Çolpan kelimesinin sözlük anlamı Venüs'tür. Güneş sistemindeki sekiz gezegenden biri olan Venüs, Roma mitolojisinde aşk ve güzellik tanrıçasıdır. Bu tanrıça Yunan mitolojisinde Afrodit adıyla bilinir. Çolpan, astrolojide güzelliği, zarafeti ve aşkı simgeler. Çolpan isminin anlamına, kökenine ve özelliklerine dair merak edilen detayları derledik.
#Çolpanİnsanlık adına çalışma yapmış olan her isim ya bir şey bulmuştur ya da icat etmiştir. Bu kişiler bilim alanında yaptıkları ve çeşitli çalışmaları ile dünyanın gelişmesine yardımcı olmuşlardır. Sizler için Johannes Kepler neyi buldu ya da icat etti? Johannes Kepler buluşları ve bilime katkıları nelerdir detayları ile derledik.
#SözlükYaşadığımız Dünya Güneş Sistemi'nde yer alan gezegenlerden birisidir. Gezegenler arasında sadece Dünya yoktur. Güneş Sistemi'nde toplamda 8 adet gezegen bulunur. Bu gezegenlerden biriside Venüs olarak bilinmektedir. Venüs gezegeni nedir, ne renktir ve ne zaman keşfedildi? Venüs gezegeninin özellikleri ve dünyaya uzaklığı hakkında bilgiler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Venüs GezegeniSeher Yıldızı, astrolojiyle ilgilenenler için önemli bir yere sahiptir. Mitolojide ve tarihi kitaplarda sıklıkla adı geçiyor. Tarih öncesinden günümüze kadar insan kültüründe yerini koruyarak gelmiştir. Dünya'ya yakınlığı nedeniyle sürekli ilgi görmüş, 1961'den itibaren uzay araçları gönderilmeye başlanmıştır. Seher Yıldızının hangi gezegen olduğunu, hangi isimlerle anıldığını, tarihteki ve mitolojideki yerini sizler için derledik.
#Seher YıldızıYüzyıllardan beri insanoğlu dünyada ve çevresinde olan olayları anlamaya çalışmaktadır. Gördüğü ama ulaşamadığı yıldızların adlarını, anlamlarını çözmek için uğraş vermektedir. Yıldızların farklı isimleri ve anlamları bulunmaktadır. Çoban yıldızı da anlamı araştırılan gezegenler arasındadır. Çoban yıldızı uzun yıllar isminde de kaynaklı olarak yıldız olarak algılanmıştır. Dünyadan net olarak görülmeyen Çoban Yıldızı bir yıldız değildir.
#Çoban Yıldızı NedirTroya kazıları başkanı Prof. Rüstem Aslan, İskender Pala’nın Göbeklitepe romanı ‘Akşam Yıldızı’nı yazdı: “Bu romanı arkeolog olarak değil, sözün ve edebiyatın peşinden giden bir biri olarak okudum. Eğer arkeolog olarak okusaydım, yayınevine ‘O resimler, o dipnotlar ve kaynakça keşke olmasıydı’ derdim. Çünkü akademik anlamda bu konu çok ama çok tartışılmakta; çünkü her sene yeni bir kazı sonucu bildiklerimizi altüst etmekte; çünkü ‘Akşam Yıldızı’ romanın bunlara ihtiyacı yok.”
#İskender PalaBİR müzik dergisinde hepimizi ilgilendiren bir haber(1) okudum:<br><br>"Gerilimli bir hayatınız mı var? Özellikle tansiyon hastası mısınız? Öyleyse her gün mutlaka Bach, Beethoven, Brahms dinleyeceksiniz.<br><br>Amerikan Yüksek Tansiyon Derneği’nin yıllık toplantısında, testler sonucu şu gerçek ortaya çıkmış: Günde 30 dakika müzik dinleyenin tansiyonu normale düşüyormuş."
TÜBİTAK Antalya Gözlemevi'nin, bu yılki önemli gök olaylarını içeren yıllığı yayımlandı. "2002 Gök Olayları Yıllığı" adlı kitapçıkta, Ay ve gezegenler ile takımyıldızların, bu yılki durumları ve önemli gök olayları yer alıyor. Yıllık ayrıca, gözlemevi'nin, Antalya Bakırlıtepe'de tespit ettiği Ay ve gezegen görüntülerini de içeriyor.
O da Latin Amerika’dan ABD’ye gelen göçmenler gibi tek kelime İngilizce bilmeden atıldığı bu macerada televizyondan yardım almıştı. “İngilizceyi her göçmen gibi sürekli televizyon izleyerek öğrendim. Ve bunu da Friends dizisinin izleyerek başardım. En iyi İngilizce öğretmenimin Chandler Bing olacağını kim tahmin edebilirdi” demişti yıllar önce hikâyesini anlatırken.
#Ana De Armas