Kahramanmaraş’ta depremde yıkılarak 150 kişinin hayatını kaybettiği Palmiye Sitesi’nin müteahhitlerinden sanık Ali Babaoğlu’nun (61) tutuklandığı mahkemede verdiği ifadesi ortaya çıktı. 18 ay sonra yakalanan Babaoğlu, depremde travma geçirdiği için İzmir’deki yazlığına gittiğini belirterek, "Yapı denetim kanununa göre biz binadan 15 yıl sorumluyuz. Binaya 99 yılında başlandı, Adapazarı depremi oldu, sonra ruhsat gecikti. Bir müteahhit bir mühendis ömür boyu sorumlu olamaz" dedi.
#DepremKahramanmaraş’ta, 150 kişinin hayatını kaybettiği Palmiye Sitesi’nin yıkılmasıyla ilgili 1’i firari 3 kişi hakkında ‘bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan 22,5’ar yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanarak dava açıldı. İddianamede şüphelilerden Jeoloji Mühendisi Ömer Tarakçıoğlu’nun (54) ifadesinde, sitenin zemin etüdünü gözlemsel olarak yaptığını söylediği belirtildi.
#KahramanmaraşBoğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri, iki yeni fakülte açılması kararına tepki gösterdi. Rektörlüğe sırt dönerek protestoya devam eden akademisyenler, kararın üniversitenin iradesinin hiçe sayıldığını belirterek, “Yeni fakültelerle ilgili kararın iptalini ve bir kez daha atanmış rektörün istifasını talep ediyoruz” dedi.
#GazetehaberleriDolmabahçe Sarayı içinde yeni açılan Milli Saraylar Resim Müzesi iyi düzenlenmiş, bazı ayrıntılarda sorunları olsa bile izleyenlere derli toplu bilgiler sunan, uygar, etkileyici bir mekân. Müze, Osmanlı görselliğinin irdelenmesi bakımından önemli bir işlev yükleniyor.
#Milli Saraylar Resim MüzesiKültür tarihimizin kilometre taşlarından Servet-i Fünûn dergisi veritabanı, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Uysal yürütücülüğünde tamamlanan bir projeyle dijital ortama aktarıldı. Tevfik Fikret, Halit Ziya, Mehmet Rauf, Cenap Şahabettin, Hüseyin Cahit gibi pek çok önemli kalem ustasını etrafında toplayan dergiyi ve projenin detaylarını Uysal’la konuştuk.
#Servet-İ FünûnSALT Galata’da açılan ‘Mihri: Modern Zamanların Göçebe Ressamı’ sergisi, kadınlara mahsus güzel sanatlar okulu İnas Sanayi-i Nefise Mektebi’nin kuruluşunda yer alan, dönemine göre kadınlar için sıra dışı bir öncü ve rol modeli olan gezgin portre ressamı Mihri’nin az bilinen, kısmen efsaneleşmiş renkli yaşamına ışık tutuyor.
#MihriBoğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Nâzım Hikmet Konferansları” kapsamında, 2018’in ilk konferansı “Nâzım Hikmet’in Döneminde Sanat” başlığı ile gerçekleşecek. Konferansta Nâzım Hikmet’in yaşadığı dönemin sanatı, edebiyat, resim, heykel, mimari, fotoğraf ve sinemadan örneklerle ele alınacak.
#ÜniversiteMersin Mut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan 2 proje, Avrupa Birliği’nden (AB) 53 bin euro proje desteği almaya hak kazandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, projelerin hazırlanmasının büyük bir başarı olduğunu söyledi. Gergin, okulların bu başarılarının önümüzdeki dönemde de yükselerek süreceğini belirtti.
#Avrupa BirliğiMekânların hafızası vardır, bunu hepimiz biliriz, hissederiz. Bazı mekânlar vardır ki, yaşanmışlıkları daha fazladır, elbette bize anlattıkları/anlatacakları da... İşte Dolmabahçe bunlardan biri. Bahar Kaya’nın hazırladığı bir kitabı tanıtacağım size, kitaplığınızda olması pek faydalı.
#Doğan HızlanTürkiye’de yaşanan son tartışmaların ardından, farklı üniversitelerden 611 profesör, doçent ve yardımcı doçent bir bildiri yayınladı. Aralarında Prof. Dr. Daron Acemoğlu ve Prof. Dr. Dani Rodrik dahil dünyaca ünlü akademisyenlerin de bulunduğu grup, fikir ve ifade özgürlüğü vurgusu yaptı.
#Akademisyenler