Isparta'da, kız ve erkek öğrencilere ayrı saatlerdeki yemek uygulamasıyla dikkati çeken yatılı Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi, uygulamanın geri çekilmesinin ardından bu kez yemekhanenin ortasına çekilen paravanla gündeme geldi. Okul Aile Birliği Başkanı Soner Can, kız öğrencilerin akşam saatlerinde eşofman ya da pijamalarıyla rahatça tuvalete gidebilmesi için paravan çekildiğini söyledi. Bazı öğrenciler ise “Okul yönetimi, sanki uygulamayı biz talep etmişiz gibi, bize dilekçe verdirdi.” dedi.
Isparta'da, kız ve erkek öğrencilere ayrı saatlerdeki yemek uygulamasıyla dikkati çeken yatılı Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi, uygulamanın geri çekilmesinin ardından bu kez yemekhanenin ortasına çekilen paravanla gündeme geldi. Okul Aile Birliği Başkanı Soner Can, kız öğrencilerin akşam saatlerinde eşofman ya da pijamalarıyla rahatça tuvalete gidebilmesi için paravan çekildiğini söyledi. Bazı öğrenciler ise “Okul yönetimi, sanki uygulamayı biz talep etmişiz gibi, bize dilekçe verdirdi.” dedi.
#ÖğrenciIsparta Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi’nde, kız ve erkek öğrencilerin öğle yemeklerinin ayrı yemesi yönünde bir süre yapılan uygulamaya destek verildi. Isparta Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Lise Müdürü Kenan Köse’yi ziyaret ederek uygulamanın devam etmesini istedi.
#LiseISPARTA’da bulunan Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi’nde, kız ve erkek öğrencilerin öğle yemeklerinin ayrı yemesi yönünde bir süre yapılan uygulamaya destek geldi. Isparta Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Lise Müdürü Kenan Köse’yi ziyaret ederek bütün lise yöneticilerinin bu tür uygulamaya teşvik edilmesini istediklerini belirtti.
#Isparta Anadolu Gençlik DerneğiISPARTA'da bulunan Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi'nde, kız ve erkek öğrencilerin öğle yemeklerini ayrı yemesi yönünde başlatılan ve tepkiler üzerine geri çekilen uygulama bugün protesto edildi. Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) bir grup öğrenci, protesto olarak okulun bahçesinde kızlı erkekli tost yedi.
Isparta'da bulunan Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi'nde, kız ve erkek öğrencilerin öğle yemeklerini ayrı yemesi yönünde başlatılan ve tepkiler üzerine geri çekilen uygulama bugün protesto edildi. Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) bir grup öğrenci, protesto olarak okulun bahçesinde kızlı erkekli tost yedi.Mehmet ERÇAKIR- Ali ÇEVİKBAŞ-DHA
#TostKız-erkek öğrencilerin aynı ev ve yurtta kalması tartışmaları devam ederken Isparta’daki Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi’nde kız ve erkek öğrencilerin öğle yemeklerini ayrı yemesi yönünde uygulama başlatıldı. Sosyal medyada olaya tepki yağdı. Okul Müdürü Kenan Köse, bu uygulamaya öğrencilerin aşırı kalabalık olması nedeniyle başlandığını ancak kısa sürede son verildiğini söyledi.
#YemekDepremzede öğrenciler LGS ve YKS’ye MEB tarafından kurulan çadırlarda hazırlanıyor. Depremlerden etkilenen bölgelerde sınavlara hazırlık sürecine destek için 649 nokta kuruldu. Bunların 83’ü Kahramanmaraş’ta hizmete açıldı. O çadırlardan birinde, öğrencilerin bir gününe tanık olduk.
#Milli Eğitim BakanlığıMüslüm filmi oyuncuları, vizyona giren filmin ardından araştırılmaya başlandı. Timuçin Esen, Şahin Kendirci, Zerrin Tekindor gibi isimlerin başrolde yer aldığı filmde, duayen sanatçı Müslüm Gürses'in hayatı anlatılıyor. Peki, Müslüm filminin oyuncuları kimdir? İşte, sinema dünyasını takip eden izleyicilerin yakından tanıdığı Müslüm filminin oyuncuları
#MüslümBaşkan Mustafa Tuna’nın, “Ankara’da olası bir depremde, vatandaşlarımızın toplanma alanlarını bildiğini zannetmiyorum. Vahim bir durum” sözleri, “Depreme ne kadar hazırız” sorusunu akıllara getirdi. Ankara’da, aralarında Kocatepe Camii avlusu, Gençlik Parkı, ODTÜ Devrim Stadı’nın da olduğu 346 ‘toplanma alanı’ bulunuyor.
#Deprem‘En İyi 100 Türk Filmi’, ‘En İyi 100 Albüm’, ‘En İyi 100 Türk Romanı’ derken sıra geldi ‘En İyi 100 Mimari Eser’e... Hürriyet Pazar, ‘soruşturma klasikleri’nde yeni bir kapıyı daha aralıyor. 100 kişilik jürimize geniş bir hareket alanı tanıdık ve tanım aralığını, ilk yerleşmelerden biri olarak kabul edilen “Göbeklitepe’den Günümüze” parantezinde tuttuk. Daha önceki soruşturmalarımızda jüri üyelerinden ‘En iyi 10’larını istemiştik, bu kez tanım aralığının genişliğinden dolayı seçkimiz ‘En iyi 20’lik listelerden oluştu. Ve nihayetinde akademisyenlerden, mimarlardan, kültür sanat insanlarından oluşan bir seçici kurul, ‘Türkiye toprakları üzerindeki en iyi 100 mimari eser’i belirledi. İşte jüri üyelerinin madde madde en iyi 20 seçimleri...
#Mimari‘En İyi 100 Türk Filmi’, ‘En İyi 100 Albüm’, ‘En İyi 100 Türk Romanı’ derken sıra geldi ‘En İyi 100 Mimari Eser’e... Hürriyet Pazar, ‘soruşturma klasikleri’nde yeni bir kapıyı daha aralıyor. Mimarlık, tarihsel açıdan uğradığımız bütün duraklardan çok çok daha eski. İnsanın varlığıyla birlikte etrafını inşa etme çabası, dokunuşu upuzun bir sürecin ifadesi. Doğanın fiziksel koşullarından korunma çabası, başını sokacak bir mekân arayışı, sonrasında malzemelerin ve bilimin gelişimi derken basit ihtiyaçlardan ihtişama, işlevsellikten estetiğe, günü kurtarmaktan tarihe tanıklık etmeye onca yapı insanların, toplulukların, ait oldukları coğrafyaların da bir ifade biçimine dönüştü. Üzerinde yaşadığımız Anadolu da sayısız medeniyetin tanığı. Dolayısıyla mimarlık serüveninin de... Bu açıdan ‘En İyi 100 Mimari Eser’ soruşturmamızda 100 kişilik jürimize geniş bir hareket alanı tanıdık ve tanım aralığını, ilk yerleşmelerden biri olarak kabul edilen “Göbeklitepe’den Günümüze” parantezinde tuttuk. Bu parantezin içinde antik çağ, Roma, Selçuklu, Osmanlı ve tabii ki Cumhuriyet dönemi mimarisi vardı. Jüri bu çağların ifadesi olan yapıları (tek ya da çoğul) kendi mimarlık anlayışları ve beğenileri doğrultusunda seçti. Daha önceki soruşturmalarımızda jüri üyelerinden ‘En iyi 10’larını istemiştik, bu kez tanım aralığının genişliğinden dolayı seçkimiz ‘En iyi 20’lik listelerden oluştu. Ve nihayetinde akademisyenlerden, mimarlardan, kültür sanat insanlarından oluşan bir seçici kurul, ‘Türkiye toprakları üzerindeki en iyi 100 mimari eser’i belirledi. Biz de onların seçimlerini sayfalarımıza taşıyarak tarihe özel bir not daha düştük... Kültür hayatımıza ışık tutmasını dilediğimiz bu soruşturmayı da umarız öncekiler gibi beğenirsiniz diyelim... Not: Soruşturmamızda çeşitli nedenlerden dolayı hatıralarımızdan olmasa da fiziksel çevreden silinmiş, yıkılmış, hayatı sona ermiş yapılar yer almadı. 100’lük tablo, varlığını hali hazırda sürdüren yapılardan oluştu.
#Türkiye'deki En İyi 100 Mimari Eser