ABD’nin diğer ülkelerden Huawei konusunda kısıtlama getirme talebine rağmen Almanya, 5G altyapısının kurulmasında Çin şirketi Huawei'yi dışarıda bırakmadı. İsviçreli telekom firması Sunrise de 5G dağıtımı konusunda Huawei ile iş birliği yaparak Avrupa'daki ilk 5G iç mekan servisini kullanıma sundu
#HuaweiAKILLI telefonlar, son dönemlerde yapılan düzenlemelerle gündemde. Bunlardan sonuncusu ise yolcu beraberinde getiren akıllı telefonlara yönelik oldu. Harç ocak ayında önce 618 TL’ye, geçen hafta itibariyle ise 1.500 TL’ye çıkarıldı. Akıllı telefonlarda yaşanan bu durum akıllara “Hâlâ yurtdışından akıllı telefon almak hesaplı mı” sorusunu getiriyor. Biz de bu sorudan yola çıkarak, Türkiye’de popüler üst seviyedeki 5 modeli bir araya getirdik ve satış fiyatlarını kıyasladık. 1.500 TL’lik IMEI kaydı ücretiyle yurtdışındaki fiyat farkı oldukça azalmış durumda. Bu durum da Türkiye’den satın alınan modellerin beraberinde taksit, garanti ve kampanya gibi avantajlarının öne çıkmasını sağlıyor.
#GazetehaberleriCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın teknolojide yerli ve milli çağrısına şirketlerden destek sürüyor. Türkiye’nin yerli telefon üreticilerinden Başarı Elektronik bünyesindeki Kaan, Türkiye’de üretim için kolları sıvadı. Bunun için şirket Ankara’da sıfır bir fabrika kurdu. Türkiye’nin millileştirilmiş işletim şirketi Pardus da tüm kamuya yayılmak için görev bekliyor. AK Partili belediyelere ‘Pardus kullanın’ çağrısı yapılırken Pardus’un ticarileşmesi için çalışan HAVELSAN, kamu kurumlarının gönül rahatlığıyla Pardus’a geçebileceğini belirtiyor.
#GazetehaberleriDijital pazarlama platformu SEMrush, Türkiye’nin önde gelen 4 ana sektörünü mercek altına aldı ve arama motorlarında üst sıralarda çıkmak için en fazla talep gören anahtar kelimeleri belirledi. Buna göre Türk tüketici, hızlı kredi çekip gayrimenkul fırsatlarına bakıyor, kiralık araç ve akıllı telefon modellerini araştırıyor.
#Semrush4.5G’ye sayılı günler kala ‘Cihazların ekranında ne yazacak’ tartışmasında çözüm bulundu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun ‘sorumluluk onlarda’ dediği sorun için cihaz üreticileri ekranda 4.5G yazılması için harekete geçti. Dünyada sadece Türkiye’de yeni model telefonların ekranında 1 Nisan’dan sonra ‘4.5G’ yazacak.
#SIM KartHepsiburada.com’un iPhone uygulamasının öne çıktığını belirten Doğan Online Şirketler Grubu CEO’su Yenal Gökyıldırım, “Uygulama 2 ay gibi kısa bir sürede 80 bin kez indirildi. Uygulama kapsamında kullanıcılar QR kod ve barkod okuyucusu ile her türlü ürünün barkodunu okutup, satın alma kararını vermeden önce aynı ürünün fiyatını öğrenip karşılaştırma yapabilme ayrıcalığına sahip oluyor” dedi.
Dünyanın en büyük otomobil fuarı Uluslararası Pekin Otomobil Fuarı kapılarını açtı. Neredeyse adım atılacak yer olmayan fuarda çoğunluğu elektrikli 117 yeni model tanıtılarak bu alanda inanılması güç bir rekor kırıldı. Chery’nin 2025 yılında Türkiye’de de satışa sunmayı planladığı 1400 km menzilli Tiggo 9 PHEV, Xiaomi’nin ilk elektriklisi SU7, BYD’nin sportif konsepti Ocean M ve Mercedes-Benz’in elektrikli G Serisi şovun en çok dikkat çeken araçlarıydı.
#CheryElektrikli araç çağı ile birlikte otomobil savaşlarına katılan akıllı telefon üreticilerinin sayısı artıyor. Apple, Sony, Huawei, Xiaomi gibi devler elektrikli otomobil projelerine milyarlarca dolar yatırarak büyük pastadan pay kapmaya çalışıyor. Apple 10 milyar dolarını çöpe atsa da Çinli Xiaomi’nin SU7’si pazarda bir dönüm noktası olabilir. Otomotiv sektörü uzmanları ise “Kendi ülkelerinde başarılı olabilirler ama Türkiye dahil farklı ülkelerde işleri çok zor” diyor.
#Apple2022’de global olarak belirledikleri ‘deneyim şampiyonu olma’ vizyonunu Türkiye’de çok iyi bir şekilde uygulamaya koyduklarını belirten MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar “Hem mağazalarımızda hem de dijital mecralarda müşterilerimizin ürüne karar vermelerinden satın alımlarına, kullanım sırasında sunduğumuz desteklerden ürün ömrünü bitirdiğinde dahi onların yanında olmamıza kadar daha iyi bir alışveriş ve kullanım deneyimi için çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Deneyim şampiyonluğu odağında 2023 yılına bakarsak, MediaMarkt Türkiye için iyi bir yıl olduğunu söyleyebilirim” dedi.
#MediamarktBu hafta ABD’de satışa sunulacak olan Ai Pin bir tekno-broş. Kendisi küçük ama marifetleri büyük. Göğse takıldıktan sonra kamera, hoparlör, telefon, ajanda, not tutucu olarak işlev görmenin yanı sıra ChatGPT destekli bir akıllı asistan olarak da hizmet veriyor.
#Umut Fırat EroğluDünyanın en çok satan beş telefon markasından biri olan vivo, 2021 yılında Türkiye’de toplam 20 milyon dolarlık yatırımla hizmete giren fabrikasında yeni üretim bantlarını devreye alarak kapasitesini artırmayı ve daha fazla kişiyi istihdam etmeyi planlıyor. Tüketicilere kaliteli ve yüksek performanslı cihazlar sunmak amacıyla fabrikada üretilen tüm cihazların kalite kontrollerini en üst seviyede gerçekleştiren vivo, kendisine güven duyan Türk tüketicisine teşekkür etmek için ülkemizde ilk kez giriş ve orta segment telefonlarda iki büyük Android güncelleme garantisi sözü veriyor.
#Sponsorlu İçerikAkıllı telefonlar icat edildiği günden beri pek çoğumuzun en önemli eşyası haline gelmiştir. Yüksek fiyatlar ile satılan bu telefonlardan bazıları 1500 TL ve altında fiyatlara sahip olmaktadır. General Mobile veya Reeder P113 Blue gibi pek çok telefonu 1500 TL'ye sahip olabilmek mümkündür. Bu telefonların pek çok özelliği de diğer akıllı telefonlar gibi iyi özelliklere sahip olup pek çok ihtiyacı karşılamaktadır. Peki 1500 Liralık telefonlar nelerdir? İşte 1500 TL'ye alınabilecek en iyi akıllı telefonlar ve özelliklerini sizler için derledik.
Oppo, İstanbul’da hem Anadolu hem de Avrupa yakasında kendine ait servis noktalarının kapılarını açtı. Şişli ve Kadıköy’de Oppo müşterilerini bekleyen bu servisler, kullanıcıların başı sıkıştığında geleceği birer teknik destek merkezi işlevi görüyor.
#Sponsorlu İçerikDaha 3 yıl önce önünde ardına kadar açılan kapılardan içeri girerek Çin'e adım atan Tesla, son dönemde değişen yasal çerçeveler nedeniyle zor günler yaşamaya başladı. Peki bunun sonu ne olacak? Musk'ı ve Tesla'yı önümüzdeki günlerde ne bekliyor?
#TeslaGüney Kore hükümetinin kadınların maruz kaldığı eşitsizlikleri ortadan kaldırmak için attığı adımlar, özellikle genç erkekler arasında gittikçe güçlenen bir feminizm karşıtlığını da beraberinde getirdi. Tepkilerin hedefi özel şirketler, nedeni ise basit bir el hareketi...
#Güney KoreZ kuşağı bireylerin eşitlik temalı reklamlara karşı ilgilenimleri üzerine bir doktora araştırması ‘Z Kuşağı: Eşitlik ve Reklam Tasarımları’ adıyla Nobel Bilimsel Eserler tarafından yayımlanan Dr. Begüm Aylin Önder, “Bu bireyler sadece ‘insan gibi yaşamak’ istiyor, bunu yaparken kendi özellerini, kendi istedikleri, kendi sınırları doğrultusunda çizmeyi, saygı görmeyi istiyor. Çünkü onlar baskılanmış, sosyal güvence derdi olan, yaşadığı sıkıntıları çocuğuna yaşatmak istemeyen daha endişeli bir neslin çocukları. Z kuşağı ebeveynlerinin aksine cesurca neden diye soran sorgulayan, özgürlüğe önem veren bir nesil. Kafasını telefondan, tabletten kaldırmadığını söylediğimiz, sorumsuz diye tanımlanan Z kuşağı, aslında ekolojiye saygı duyan, insan hakları, özgürlük gibi kavramları önemseyen bireyler. Bir adım gelene aslında bin adım giden vicdanlı bir kuşak. Ama yaklaşmayı bilene” diyor.
#Z Kuşağı