açıkta satılan gıdalar haberleri sayfasında açıkta satılan gıdalar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 188 açıkta satılan gıdalar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, fiyatların artmasıyla açıkta satılan bakliyat, kuruyemiş ve baharatlara yönelen tüketicileri uyarıyor: "Tavsiye edilen tüketim tarihini bilemediğiniz bu ürün gruplarındaki başta aflatoksin olmak üzere küf toksinleri riski; karaciğer kanserinin en büyük tetikleyicilerinden. Hijyenik koşullarda saklanan, havayla temas etmeyen ve dışarıdan gelen bulaşmalara kapalı ambalajlı kuruyemiş, baharat ve bakliyatlara yönelin!"
#Açıkta Satılan GıdalarTürkiye’den Singapur’a ihraç edilen üç baharat ürünü; öğütülmüş sumak, öğütülmüş tatlı biber ve tavuk baharatında ayakkabı ve zemin cilası gibi plastik renklendirmede kullanılan Sudan I-III-IV isimli kimyasal renklendiriciler tespit edildi. Singapur Gıda Bakanlığı söz konusu baharatların toplatılması ve kullanılmaması çağrısı yaparken, uzmanlar doğada olmayan canlılıktaki renkleri yaratabilmek için kullanılan sentetik gıda boyalarının çocuklarda hiperaktivite bozukluğu, yetişkinlerde ise kanser başta, deri dökülmesi, astım, alerji gibi rahatsızlıklara yol açabileceği konusunda uyarıyor.
#BaharatDiyetisyen Fatma Hallaç, sınavlarda başarıyı etkileyecek hiçbir besinin tek başına mucizevi etkisinin olmadığının altını çizerek, sağlık problemlerinden korunmak ve başarıyı artırmak için yeterli ve dengeli bir beslenme programı uygulanması gerektiğini söyledi.
#EğitimUzman Diyetisyen Büşra Atmaca, dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten korunmak için doğru beslenmenin 14 altın kuralı olduğunu belirterek, "Virüs toplum sağlığı açısından tehlikeli olma özelliğini kaybedene kadar hijyen kurallarına azami özen gösterilmeli, mecbur kalmadıkça evlerden çıkılmamalı. Bir süre böyle yaşamak sanırım tercihten öte bir zorunluluk olarak kabul edilmeli” dedi.
#KoronavirüsGıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, fiyatların artmasıyla açıkta satılan bakliyat, kuruyemiş ve baharatlara yönelen tüketicileri uyarıyor: "Tavsiye edilen tüketim tarihini bilemediğiniz bu ürün gruplarındaki başta aflatoksin olmak üzere küf toksinleri riski; karaciğer kanserinin en büyük tetikleyicilerinden. Hijyenik koşullarda saklanan, havayla temas etmeyen ve dışarıdan gelen bulaşmalara kapalı ambalajlı kuruyemiş, baharat ve bakliyatlara yönelin!"
#Açıkta Satılan GıdalarAmbalaj Sanayicileri Derneği (ASD), gıda ve içecek ürünlerinin mutlaka ambalajlı satılması gereğine dikkat çekerken, açıkta satılan ürünlere karşı tüketicileri uyardı. Türkiye'de halen pek çok gıda maddesinin ambalajlı satılmadığını, buna karşılık gelişmiş ülkelerde ise neredeyse ambalajsız ürün bulmanın mümkün olmadığını belirten ASD Başkanı Zeki Sarıbekir, "Gıda güvenliğini ve hijyeni hiçe sayan ortamlarda üretimi yapılıp açıkta satılan gıdalar ciddi tehlikeler yaratıyor. İsrafın önlenmesi ve hijyenin sağlanması için açıkta satılan gıda maddelerinin mutlaka ambalajlı satılması gerekiyor." dedi.
#Ambalajlı ÜrünlerLGS haftasında öğrenciler son tekrarlarını yaparken uzmanlar da ders çalışma programı kadar beslenmeye de dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Uzmanlar, özellikle adayların sınavdan önceki son üç gün açıkta satılan yiyeceklerden uzak durmalarını, ev yemeklerini tercih etmelerini öneriyor.
#LGSEge Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı, yaz aylarında ishallerden korunmak ve bağırsak dengesini sağlamak için doğal yoğurt, ayran, peynir ile yanında taze mevsim meyvelerinin tüketilmesi gerektiğini bildirdi.
#Hastalık