Bir yıllık emeği bir yazıda anlatmak kolay değil. Özellikle de yaptığınız işin her şeyiyle mükemmel olması, en azından bir önceki yılın önüne geçmesi beklentisi içindeyseniz... İlk yıldan beri söylediğim gibi yarışımız kendimizle, çabamız her yıl daha iyi olmak. Ama aldığımız geri dönüşlerden anlıyorum galiba bu kez de başardık.
#Müge AkgünBu yazın iki önemli spor etkinliği vardı. Biri Avrupa Futbol Şampiyonası‘ydı, bir diğeri de Paris’te yapılacak Yaz Olimpiyatları… Türkiye sporda son yıllarda önemli başarılara imza atıyor. Bu da spor ekonomisini geliştiriyor, büyütüyor. Dikkat ederseniz; milli takımlarımız, kulüplerimiz daha fazla sponsor desteği buluyor. Bu destekler arttıkça altyapıya verilen önem artacak ve genç yeteneklerin bulunup çıkarılması artacak.
#1Serpme kahvaltıdan sıkıldığımızda, dört başı mamur bir yemeğe vakit bulamadığımızda ya da gecenin bir yarısı midemiz kazındığında... İmdada ekmeği çıtır çıtır, peyniri dışına taşmış bir tost yetişir hemen. Siz de bir ‘tostsever’seniz jürimizin belirlediği en iyi tostçuları deneyin!
#TostKat kat döşenmiş, fırından yeni çıkmış, sıcacık bir dilim böreğe kim hayır diyebilir ki! İngiliz The Guardian gazetesi de buna katılıyor olmalı. Gazetenin okur yorumlarıyla hazırladığı ‘piknik önerileri’ haberinde Türk böreğine de yer verildi. Peynirlisinden ıspanaklısına, kıymalısından pudraşekerlisine çeşitli seçenekleriyle yolu Türkiye’den geçen herkesin gönlünde taht kuran böreğin en iyi adreslerini sıraladık.
#Gazetehaberleri30 yaşına basan Dünya Kitap tarafından bu yıl 28'inci kez verilecek 'Yılın En İyileri Ödülleri'nin sahipleri belli oldu. Seçici kurullar kitap dünyasında beş ayrı kategoride 10 ödül belirledi. Ödüller, önümüzdeki aylarda yapılacak törenle kazananlara takdim edilecek.
#Dünya Kitap ÖdülleriYarın Kurban Bayramı’nın son günü. Tatili fırsat bilip yollara düşenler için dönüş vakti yaklaşıyor… Özellikle bu yıl otomobille yolculuk, pandemi nedeniyle daha fazla tercih edilir oldu. Jürimize ‘dönüş yolunuza’ tat katacak durakları sorduk… İşte mola verdiğinize pişman olmayacağınız adresler.
#Yol Üstü DuraklarKorona salgını ve kriziyle giriş yaptığımız 2020 yılı hem dünya hem de kişisel tarihlerimizin unutulmazları arasına girecek. Yaşanan zorlukların, olumsuzlukların ve kayıpların yanı sıra birçok alan ve sektör için de milat olacak. Farklı alanlarda farklı şekillerde düşünmeyi öğrendik. Hepimiz farklı dersler çıkardık. Bazen planların programların ne denli anlamsız olduğunu, bazı durumlarda da ne denli önemli olduğunu kavradık. Kimin aklına gelirdi ki bir yemek sempozyumu, bir gastronomi festivali, yemek etkinliği sanal ortamda gerçekleşsin...
#Müge AkgünTürkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ 2020 yayımlandı. Bir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu İnci kazanan restoranlar düzenlenen davette sahiplerini buldu. Davete yeme-içme dünyasının yanı sıra cemiyet hayatının ünlü simaları da katıldı.
#İncili GastronomiTürkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ 2020 yayımlandı. Bir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu İnci kazanan restoranlar düzenlenen davette sahiplerini buldu. Davete yeme-içme dünyasının yanı sıra cemiyet hayatının ünlü simaları da katıldı.
#İncili Gastronomi RehberiTürkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan 2020 İncili Gastronomi Rehberi yayımlandı. Bir yılı aşkın bir süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu İnci kazanan restoranlar Shangri-La Bosphorus’da yapılan ödül töreniyle sahiplerini buldu.
#TürkiyeMücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Kamar, 9-12 Ekim’de İstanbul’da ilk kez gerçekleşecek “8. Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Değerli Taş ve Mücevher Birlikleri Konferansı”na hazırlanırken sektörünü şöyle tanımladı:
#Mustafa KamarEskişehir kuşkonmaz, Antakya zahter, Karaburun sarı kulak botarga, Kastamonu siyez, Mersin deniz yosunu ve havyarı, Fethiye ıstakoz, Manisa kuzu göbeği mantarı, Karayaka kuzu, Artvin Gorcola peyniri, Erzincan deri tulum, Edirne eski kaşar, Trakya, Kapadokya, Ankara ve Ege’den şaraplar, sanat yapıtı gibi kadehler... Ve güncel sanatın önde gelen isimlerinden Ardan Özmenoğlu’nun küçük bir sanat objesi olarak hazırladığı menü kartı.
#Müge AkgünBu yıl 18.'si düzenlenecek Afyonkarahisar Klasik Müzik Festival’i, NG Afyon'un desteğiyle 3-10 Nisan tarihleri arasında alanında değerli sanatçıları ve genç yetenekleri müzik tutkunlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor.
#18. Afyonkarahisar Klasik Müzik FestivaliDünya Kitap Dergisi'nin 26 yıldır verdiği "Yılın En İyileri" ödülleri sahiplerini buldu. Dünya Gazetesi konferans salonunda gerçekleştirilen törende ödülleri, derginin Yayın Yönetmeni Faruk Şüyün açıkladı. "Ayaküstü İzmir-Sokak ve Fırın Lezzetleri" kitabı "Yılın En İyi Gastronomi Kitabı" seçilen Nejat Yentürk, ödülünü seçici kurul üyesi Ahmet Örs'ten aldı. Yentürk, dünyada 1970'li yıllarda başlayan mutfağa ilgi döneminin Türkiye'de de etkisini gösterdiğini, mutfak kültürüne ve tarihine yönelik boşta kalan bir alanı doldurmak istediğini ifade etti.
#Ayaküstü İzmir-Sokak Ve Fırın Lezzetleri