Türkiye’de eğitim kurumlarında yaklaşık 1 milyon öğretmen çalışıyor. İstihdam edilen öğretmenlerin 124 bini özel okullarda çalışıyor. Özel okulların her yıl yeni yatırımlar yaparak kampüs sayılarını arttırması öğretmenlerin sayısını da yükseltiyor. Gelecek eğitim döneminde özel okullarda 10 bin civarında daha öğretmenin istihdam edilmesi planlanıyor. Diğer taraftan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da şubatta 25 bin öğretmen atanacağını açıkladı.
#ÖĞRETMENREKTÖR ORBAY İLE BİRLİKTE ÜNİVERSİTEDEKİ BİRİMLERİ GEZEN DR. SEHATKHAH, ''ZİYARETİMİZ BANA VE MESLEKTAŞLARIMA AMASYA'YI VE AMASYA ÜNİVERSİTESİ’Nİ TANIMA FIRSATI SAĞLADI. İRAN VE TÜRKİYE ARASINDA GEÇMİŞ ZAMANLARDAN BERİ BİRÇOK KÜLTÜREL ORTAK YÖNLER PAYLAŞILMAKTADIR. BU ZİYARETİN İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRİP BİLGİ, ÖĞRENCİ-ÖĞRETİM ÜYELERİ DEĞİŞİMİ İLE ORTAK BİLİMSEL ARAŞTIRMALARIN ARTIŞIYLA SONUÇLANMASINI TEMENNİ EDİYORUZ” DEDİ.
Dijital dönüşümle birlikte öğrenme ve eğitim kökten değişmeye başladı. Günlük hayatta vazgeçilmezimiz olan mobil cihazlar ve internet, öğrencilerin öğrenme deneyimlerini kişiselleştirmede en büyük yardımcı oldu. Uzaktan eğitim, çevrimiçi kaynaklar ve dijital öğrenme platformları ile öğrenciler her yerden öğrenme fırsatlarına erişebilir oldu.
#Amerika Lise DiplomasıBeyoğlu’nun kalbinde yer alan ve yenilenen dijital alt yapısı ile film festivalleri, gala, ülke sinemaları ve vizyon filmlerinin yanı sıra sahne sanatları ve konserlere de ev sahipliği yapan Atlas 1948’te bu ay; Ekip katılımlı özel gösterimleriyle “Rosinante’’ ve “Tezgah” filmleri, özel film gösterimiyle “Kaygı”, ödüllü ‘’Tereddüt Çizgisi’’, “Othon Cinema - Brakhage Gösterimi’’ ve ‘’Eat Your Catfish’’ filmleri sinemaseverlerle buluşacak.
#BeyoğluTürkiye kökenli gönüllü genç akademisyen ve öğrencilerden oluşan, geçen yıl Frankfurt’un ‘Entegrasyon Ödülü’nü alan Hessen Eğitim Platformu’nun altıncı kez gerçekleştirdiği Eğitim Fuarı’na katılım yine yoğun oldu. Frankfurt ve çevresinden çok sayıda genç ve aileleri Almanya’daki mesleki ve akademik eğitim konusunda en ayrıntılı ve güncel bilgilere ulaşma şansı buldular...
#FRANKFURTTemel eğitimin tüm kademelerinde 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk ara tatili 8 Kasım Cuma günü başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine göre, 11-18 Kasım arasında okula ara veren öğrencileri hafta boyunca renkli ve eğlenceli aktiviteler bekliyor.
#ÇocuklarYurt dışında eğitim alma hayali, öğrencilere küresel bakış açısı kazandırmak, yeni kültürler deneyimlemek ve kişisel ve akademik anlamda gelişim sağlamak gibi büyük fırsatlar sunar. Ancak bu süreç, karmaşık kararlar ve potansiyel zorluklarla doludur. Güvenilir bir eğitim danışmanıyla çalışmak, bu yolculuğu basitleştirmeye yardımcı olabilir, ancak bir danışmanda ne aramanız gerektiğini, yurt dışı eğitimdeki olası tuzakları ve öğrencilerin varış sonrasında ihtiyaç duyabileceği desteği anlamak çok önemlidir. İşte veliler ve öğrenciler için bu alanlarda yol göstermeye yönelik bir rehber.
#Yurt Dışı Eğitim8-9 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Zirve’de, yapay zekâ aracılığıyla kadınlar için daha adil bir dünya inşa etmenin yolları masaya konulacak. Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından “Yapay Zekâ ve Kadın” temasıyla düzenlenen 6. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başlayacak. Tüm dünyadan uzman isimlerin konuk olacağı Zirve’ye ilişkin detayları KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu paylaştı.
#KADEMYapay zekânın gelecekte birçok sektörde işgücünü azaltması bekleniyor ancak önce bu zekâyı geliştirecek bir mühedislik gücüne ihtiyacı var. Son dönemin popüler mesleklerinden yapay zekâ mühendisliği için ciddi bir matematik ve istatistik bilgisi gerekli. Gelecekte çok ihtiyaç duyulacak mesleklerden birisi olması beklenen yapay zekâ mühendisliğinde aylık ortalama kazançlar ise yaklaşık 47 bin TL’den başlarken 120 bin TL’lere kadar çıkıyor.
#Yapay ZekâSevgili gençler, “üniversite öğrencisi olmak” hayatınızdaki en heyecan verici ve sizleri dönüştürücü bir süreci deneyimlemek anlamına geliyor. Bugüne kadar almış olduğunuz eğitim, büyümüş olduğunuz çevre ve birikimlerinizin bir sonucu olarak hepiniz birbirinden farklı şehirlerde, birbirinden farklı üniversitelerin bölümlerini kazandınız. Sizler için yepyeni başlangıçlar ve eşsiz deneyimlerin temsili olacak bu dönemin olabildiğince verimli, nitelikli ve keyifli olması adına sizlerle burada üniversite hayatına dair fikirlerimi ve deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
#Konuk YazarMezuna kalmak genellikle üniversite giriş sınavı gibi büyük sınavlarda başarılı olmak için bir yıl veya daha fazla süre çalışmayı ifade eder. Mezuna kalmak, genellikle sınavda istediği başarıyı elde edemeyen kişilerin, bir yıl daha çalışarak yeniden denemeyi seçmesi anlamına gelir.
#Konuk YazarDijitalleşmenin iş dünyasında köklü değişimlere yol açtığını söyleyen Turkcell İnsan ve İş Destekten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, “İşe alım ve oryantasyon süreçlerini dijital ortamlarda gerçekleştiriyoruz. Esnek çalışma modelimiz sayesinde sınırları ortadan kaldırdık. Tüm insan kaynakları süreçlerimizi tek bir platformda birleştirerek, çalışan deneyimini dijitalleştiriyoruz ve bu konuda da sektörlere örnek olduğumuzu gururla söyleyebilirim. İnsana yatırım yapmaya ve Turkcell’in sektöre öncülük eden insan kaynakları stratejisine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.
#Turkcell2019 Eylül’ünde iki lider girişimci Şükrü Cem Akçay ve Emre Aksoy, Ege'nin bereketli topraklarında geleneksel tarımsal yöntemleri ve geçmişten gelen bilgileri, geleceğin teknolojisiyle birleştirerek yeni bir tarım modeli yaratmak amacıyla bir yolculuğa çıktı. İlk bakışta cazip görünmeyen bir arazi, onların vizyonu ve azmiyle tarımsal yeniliklerin merkezi haline geldi.
#1Yaşar Üniversitesi 2023-2024 mezunları yeni yaşamlarına heyecanla uğurlandı. Ailesiyle birlikte Almanya’dan Türkiye’ye 10 yaşındayken gelen Yaşar Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu Elanur Ulakçı, üniversite birincisi olmanın gururunu yaşadı. Ulakçı, “Türkiye‘ye geldiğim günden ve çocukluğumdan bu yana vermiş olduğum çaba ve emek beni hem entelektüel hem de kişisel olarak geliştirdi” dedi.
#ALMANYAÜniversite adayları için sınav stresi artık geride kaldı çünkü sonuçlar açıklandı. Fakat şimdi onları başka stresli bir süreç bekliyor; tercih günleri başladı. Bu dönemde yapacakları seçimler geleceklerini belirleyecek. Uzman psikolog Yıldız Hacıevliyagil Cüceloğlu’nun son kitabı ‘İşim ve Ben’ meslek seçimi konusunda bir rehber niteliğinde. Cüceloğlu’ndan doğru meslek seçimiyle ilgili tavsiyeler aldık: “Sadece bölümün adına bakarak seçim yapmasınlar. Varsayımlarını test etsinler. Dizilerde veya filmlerde gördükleri mesleklerin uygulama şekli gerçek yaşamdakinden çok farklı olabilir.”
#Uzman Psikolog Yıldız Hacıevliyagil CüceloğluYıldız Holding İnsan ve İş Destek Başkanı Bahattin Aydın, yeteneklere ulaşmak konusundaki bakış açılarının temelinde fırsat eşitliği olduğunu söylüyor. Üniversitelerle iş birliğinde çalıştıklarını aktaran Aydın, “3. ve 4. sınıf öğrencileri ile genç mezunları bünyemize kattığımız JOB Genç Yetenek Programımıza her yıl 30 bin başvuru alıyoruz” diyor.
#Yıldız HoldingYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, 8-9 Haziran’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek adaylara “ Sınavda alacağınız sonuç ne olursa olsun bunu hayatınızı belirleyen tek şey olarak görmeyin. Her durumda çalışmaya, kendinizi geliştirmeye ve geleceğe bakmaya devam edin” dedi.
#YÖK