Son yüzyılda yaşadığımız afetler ve sonrasında çıkarılmaya çalışılan dersler bugün tekrar gündemimize geldi. Asırlar boyunca toplumlar afetler ile mücadele ederken neden zarar görebilirliğimiz edindiğimiz tecrübeler ile azalmıyor? Neden her defasında yaşanılan olayın şiddeti konuşuluyor? Ya da bizler yönetilebilecek acil durumları yönetemediğimizde olayın şiddetini ve büyüklüğünü konuşarak sorumluluklarımızdan kurtulmaya mı çalışıyoruz? Oysa ki benzer durumlarda daha az zarar gören toplumlar ve yönetim şekilleri örnekleri varken. Sorunun derinliklerine inince karşımıza çıkan en önemli bulgu eğitim. Yani içselleşmemiş, eyleme ve davranışa dönüşmemiş eğitim.
#Konuk Yazar17 Ağustos 1999 depremi üzerinden tam 23 yıl geçmiş, geçen yıllarda Elazığ, Van İzmir, Malatya depremlerini de yaşamış bir toplum olmamıza rağmen ve yine de deprem afetinin yıkıcı etkilerini unutmaya başlamışken ne yazık ki ülke gündemi tekrar deprem ve afet yönetimi kavramlarını tartışır oldu.
#Konuk YazarYaşadığımız depremler ülkemizin afet yönetimi bilincine olan ihtiyacı da gündeme getirdi. Özellikle depremin neden olduğu kayıplar, hayalete dönüşen kentler ve sonrasındaki organizasyon eksiği bu alandaki açığı da ortaya koydu. 2009 yılında yayınlanan yasayla hayata geçen ve AFAD teşkilatı baz alınarak açılan Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümleri şu anda 16 üniversitede eğitim veriyor ve 3 binden fazla öğrenci bu alanda eğitim görüyor. Bu öğrencilerin mezun olduklarında doğru alanda istihdam edilmesi tabii ki önemli ancak uzmanlar afet yönetiminde esas meselenin enkazdan yaralı çıkarmak değil, enkazın oluşumunu önlemek olduğunu söylüyor.
#Prof. Dr. Mikdat KadıoğluYükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını açıklandı. Sonuçların duyurulmasıyla birlikte tercihler de gerçekleştirilecek. Tercih yapacak üniversite adayları eğitim almak istedikleri bölümlerin taban puanlarını araştırıyor. Bu bölümler arasında en çok araştırılanlardan biri de ülkemizde sıklıkla görülmeye başlanan afetlerin de etkisiyle Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü. Peki, Acil Yardım ve Afet Yönetimi taban puanları nedir? İşte, Acil Yardım ve Afet Yönetimi taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları 2021.
#Acil Yardım Ve Afet YönetimiMerakla beklenen YKS sonuçları nihayet açıklandı. 2 yıllık (Önlisans) bölümlerin 2021 Üniversite Taban Puanları, üniversite sınavına giren öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. İstedikleri üniversite için tercih yapacak olan üniversite adayların, bölümlerin sıralamaları ve taban puanlarını öğrenmesi gerekiyor. İşte, 2 yıllık, 4 yıllık önlisans üniversite bölümleri taban puanları ve başarı sıralamaları 2021
#Sayısal BölümlerÜniversite sınavı ülkemiz için en önemli sınavların başında gelmektedir. Milyonlarca öğrenci bu sınava girerek hayallerindeki mesleğe kavuşmak için çaba gösterir. Özellikle sağlık alanında çalışmak isteyen milyonlarca öğrenci vardır. Sağlık alanında okumak istenen bölümlerden bir tanesi de anestezi bölümüdür. Anestezi bölümü ile ilgili detayları derledik.
#Anestezi (Myo) Bölümü Nedir?Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü, üniversitelerin önlisans programlarında yer alıyor. Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü nedir? Mezunları ne iş yapar? Gibi soruların cevabını sizler için derledik.
#Acil Yardım Ve Afet Yönetimi Bölümü NedirYKS sınav sonuçları ve tercih klazvunun yayımlanmasının ardından, üniversite adayları 4 yıllık lisans bölümlerinin taban puanları ve başarı sıralarını araştırmaya başladı. 4 yıllık programlara yerleşecek olan adaylar, AYT ve YDT puanları ile sayısal, sözel eşit ağırlık bölümlerine tercih yapacaklar. Peki, sayısal, sözel eşit ağırlık bölümleri neler? İşte, 4 yıllık bölümler taban puanları ve başarı sıraları hakkında bilgiler.
#Yks 4 Yıllık BölümleriTaban puanlar hakkında bilgi edinmek isteyen binlerce üniversite adayı, 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler hakkında bilgi edinebilecek. Sözel, sayısal ve eşit ağırlık alanlarında 2 yıllık ve 4 yıllık bölümleri tercih edebilecek olan vatandaşlar, bu bölümleri internet üzerinden sorgulamak istiyor. İşte, sayısal, eşit ağırlık ve sözel alanlarına ait üniversite puanları hakkında detaylı bilgiler
#Taban PuanlarıZabıta memuru olmaya hak kazanan 495 kişinin isimleri belediyenin internet sitesinde yayımlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından, boş bulunan kadrolara yönelik olarak "Belediye Zabıta Yönetmeliğinin" sınav hükümlerine göre yapılan zabıta memuru sözlü sınavı sonuçlandı.
#İbbİBB zabıta alımı başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı binlerce kişi tarafından merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan zabıta alımı için başvurular 15 Ağustos tarihinde sona erdi. Sonuçları bekleyen adaylar, başvuruların hangi tarihte sonuçlanacağını merak ediyor. Peki, İBB zabıta alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?
#İBBİstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yapacağı zabıta alımı için başvuruların bitmesine artık çok kısa bir süre kaldı. İBB'nin deniz zabıtası, turizm zabıtası, doğal afetler ve kaçak yapı yıkımlarındaki riskleri en aza indirmek amacıyla acil yardım ve afet yönetimi konusunda uzman olmak üzere çeşitli branşlarda yapacağı 500 zabıta alımı için başvuru şartları ve son başvuru tarihinin ne zaman olduğu merak ediliyor. Peki, İBB zabıta alımı başvuru şartları neler? Başvurular için son gün ne zaman?
#İBBİBB bünyesindeki boş zabıta kadrolarını doldurmak için, Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak istihdam edilecek zabıta memurları alacak. İstihdam edilecek adaylarda; 30 yaşını doldurmamış, 2016 KPSS (B) grubu sınavından en az 60 puan almak gibi şartlar aranacak. Peki, İBB zabıta alımı başvurusu nasıl yapılır? İBB zabıta alımı için şartlar neler?
#İBBÜniversite sınavı için çalışmalarına son sürat devam eden öğrenciler, sınav başvurusu esnasında sözel, sayısal ve eşit ağırlık mesleklerine göre bir değerlendirmede bulunacak. Hangi alandan sınava girileceği eşit ağırlık, sözel ve sayısal bölümleri değerlendirmelerinin ardından yapılacak. Peki, sözel, eşit ağırlık ve sayısal meslekleri arasından hangi bölümler yer alıyor? İşte, dönem ilerlerken öğrencilerin merakla araştırdığı bölümler ve meslekler listesi
#Sözel BölümleriYÖK, YKS’de lisans programlarının puan türlerini yayınladı. Puan türleri Sözel, Eşit Ağırlık, Sayısal ve DİL olarak LYS’ye göre çok daha sade bir hale geldi. Peki, hayalinizdeki lisans programı hangi puan türünde? Hürriyet Eğitim, 2017’de üniversitelerdeki tüm programların puan türlerini araştırdı.
#Puan Türü