tutuyor. Çünkü psikiyatr, henüz hastasıyla konuşmaya başlamadan önce, hastasının yürüyüşünü, el-kol hareketlerini, adımlarını, kafasını hareket ettirmesini, hastanın giysilerini, kişisel temizliğini, fiziksel görünümünü gözden geçirir. Buralardaki herhangi bir anormallik daha ilk anda bir hastalık için çağrışım yapabilir.