Ülkemizde şirket kuruluş süreçleri için işlev bakımından kolaylık sağlayan en rahat olan şirket türlerinden birisi de Adi Şirket ya da Adi Ortaklık, mevzuat bakımından çok fazla detay ermiyor. Bu nedenle de anlatması da anlaması da oldukça kolaydır. Adi Şirket nedir? Kaç kişiyle kurulur detayları ile derledik.
#Adi ŞirketÜlkemizde “ortaklıktan” bahsettiğimizde, genel bir ortaklığı kastediyoruz. Ancak "Adi Ortaklık" denen başka bir ortaklık biçimi de vardır. Genel (adi) bir ortaklık, hem sınırlı bir ortaklıktan hem de sınırlı bir sorumluluk ortaklığından çok daha farklıdır. Adi Ortaklık hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
#Adi OrtaklıkGenel olarak tıbbi malpraktis, diğer bir tanımla da doktorun tıbbi uygulama hatası olarak bilinen bu terim, doktorun ya da tıp merkezi, hastane, poliklinik vb. sağlık kuruluşlarının deneyimsizliği, bilgisizliği ya da ilgisizliği nedeni ile hatalı tedavi, yanlış teşhis veya eksik bakım hizmeti sonucunda hastanın zarar görmesi olarak da tanımlanabilir. Malpraktis ne demek ve malpraktis davası nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Malpraktis“Oğlum yurtdışına evden iş yapacak ama daha çok genç, üniversite öğrencisi. Yurtdışındaki iş yapacağı şirket oğlumdan kendi adına fatura kesmesini istiyor. İşyeri açmak da zorunda. Başına bir şey gelir diye korkuyorum. Hiç tecrübesi yok. ‘Daha erken kendi işini yapman için’ desem de ikna edemedim...Size bir danışayım istedim” diyerek telefonda anlattı Zehra Teyze.
#YAZARVergi levhası, vergi mükelleflerinin bulundurma zorunluluğu bulunan iş yerleri için son derece önemli bir levhadır. İş yerlerine gidildiğinde genellikle duvarda asılı vergi levhası dikkatleri üzerine çekmektedir. Mükellefin adı soyadı, ticaret unvanı, iş yeri adresi, vergi türü, ana faaliyet kodu ve adı, vergi dairesi, vergi kimlik no, işe başlama tarihi, beyan olunan matrah, tahakkuk eden vergi gibi önemli hususlar vergi levhasında yer alıyor. Özellikle yeni iş yeri açanlar tarafından vergi levhası merak ediliyor. Bu konuda vergi levhası nedir ve nasıl alınır? Vergi levhası sorgulama ve alma başlıkları hakkında detayları derledik.
#Vergi Levhası Nedir Ve Nasıl Alınır?Antalya'nın Kemer ilçesinde, 2006 yılında bir müteahhidin bitiremediği inşaata ortak olan Haşim Hasanoğlu, müteahhidin üçüncü ortakla arasındaki davada tanıkken, ilerleyen süreçte borçlu olarak yargılandı. Dava sonunda yaklaşık 1.2 milyon TL borç çıkartılan Hasanoğlu’nun, tüm malvarlığına haciz konuldu.
#Haşim HasanoğluGelirler İdaresi Başkanlığı, genç girişimcilere devlet desteklerini açıkladı. Buna göre 29 yaşından büyük olmamak şartıyla kendi işini kuran gençlere 75 bin lira teşvik verilecek. Kendi işini kuranların sosyal sigorta primlerini de Hazine karşılayacak.
#Girişimci GençlerAdli tatil 20 Temmuz’da başladı. 3 Eylül’deki yeni adli yılda Yargıtay OHAL KHK’sı ile getirilen yeni modeliyle faaliyet gösterecek. Temyizde bekleyen 1 milyonu aşkın davanın eritilmesi için Yargıtay’da sabit iki kurulla çalışma modeline geçildi. 31 Aralık 2022’ye kadar 20’şer kişilik sabit Ceza ve Hukuk Genel Kurulları görev yapacak.
#Oya ArmutçuTOKİ’nin ihale ettiği arsada hayata geçen ‘Koru Florya’ projesinde sular durulmuyor. 298 konut ve bir alışveriş merkezinden oluşan projede inşaat biteli 3 yıl oldu ama hâlâ AVM açılamıyor. Ortaklardan Arke İnşaat’ın ruhsat iptal kararı alması nedeniyle TOKİ AVM’yi satamıyor. Yetkililer Danıştay kararını beklediklerini belirtiyor.
#Koru FloryaTasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) boş bulunan üyeliğe Muhiddin Gülal Atandı ve Başkan olarak görevlendirildi. TMSF'nin hali hazırdaki başkanı Şakir Ercan Gül ise, Şubat 2010'da bu göreve getirilmişti. TMSF bünyesindeki şirket sayısı ise 965 olarak açıklandı. Bu şirketlerin toplam aktif varlığı 41 milyar lira.
#KayyumÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı mevzuata aykırı iş yapan, can ve mal güvenliğini tehlikeye atan yapı müteahhitlerini meslekten men edecek. Konuyla ilgili tebliğ dün Resmi Gazete’de yayınlandı. Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre Müteahhitlik Yasası’nın ilk adımı olarak görülen düzenleme ile sektördeki ‘çürük elmalar’ elenecek.