Yaşadıkları bölgedeki fay hatlarını merak eden vatandaşlar Türkiye Deprem risk haritasını yakından takip ediyor. Depremin 4. günü geride kalırken Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya’da deprem nedeniyle çalışmalar devam ediyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve diğer bölgelerde yaşayanlar ise AFAD tarafından açıklanan Türkiye Deprem Riski Haritası’nı inceliyor. Türkiye’de Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı olmak üzere toplam üç fay hattı bulunuyor. AFAD’ın hazırladığı Türkiye'deki Deprem Haritası’nda birinci, ikinci ve üçüncü riskli bölgelerin yanı sıra en az risk teşkil eden iller yer alıyor. Peki hangi bölgelerden fay hattı geçiyor? Evimin altından fay hattı geçiyor mu? İşte, 2023 AFAD Türkiye Deprem Haritası'na göre 1,2,3,4, ve 5. derece riskli şehirler...
#Türkiye Deprem HaritasıDeprem riski haritası Türkiye 2023 güncel bilgiler yayınlandı. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremin ardından bölgeden acı haberler gelmeye devam ediyor. Ülkemizin farklı illerinde yaşayan vatandaşlarımız Türkiye risk haritasını okudukları ve izledikleri haberlerin ardından araştırmaya başladı. Vatandaşlar riskli deprem bölgelerinin nerelerden geçtiğini merak ediyor. Türkiye deprem riski haritası AFAD tarafından yayınlandı. Peki Fay hattı Türkiye'de hangi illerden ve hattan geçmekte? Risk bölgeleri neresi: Birinci, ikinci, üçüncü riskli iller hangileri... İşte AFAD Türkiye deprem haritasının tüm detayları
#Türkiye Deprem HaritasıRize deprem bölgesi mi? sorusu meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrası gündemde yer aldı. AFAD'dan alınan bilgiye göre Rize'nin Hemşin ilçesinde saat 12.02'de 4,7 büyüklüğünde deprem yaşandı. Korkutan deprem sonrası gözler Türkiye deprem risk haritasına çevrildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Ersoy, Hakkari'den Mardin'e, Çanakkale'den Trabzon'a kadar her bölgenin deprem riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı olmak üzere üç fay hattına sahip olan Türkiye'de büyük ve küçük depremler birçok ilde meydana geliyor. Türkiye deprem riski haritasında, illerin derecelerine göre Rize dördüncü ve beşinci derece riskli iller arasında yer alıyor. Peki, Rize'de fay hattı var mı, nerelerden geçiyor? İşte, Rize deprem haritası ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Rize Deprem Bölgesi MiProf. Dr. Hasan Sözbilir, "İzmir'deki Tuzla fayı 2 bin yılda bir kırılan bir fay ve 2 bin yıldır kırılmadığını görüyoruz. Tuzla fayının uzunluğu yaklaşık 50 kilometre. Fay uzunluğu nedeniyle yaklaşık 7.1'e kadar deprem üretme potansiyeline sahip. 2 bin yıldır kırılmadığı için fayın yakın bir zamanda kırılma ihtimali yüksek" ifadelerini kullandı.
#Prof. Dr. Hasan Sözbilir6 yıldır sürdürülen İzmir, Güzelbahçe, Yağcılar, Seferihisar ve Tuzla fayları ile ilgili çalışmaların tamamladığını belirten İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, "İzmir'deki Tuzla fayı 2 bin yılda bir kırılan bir fay ve 2 bin yıldır kırılmadığını görüyoruz. Tuzla fayının uzunluğu yaklaşık 50 kilometre. Fay uzunluğu nedeniyle yaklaşık 7.1'e kadar deprem üretme potansiyeline sahip. 2 bin yıldır kırılmadığı için fayın yakın bir zamanda kırılma ihtimali yüksek" ifadelerini kullandı.
#Prof. Dr. Hasan SözbilirKONYA Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fetullah Arık, Konya ile özdeşleşen obrukların 16 farklı il için de risk oluşturduğunu, bu şehirlerde de Konya'daki gibi obruk risk haritasının planlandığının belirterek, "Karaman, Aksaray, Niğde yine Konya kuzeyindeki Ankara'da, Eskişehir'de, Sivas, Çankırı, Yozgat, Çorum'da, daha Doğu'ya doğru Bitlis'te, Siirt'te, Batman'da, Diyarbakır'da, daha batıya gittiğimizde Afyonkarahisar'da, Denizli'de, Manisa'da obruklar oluyor, olmaya devam ediyor" dedi.
#Konyaİstanbul deprem risk haritası, Çanakkale'de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremler gündeme geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) verilerine göre Çanakkale'de 4.9 büyülüğünde deprem meydana geldi. İstanbul, Yalova, Kocaeli ve Bursa'dan hissedilen deprem sonrası gözler İstanbul'da fay hattı geçen ilçelere çevrildi. Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz ise meydana gelen depremin İstanbul için herhangi bir tehlike oluşturmayacağını söyledi. Depremin ardından vatandaşlar MTA diri fay hattı haritası 2024 yılı güncel verilerine yoğunlaştı. Evimin altından fay hattı geçiyor mu? sorusu da bu sebeple gündeme geldi. Geçtiğimiz aylarda MTA diri fay hattı haritası güncellenirken, yapılan araştırmada 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay hattı tespit edildi. Peki, İstanbul'da fay hattı nerelerden hangi ilçelerden geçiyor? İşte, MTA güncel diri fay hattı haritası 2024 sorgulama ve konu hakkında ayrıntılar.
#Mta Diri Fay Hattı Haritası 20246 Şubat Kahramanmaraş depremleri bir kez daha hepimize gösterdi ki önlem almazsak ölürüz! Evlerimiz, hastanelerimiz, kentlerimiz yıkılır; biz de enkaz altında kalırız. Arama kurtarma ekipleri kurup yeterli eğitimi vermezsek enkaz altında kalanları zamanında kurtaramayız. İyi organize olmazsak afetten sonra aç kalırız, ilaç bulamayız. Sözün özü; yapabileceğimiz tek şey depreme ve sonrasına hazırlanmak. Geçen yıl 6 Şubat’ta yaşanan yıkımın ardından deprem riski taşıyan şehirlerin belediyelerine hazırlıkları sorup bunu okurlarımızla paylaşmıştık. Bu yıl tekrar kapılarını çaldık. Belediyeler projelerini anlattı.
#DepremGümüşhane'de peş peşe yaşanan depremlerin ardından gözler Türkiye deprem risk haritasına çevrildi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde 4.1 ve 3.7 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem Trabzon, Ordu, Giresun, Erzincan ve çevre illerde hissedildi. Deprem sonrası vatandaşlar 'Giresun deprem bölgesi mi?' 'Giresun'dan fay hattı geçiyor mu?' sorusunun yanıtına odaklandı. Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı olmak üzere üç fay hattına sahip olan Türkiye'de büyük ve küçük depremler birçok ilde meydana geliyor. Türkiye deprem riski haritasında, illerin derecelerine göre Gümüşhane, üçüncü derece riskli iller arasında yer alıyor. Peki, nerelerden fay hattı geçiyor? İşte, Gümüşhane deprem haritası ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Gümüşhane Deprem Haritasıİstanbul deprem haritası, Marmara Denizi'nde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremle gündeme geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) verilerine göre İstanbul, Yalova, Kocaeli ve Bursa'dan hissedilen deprem meydana geldi. Korkutan deprem sonrası gözler İstanbul'da fay hattı geçen ilçelere çevrildi. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Bu deprem Çınarcık Çukuru'nda. Bu bölgedeki depremler bizim için kritik. Kırılmaya aday yer Kuzey Anadolu Fayı boyunca 7'den büyük deprem bekliyoruz." dedi. Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı olmak üzere üç fay hattına sahip olan Türkiye'de büyük ve küçük depremler birçok ilde meydana geliyor. Peki, İstanbul'da fay hattı nerelerden hangi ilçelerden geçiyor? Evimin altından fay hattı geçiyor mu? İşte, AFAD ve MTA diri fay hattı haritası sorgulama ve konu hakkında bilgiler.
#İstanbul Deprem HaritasıEvimin altından fay hattı geçiyor mu? sorusu bugün yaşanan deprem sonrası sorgulanıyor. MTA diri fay hattı sorgulama ekranı 4 Aralık 2023 itibarıyla yoğun ilgi görüyor. İstanbul deprem risk haritası bir kez daha gündeme geldi. 4 Aralık Pazartesi günü Marmara Denizi’nde meydana gelen deprem milyonlarca kişiyi korkuttu. AFAD tarafından yayımlanan bilgiye göre Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde 5.1 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. Türkiye deprem risk haritası da gündemin öne çıkan konularından birisi oldu. Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu fay hatları kuşağında bulunan Türkiye'de MTA ve AFAD sorgulama ekranı üzerinden, vatandaşlar hangi illerden fay hattı geçtiğini öğrenebiliyorlar. İşte AFAD ve MTA diri fay hattı haritası sorgulama ekranı!
#Deprem Risk Haritası İstanbulAfet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Konya’da sayıları 2 bin 500'ü bulan yer altı sularının çekilip, toprağın çökmesiyle oluşan obruklarla ilgili yapay zeka kullanılarak, 'obruk duyarlılık haritası' oluşturuldu. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, “Konya'mız özelinde obruklar ön plana çıkıyor. Bu dikkatle izlenmesi gereken bir süreç. Bu projeyle çok değerli iki tane teknik ve temel kılavuz oluşturuldu. Çok değerli çalışmalarla Konya ilimize ait obruk duyarlılık haritası oluşturuldu ama esas iş bundan sonra başlıyor'' dedi.
#AfadAFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Konya ve çevresinde meydana gelen obrukların büyük bir bölümünün faylara paralel bir şekilde uzandığını gördüklerini belirterek, 'Bu da aslında bize bir yerde obruk oluşumlarının açıkçası faylarla da ciddi bir bağlantısının olduğunu gösteriyor.' dedi.
#AFADTürkiye deprem risk haritası ve diri fay hattı haritası Malatya'da yaşanan sarsıntının ardından merak ediliyor. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde sabah 08:35'de saat 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Vatandaşlar evimin altından fay hattı geçiyor mu araştırmalarına yeniden hız kazandırdı. Peki, fay hattı nerelerden geçiyor? İşte, MTA yenilenmiş diri fay hattı haritası...
#Diri Fay Hattı HaritasıAfyon deprem risk haritası, saat 20 Ağustos'ta 3.2'lik meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremin ardından gündeme geldi. Yaşanan sarsıntının ardından Afyon'da yaşayanlar fay hattı olup olmadığını merak ediyor. Deprem riski hartasına göre birinci, ikinci ve üçüncü derece riskli iller Kandilli tarafından açıklandı. Peki Afyon deprem bölgesi mi, fay hattı var mı? İşte Afyonkarahisar risk haritası...
#Afyon Deprem Bölgesi MiKandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ile Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtladı. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Türkiye'nin yüzde 92'si deprem bölgesi diye bir ifade var bunu sevmiyorum. Herkes kendini yüzde 8'de kabul ediyor. Türkiye'nin yüzde 100'ü deprem bölgesi" ifadelerini kullandı. Özener ile Ersoy olası İstanbul depremine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
#KandilliTürkiye Deprem fay hattı ve risk haritası, Malatya'da yaşanan 5.3' büyüklüğündeki deprem sonrası vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin üzerinden geçen altı ayın ardından, Malatya'da bir deprem daha meydana geldi. Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu fay hatları kuşağında bulunan Türkiye'de MTA ve AFAD sorgulama ekranı üzerinden, vatandaşlar hangi illerden fay hattı geçtiğini öğrenebiliyorlar. 'Türkiye fay hattı haritası' da Evimin altından fay hattı geçiyor mu? sorusuna. e-Devlet fay hattı üzerinden de gereken koordinat bilgileri girildikten sonra yanıt alınabiliyor. Peki, fay hattı nerelerden hangi illerden geçiyor? Türkiye'de riskli iller hangileri? İşte, MTA ve AFAD deprem fay hattı öğrenme ekranı ve konuyla ilgili bilgiler...
#Fay Hattı SorgulamaKonya'da fay hattı var mı, sorusu yaşanan son depremin ardından gündeme geldi. AFAD verilerine göre Konya'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Türkiye’de Kuzey Anadolu Fay Hattı, Batı Anadolu Fay Hattı ve Doğu Anadolu Fay Hattı bulunuyor. AFAD’ın hazırladığı risk haritasına göre Konya üçüncü derece riskli iller arasında yer alıyor. Konya'da yaşanan deprem sonrası Konya deprem risk haritasına gözler çevrildi. Peki, Konya deprem bölgesi mi, fay hattı var mı? Konya fay hattı hangi ilçelerden geçiyor? İşte, 2023 Konya deprem haritası sorgulama ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Konya Deprem HaritasıAFAD'ın verilerine göre saat 08.44'te Adana'nın Kozan ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. Adana'da artçı depremler devam ederken, deprem Kayseri, Gaziantep, Mersin başta olmak üzere çevre illerden hissedildi. Bu durum yeniden fay hattı haritası MTA verilerini gündeme getirdi. Vatandaşlar,"Evimin altından fay hattı geçiyor mu?" sorusuna hız kazandırdı. Adana ve civarında üç fay hattı dikkat çekiyor. Ecemiş Fay Zonu, Karaisalı-Karsantı Fay Zonu ve Karataş-Osmaniye Fay Zonu bulunan Adana üçüncü derece riskli iller arasında yer almaktadır. Peki, fay hattı nereden geçiyor? Türkiye diri fay hatları nerelerden geçiyor? İşte Türkiye deprem risk haritası...
#Diri Fay HattıKayseri deprem risk haritası, saat 08.44'te Adana'nın Kozan ilçesinde 5.5 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremin ardından gündeme geldi. ilgili çalışma yaptığı bildirildi. Yaşanan sarsıntının ardından Kayseri’de yaşayanlar fay hattı olup olmadığını merak ediyor. Deprem riski hartasına göre birinci, ikinci ve üçüncü derece riskli iller AFAD tarafından açıklandı. Peki Kayseri deprem bölgesi mi, fay hattı var mı? İşte Kayseri risk haritası...
#DepremÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Medya Ankara Temsilcileri Buluşması'nda konuştu. Bakan Özhaseki "Şu ana kadar 179 bin konutun ihalesi yapıldı, yüzde 90'ının inşaatı başladı. Cumhurbaşkanımız bu rakamın 390 bine çıkarılmasını istemiş, arkadaşlarımız çalışıyorlar. Başlanılan inşaatlar bir yıl içinde yapılacak" dedi. Bakan Özhaseki, Yerinde Dönüşüm kampanyasına 36 bin 825 kişinin başvurduğunu belirtti.
#Mehmet ÖzhasekiKonya Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Obruk Araştırma, Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fetullah Arık, bölgede 700'ü sığ olmak 2 bin 500 obruk olduğunu belirterek, "Obruk sayısının her geçen yıl çoğaldığını görüyoruz. Şu ana kadar bizim bilgilerimize göre; ilk 6 ay içerisinde Karapınar-Konya çevresinde 6-7, Türkiye genelinde de 10'un üzerinde yeni obruk meydana geldi" dedi.
#KonyaKonya Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Obruk Araştırma, Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fetullah Arık, bölgede 700'ü sığ olmak 2 bin 500 obruk olduğunu belirterek, "Obruk sayısının her geçen yıl çoğaldığını görüyoruz. Şu ana kadar bizim bilgilerimize göre; ilk 6 ay içerisinde Karapınar-Konya çevresinde 6-7, Türkiye genelinde de 10'un üzerinde yeni obruk meydana geldi" dedi.
#ObrukSivas fay hattı deprem haritası, meydana gelen depremin ardından gündeme geldi. AFAD verilerine göre Sivas'ın Gürün ilçesinde 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş depreminde Sivas'ın Gürün ilçesi ciddi hasar görmüştü. Yaşanan deprem il genelinde yeniden paniğe neden olurken, Sivas deprem bölgesi mi? sorusunun yanıtına gözler çevrildi. Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı olmak üzere üç fay hattına sahip olan Türkiye'de büyük ve küçük depremler birçok ilde meydana geliyor. Peki, Sivas'tan fay hattı geçiyor mu? İşte, Sivas deprem risk haritası 2023 ve ayrıntılar.
#Sivas Deprem HaritasıCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, anketlerdeki son durumu açıkladı. Oktay, "Anketlerde önde olduğumuzu söyleyebilirim. Son 10-15 günkü trende baktığımızda aradaki farkın Cumhur İttifakı lehine açıldığını görüyoruz" dedi.
#Fuat OktayAK Parti, 2023 seçim beyannamesini açıkladı. Seçim beyannamesinde kentsel dönüşüm için atılacak adımlar ve afetlere yönelik alınacak önlemler dikkat çekti. Beyannameye göre; kentsel dönüşümde vatandaşa 15 yıla varan finans desteği sunulacak ve 99 öncesi yapılarda risk analizi zorunlu olacak
#Kentsel Dönüşüm