Adana’ya özgü bir tarif olan Adana kebabı, Türk mutfağında en sevilen kebap çeşitlerinin başında gelir. Adana kebabı MasterChef programıyla birlikte yeniden gündeme gelmişken, sizlere Adana kebabı hangi etten yapılır, dağılmaması için ne yapmalı gibi Adana kebabı hazırlanışı ile ilgili püf noktalardan bahsetmek istedik. İşte Adana kebabı ile ilgili merak edilenler…
#Adana Kebabı MasterchefMasterChef mavi takım kaptanı kim oldu, kim kazandı? 23 Eylül Pazartesi akşamı kıran kırana geçen mücadele sonrası yanıtını buldu. Yudum'un elenmesinin ardından heyecanına hız kesmeden devam MasterChef Türkiye'nin dün geceki son bölümünde, yarışmacılar haftanın mavi takım kaptanı olabilmek için 'Adana kebabı' hazırladı. Oldukça zor ve teknik isteyen kebabı en başarılı yaparak Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in değerlendirmesinden geçen isimler; Semih, Akın, Muratcan, Emre ve Nevzat oldu. Rakiplerinden daha iyi yapan bir yarışmacı mavi takım kaptanı olurken, kırmızı takımın kaptanını seçme hakkı kazandı. Öte yandan kaptanların belirlenmesinin ardından yeni kırmızı ve mavi takım belli oldu. Peki, dün akşam MasterChef kim kazandı, kaptan kim oldu? İşte, 23 Eylül 2024 MasterChef haftanın yeni takımları ve mavi takım kaptanlığını kazanan isim...
#Masterchef Mavi Takım KaptanıMasterChef Akın Kızıltaş kimdir, izleyenler tarafından merak konusu oldu. Ana kadroya yedeklerden giren ve hazırladığı tabaklarla iddiasını ortaya koyan MasterChef Türkiye yarışmacısı Akın Kızıltaş, 10 yıldan fazla bir süredir mutfak sektöründe çalışıyor. Aşçılığın aile mesleği olduğunu söyleyen MasterChef Akın, özellikle et yemeklerinde gösterdiği performans ile adından söz ettiriyor. Peki, MasterChef Akın kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, MasterChef Türkiye yarışmacısı Akın Kızıltaş'ın hayatı ve biyografisi.
#Masterchef Akın KızıltaşHer yıl dünyanın en iyi mutfakları ve yemekleri listesiyle adından söz ettiren ve büyük tartışmalara neden olan internet platformu Taste Atlas, kullanıcılarının online oyları ile belirlediği “2023’ün en iyi ve en kötü yemekleri” listesini yayınladı.
#LahanaLüle kebabı, kıymadan hazırlanan bir kebap türü. Uzunlamasına şişe takılıp mangalda yapılır. Çeşitli kaynaklara göre Lüle ve Adana kebabı aynı yiyecektir. Dış görünüşü olarak silah lülesine benzediğinden dolayı bu şekilde adlandırılmıştır. Peki, Azerbaycan lüle kebap nasıl yapılır? MasterChef lüle kebabı tarifi ve malzemeleri...
#Lüle KebabıAdana mutfağının sadece kebaptan ibaret olmadığını söylüyorlar. Elbette kebaptan ibaret değil ama kentin en öne çıkarılması gereken, dünyada bu kadar bilindiği için standardının özellikle korunması şart olan ürünü bence Adana kebabı. Kentte en iyi kebapçının hangisi olduğu da çok konuşuluyor. Közde içliköftesi ve şimdiye kadar yediğim en iyi teretürle Apranti, Adana’nın en iyi kebapçılarından...
#AdanaGaziantep'in sevilen kebap türlerinden simit kebabı tarifi detayları merak ediliyor. MasterChef simit kebabı nasıl yapılır izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Bu lezzetin içindeki sarımsağa borçlu olan simit kebabı, evde kolayca hazırlanıp fırında pişirilebilir. Peki, MasterChef simit kebabı nasıl yapılır? İşte, evde kolay simit kebabı tarifi ve malzemeleri...
#Simit Kebabı‘MasterChef’in jüri üyesi ve yazarımız Somer Sivrioğlu, son günlerde açtığı yeni restoranıyla gündemde. Somer Şef’le ‘ustalık eserim’ dediği Efendy İstanbul’u konuştuk: “Avustralya’da menüye çok rahat iyi bir alinazik koyabiliyoruz ama burada onu biraz yorumluyoruz ki farkımız ortaya çıksın.”
#Somer Sivrioğluİrlanda’da, küçük balıkçı kasabası Baltimore’da açtığı Dede isimli restoranda “Türk lezzetlerinden esintiler sunan” başarılı şef Ahmet Dede aldığı Michelin yıldızıyla gururumuz oldu. Türk yemeklerini modernize eden Dede de Türk mutfağının yanlış tanınmasına üzülüyor, “Maalesef Türk mutfağı, Avrupa’da sadece büfeden kebap alıp, içine acılı sosu basıp yenen bir yemek olarak tanınıyor” diyor.
#Gazetehaberleri10 yıl önce Türkiye’ye geldi. Hayatının aşkıyla karşılaşıp evlendi. Kına gecesi de yaptı, hamama da gitti. Türkiye’deki en güzel dönemini Bağcılar’da geçirdi. Türkçe konuşamıyordu ama komşuları onu o kadar sevdi ki ekmeğe bir kere bile para vermedi! Yakında Ortaköy’de açacağı yeni restoranı için 2.800 ayrı zeytinyağı tadan İtalyan şef Danilo Zanna, yaza kadar 'feci' Türkçe çalışıp herkesi şaşırtacağını söylüyor.
#Danilo ZannaYazarımız Vedat Milor, giderek azalan lezzet ustalarını işlediği ‘Rehber’ belgeselini anlatırken “Ustalarımız takdir edilmiyor. Çocukları bile. adeta ‘Babam ciğerci’ demeye utanıyorlar. Oysa çok değerli, sanatkâr şeflerimiz var” demişti. Bu meseleyi o değerli ustalardan Levent Kıyan, Murat Usta, Hakan Doğan, Coşkun Koçak, İlhan Koçulu ve Kerim Efecioğlu’yla konuştuk...
#Gazetehaberleri