Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 245 sanıklı davada dönemin TEM Dairesi Başkanı Turgut Aslan'ı da yaralayan eski albay Erkan Öktem, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ile 9 kişinin şehit edilmesine ilişkin 10 kez, 14 sanık ise "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ile 8 kişinin şehit edilmesine ilişkin 9'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı.
#DarbeFetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı Karargahı'ndaki eylemlere ilişkin 245 sanıklı davada, esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, 175 sanığın "anayasayı ihlal" ve 9 kez de kasten adam öldürme suçlarından 10'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmesini talep etti.
#JandarmaYÜKSEK Askeri Şura’nın (YAŞ) kararlarına göre; 61 albay, amiral ve generalliğe yükseltilirken, 6 general ve amiral bir üst rütbeye yükseltildi. YAŞ kararlarınca ayrıca 168 albayın görev süresi 2 yıl uzatılırken, 8 generalin görev süresi 1 yıl uzatıldı. Kararlarla ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı. Basına yansıyan YAŞ açıklamasında 168 albayın görev süresinin 2 yıl uzatıldığı belirtilirken İbrahim Kalın bu sayınını 159 olduğunu söyledi.
#YAŞİNTERNET Andıcı davasından 6,5 yıl hapis cezasına mahkum olan, 2 yıl hapis yattıktan sonra geçen ağustosta tahliye edilen Albay Ziya İlker Göktaş, hakkındaki yakalama kararı “UYAP” sisteminden düşürülmediği için iki ay içerisinde üç kez gözaltına alındı. Göktaş tahliyesinin ardından TSK’ya emeklilik başvurusu yaptı ve geçen ay emekli oldu. Ancak Göktaş iki ayda üç defa “T.C. hükümetini yıkmaya teşübbüs” suçundan gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Albay Göktaş, polisler arasında bile espri konusu olan yakalanma hikayesini Hürriyet’e, şöyle anlattı:
#GözaltıErgenekon davası 12 Haziran 2007’de, Trabzon Jandarması’na gelen bir ihbarla başladı. Bunun üzerine polis Ümraniye’deki bir gecekondunun çatısında bir sandık içerisinde 27 el bombasını buldu. Karar duruşmasında yine bir ihbar vardı. Terör örgütü DHKP-C’nin mahkemeye yönelik bombalı saldırı yapacağı ihbarı nedeniyle duruşma sanık yakınlarına kapalı olarak görüldü. Sonuçta mahkeme Ergenekon’un ‘örgüt’ olduğunu kabul etti.
Ergenekon davası 12 Haziran 2007’de, Trabzon Jandarması’na gelen bir ihbarla başladı. Bunun üzerine polis Ümraniye’deki bir gecekondunun çatısında bir sandık içerisinde 27 el bombasını buldu. Karar duruşmasında yine bir ihbar vardı. Terör örgütü DHKP-C’nin mahkemeye yönelik bombalı saldırı yapacağı ihbarı nedeniyle duruşma sanık yakınlarına kapalı olarak görüldü. Sonuçta mahkeme Ergenekon’un ‘örgüt’ olduğunu kabul etti. İşte sanıklara verilen cezalar...
Ergenekon Davası’nın 296’ıncı duruşmasında CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın da aralarında bulunduğu 17 tutuklu sanık çeşitli mazeretler bildirerek esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmasını yapmadı. Mustafa Balbay, bugünkü duruşmada 5 sanığın savunmasını yapacağının kendisine söylendiğini belirterek, "Avukatım şu an salonda değil. Yarından sabahtan itibaren savunma hakkımı kullanabilirim" dedi.
Ergenekon Davası’nın 272. duruşmasında sanıkların talepleri alınıyor. Cumhuriyet Gazetesi’ne molotofkokteyli atılması dosyasının tutuklu sanığı Boğaç Kaan Murathan, "Ben bir gazeteye fikirlerinden dolayı molotof attıracak kadar soysuz olmadım. Benden terörist olmaz. Terör örgütü üyesi değilim. Ben böyle bir örgüt ne duydum ne gördüm. Ne eylem yaptım, ne de eylem talimatı verdim. Buna yüce Allah şahittir" diyerek tahliyesini istedi.
İnternet Andıcı Davası'nda savunma yapan tutuksuz sanık emekli Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım, futbol kulüplerine yönelik şike operasyonunun “Ergenekon”a bağlanmak istendiğini, bu şekilde olmayan “Ergenekon”un finans ayağının oluşturulmak istediğini ileri sürdü.
İnternet andıcı davasının yakalama emirli şüphelisi Emekli Albay Cemal Gökçeoğlu 2. Ergenekon davasının duruşması için Silivri’de bulunan 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar yüzüne okunarak tutuklandı. Mahkeme, Gökçeoğlu’nu Ergenekon Davası’na verdiği ara sırasında tutukladı.
"İnternet Andıcı" davasında hakkında yakalama kararı çıkan emekli Orgeneral Hasan Iğsız tutuklandı. Org. Iğsız sabah saatlerinde geldiği adliyede öğle saatlerinde gelmesi istendiği için 15 dakika kalıp ayrılmıştı. Öğleden sonra yeniden geldiği adliyede tutuklanan Org. Iğsız, Metris Cezaevi'ne götürüldü.
Ege Ordu Komutanıyken 30 Ağustos 2011'de düzenlenen YAŞ toplantısı sonrası emekli olan Org. Saldıray Berk'in yerine Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanlığı’na atanan Org. Nusret Taşdeler hakkında 'İnternet Andıcı' davası kapsamında yakalama kararı çıkartıldı.
Hükümet aleyhine kara propaganda yapmak amacıyla Genelkurmay tarafından kurulduğu öne sürülen internet sitelerine ilişkin Ege Ordu Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler, Tümgeneral Mustafa Bakıcı ve Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ve eski 1’inci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız’ın da arasında bulunduğu 17’si muvazzaf subay, 2’si sivil memur 22 kişi hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce oybirliği ile kabul edildi.