Teknoloji hayatımızı kolaylaştırırken, bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Evimizin dört bir yanında konumlanan akıllı cihazların kameraları bu risklerin başında gelirken, elimizden ayırmadığımız cep telefonlarının saçtığı tehlikeyi atlıyoruz. Peki artık telefon kameramızı da mı kapatacağız? Tehlike altında olduğumuzu nasıl anlarız? Uzmanlara sorduk…
#TelefonZiraat Katılım Kod Uygulaması Tanıtım Programı’nda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Hedefimiz: Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek. Bu hedefe ulaşmanın yolunun nereden geçtiğini çok iyi biliyoruz. Bunun yolu yüksek teknolojiden geçiyor" ifadelerini kullandı.
#Mustafa VarankTürkiye’nin ve bölgenin en büyük teknoloji etkinliğinin gerçekleştirildiği TEKNOFEST 2021’e yoğun ilgi var. Genç yeteneklerin icatlarının yanında yerli ve milli sanayi hamlesinin tüm ürünleri dev festivalde sergileniyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tüm stantları gezerek bilgi aldı. Bakan Varank Hurriyet.com.tr’ye TEKNOFEST ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
#TEKNOFEST 2021Kripto paralar son yıllarda iyice popülerliğini arttırmışlardır. Bu kripto paralar her geçen gün artmaktadırlar. Dünya üzerinde oldukça fazla kripto para bulunmaktadır. Bu sanal para birimleri ile para gönderme ve yatırma işlemleri gerçekleşmektedir. Peki tüm kripto para birimleri nelerdir? En popüler olan kripto paralar nelerdir? İşte tüm kripto paralar ile ilgili bilgiler.
#Tüm Kripto Para Ve Sanal Para BirimleriBilindiği üzere kripto paralar herhangi bir sorunu çözmeye yönelik teknolojileri bünyelerinde barındıran sistemlerdir. Blockchain olarak adlandırılan bu teknoloji genellikle resmi kurumların yürütmüş olduğu doğrulama işlemini yapabilmek için farklı bir yöntem kullanır. Daha uygun maliyetler ile daha kısa sürede çözüm geliştirdiğinden kripto paralar geleceğin teknolojisi olarak görülüyor. Monero da yakın zamanlarda piyasaya sürülen ve Bytecoin tekniği kullanılarak geliştirilen kripto paralar arasında bulunuyor. Monero nedir, ne zaman çıktı ve nasıl alınır hepsini sizler için derledik.
#Monero Nedir Ve Ne Zaman Çıktı?Özellikle teknoloji tasarım ile ilgilenenler için Arduino büyük öneme sahiptir. Öğrencilerin mutlaka öğrenmesi gerektiği programlar içerisinde yer almaktadır. Pek çok farklı proje üzerinden işlem yapma imkanı veren bir sistem olduğunu söylemek mümkün. Peki, Arduino nedir? Arduino programı nasıl indirilir ve örnek arduino projeleri.
#Arduino Nedir?Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, "Teknopark İstanbul'da şimdiye kadar 1.700 yerli ve milli proje gerçekleştirildiğini gururla söyleyebiliriz. Bunların arasında MİLGEM Korvet, Altay Tankı, Anka İHA, LHD Amfibi Hücum Gemisi gibi savunma sanayisinin önde gelen Ar-Ge projeleri yer alıyor." dedi.
#TeknolojiSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Yazılım teknolojileri alanında faaliyet gösteren TÜBİTAK BİLGEM öncülüğünde ilk milli mikro işlemcimizin tasarımına başladık. Milli tasarım işlemcinin 2021 yılı içerisinde silah sistemlerinde test edilebilir noktaya geleceğini öngörüyoruz" dedi. 2023 yılına kadar 50 bin teknoloji yıldızı yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Bakan Varank, "Bu ülkenin hiçbir gencini imkansızlığa terk etmeyeceğiz. Gerekirse 780 bin kilometrekareyi tarayarak o cevherleri tek tek bulacağız" ifadelerini kullandı.
#Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa VarankKuveyt Türk, Açık Kaynak Kodlu Bankacılık uygulamasıyla bir ilki daha hayata geçiriyor. Açık kaynak kod projelerde geliştirdiği kodları, dünyanın her yerinden ulaşılabilecek şekilde erişimine açan Kuveyt Türk, açık kaynak ekosistemine önemli bir katkı sunmayı hedefliyor.
#Kuveyt TürkSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: "Özel sektör paydaşlarımızla kuracağımız Türkiye Açık Kaynak Platformu ile yazılımcı sayı ve niteliğimizi yükseltmeyi, kullandığımız yazılımlarda güvenliği sağlamayı, lisans maliyetlerini azaltıp dışa bağımlılığı düşürmeyi, yazılım alanında güçlü bir küresel oyuncu olmayı ve yıkıcı teknolojilere etkin çözümler getirmeyi amaçlıyoruz" açıklamasında bulundu.
#Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa VarankBilişim İnovasyon Derneği ve Boğaziçi Üniversiteliler Derneği tarafından düzenlenen ‘Teknoloji Açık Tarafta Gelişiyor: Açık Kaynak Sistemlere Göç’ konulu panelde konuşan Mehmet Fatih Zeyveli, Türkiye’nin 2017 yılı yazılım sektörü hacminin 16 Milyar TL olduğunu ve bunun 2 Milyar TL’sinin yurt dışı kaynaklı kapalı kodlu sistemlere harcandığını belirtti. Yurtdışına giden paranın yurtiçinde kalması için açık kaynak özgür yazılımlara öncelik verilmesini söyleyen, Açık kaynak kodlu yazılımların aslında milli olduğuna dikkat çeken, Zeyveli, “Dijital dünya, açık kaynak kodlu sistemler tarafında gelişiyor. Gelişmek istiyorsak “open source” dünyaya ayak uydurmak zorundayız.” dedi.
#Açık Kaynak KodGayrimenkul Kıymetler Borsası AŞ Genel Müdürü İshak Kurtuluş Altun: "İster bireysel yatırımcı, isterseniz de dev bir banka olun. Hiç zorlanmadan mülklerinizi veya ipoteklerinizi, teminatlarınızı saniyeler içinde yönetebilecek, alıp-satabilecek, anında durumunu sorgulayabileceksiniz. Ülkedeki 158 milyon tapuyu yönetecek ve 158 milyon tapuyla ilgili herkese hizmet verebilecek yaygın bir teknolojik ağ oluşturuyoruz. Tüm Türkiye'de hizmet verecek sistemimiz dünyanın her yerinden taleplere anında cevap verebilecek. Yüzde 100'e yakın yerli ve milli bir sistem oluşturduk. Mevcut platform servisleri ve hizmetler içinde yaptığımız titiz inceleme sonucu Gaboras İşletim Sistemi'nde en iyi ve ileri teknolojik ürünleri bir araya getirdik" açıklamasında bulundu.
#TapuTÜBİTAK BİLGEM’in 15 yıl önce askeri ihtiyaçların karşılanması amacıyla başlattığı proje kapsamında geliştirilen milli e-posta sistemi KurumNet, NATO’nun askeri mesajlaşma ihtiyacına yönelik açtığı ihalede son aşamaya kaldı. Ana yüklenici olarak ihaleye giren Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM), teklifini bu hafta NATO’ya sunmaya hazırlanırken, ihalenin kazanılması durumunda NATO’nun askeri mesajlaşma sistemini STM ve TÜBİTAK BİLGEM birlikte kuracak.
#Gazetehaberleri