Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından havalimanı kavşağında yerleştirilen halay çeken folklor ekibi, karpuz içinde çocuk, kadayıf tepsisi taşıyan adam heykelleri ve burmalı bilezik figürü tartışma tartışma konusu oldu. Vali Münir Karaloğlu, ''Tartışmanın Diyarbakır'a bir zararı yok, faydası var arkadaşlar. Eğer gerçek fotoğraflarla beraber karşılaştırırsanız gerçeğe çok uygun olduğunu da görürsünüz. Bebeğin Diyarbakırlısı, Vanlısı, Rizelisi olmaz'' derken Diyarbakır Kültür, Turizm ve Musiki Derneği Başkanı Kenan Aksu da kentin tanıtımının bu şekilde olamayacağını söyledi. Aksu, ''Yapılan bu ucubeyi lütfen yıksınlar. 5 bin sene önce yapılan surlardaki kitabeler dahi o yapılan işten çok daha güzel'' ifadelerini kullandı.
#DiyarbakırDiyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından havalimanı kavşağında yerleştirilen halay çeken folklor ekibi, karpuz içinde çocuk, kadayıf tepsisi taşıyan adam heykelleri ve burmalı bilezik figürü tartışma tartışma konusu oldu. Vali Münir Karaloğlu, ''Tartışmanın Diyarbakır'a bir zararı yok, faydası var arkadaşlar. Eğer gerçek fotoğraflarla beraber karşılaştırırsanız gerçeğe çok uygun olduğunu da görürsünüz. Bebeğin Diyarbakırlısı, Vanlısı, Rizelisi olmaz'' derken Diyarbakır Kültür, Turizm ve Musiki Derneği Başkanı Kenan Aksu da kentin tanıtımının bu şekilde olamayacağını söyledi. Heykellerle ilgili son açıklama da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden geldi.
#DiyarbakırDiyarbakır Kültür ve karpuz tanıtım etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmada sürme çeşidinde son yılların en ağır karpuzu birinci seçildi. 56 kilo 200 gramlık ağırlığıyla birinci gelen karpuzun üretici Adil Aydın, "Şu anda 70 yılın en büyük karpuzunu 56 kilo 200 gramla biz yetiştirdik. Bizim amacımız birincilik elde etmek değildir. Bu kültürümüzü ileriki aşamalarda çocuklarımıza ve torunlarımıza kitaplarda tanıtmak değildir. Bunları Türkiye ve dünyaya tanıtmak için baya bir emek veriyoruz" dedi.
#HtvhaberDiyarbakır Kültür ve karpuz tanıtım etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmada sürme çeşidinde son yılların en ağır karpuzu birinci seçildi. 56 kilo 200 gramlık ağırlığıyla birinci gelen karpuzun üretici Adil Aydın, "Şu anda 70 yılın en büyük karpuzunu 56 kilo 200 gramla biz yetiştirdik. Bizim amacımız birincilik elde etmek değildir. Bu kültürümüzü ileriki aşamalarda çocuklarımıza ve torunlarımıza kitaplarda tanıtmak değildir. Bunları Türkiye ve dünyaya tanıtmak için baya bir emek veriyoruz" dedi.
#DiyarbakırBoğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, “Kuzey’den bir serin hava dalgası gelirse ki gözüküyor, Ağustos ayında Karadeniz ve Marmara’da kuvvetli yağışlar, süper hücre oluşumu, kuvvetli dolu yağışı oluşumu, hortum oluşumu riskleri bulunuyor'' dedi. Tek, daha çok Güneydoğu Anadolu, Akdeniz ve Ege’de sıcaklık değerlerinin 40 derecelerin üzerine çıkacağını söyledi.
#İstanbulKastamonu'nun Taşköprü ilçesinde üretilen, aromasıyla ünlü Taşköprü sarımsağında bu sezon düşük rekolte, yüksek fiyat bekleniyor. Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur:"Fiyatların tırmanacağını, geçen seneye göre çok iyi olacağını tahmin ediyoruz."
#Sarımsak300 restoran, yüzlerce aşçı, binlerce garson, onbinlerce tepsi, yüzbinlerce tabak, milyonlarca çatal-bıçak Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük gastronomi etkinliğine hazır. Yeme-içme sektörünün temsilcileri, şefler, gurmeler ve lezzet tutkunları biraraya geldi, 9-12 Mayıs’ta İstanbul Küçükçiftlik Park’ta lezzete kazan kaldırıyor: Arçelik Gastro İstanbul Festivali.