Kocaeli'de TÜBİTAK Marmara Teknokent'te (MARTEK) Yapay Zeka Ekosistem Çağrısı İmza Töreni'ne katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "İlk çağrımızda, 4 tematik alandaki 10 konsorsiyuma toplam 18 milyon TL destek sağladık. Bugün de ikinci çağrımız çerçevesinde akıllı üretim sistemlerinden, akıllı tarım, gıda ve hayvancılığa, iklim değişikliği ve sürdürebilirlikten, akıllı eğitim ve finans teknolojilerine kadar 5 tematik alanda 17 konsorsiyum projesine 55 milyon TL'nin üzerinde bütçe ile destek sağlayacağız" dedi.
#Mehmet Fatih KacırArçelik, Nokia ve Türk Telekom güçlerini birleştirerek, Türkiye’de 5G altyapısıyla hayat bulan imalat sanayi teknoloji çözümlerini geliştiren girişimlerin ürünlerinin ticarileşme ve küreselleşme süreçlerinin desteklenmesi hedefiyle 5G@EndTech programını başlattı.
#TeknolojiSelin Alara Örnek, 9’uncu sınıfta. Yazılım ve donanımını kendi yaptığı robotları, uluslararası platformlardan aldığı ödülleri var. Konuşmalar yapıyor, genç lider seçiliyor. Örnek “En büyük hayalim ışık hızından daha hızlı bir uzay aracı yapıp humanoid’lerimden birini karadeliğe göndermek” diyor.
#GazetehaberleriKoronavirüs tedavisinde kullanılan ‘Favipiravir’ isimli ilacın yerli sentezini 40 günde üretmeyi başaran Atabay İlaç’ın bu başarısının arkasındaki isimlerden Zeynep Atabay Taşkent, “Pandemide herkes ‘Hangi filmi izleyelim, evde ne pişirelim’ derken biz gece gündüz çalışıp ilaç ürettik. Türkiye ilaç sektörü olarak dışa bağımlılığı mümkün olduğunca azaltmamız gerekiyor. Bu dönemde alınan en önemli ders bu olmalı. Çünkü ne yaparsanız yapın ilk kullanacağınız hammaddeyi üreten kimya sektörü. Bu salgın dışa bağımlılığımızı azaltmak için bir fırsat olabilir” diye konuştu.
#KoronavirüsAçık inovasyon laboratuvarı imeceLAB ve YeniBirLider Derneği’nin Covid-19’un getirdiği sıkıntılara lise ve üniversiteli gençlerle birlikte cevap aradığı ‘Sağlıklı Bireyler ve Topluluklar’ temalı mesele süreci tamamlandı. 30 takım arasından, Scrubs, Vefa1872 ve PeerCO finalde ipi göğüsleyen ekipler oldu.
#İnovasyonVodafone, e-atık sorununa çözüm sağlamak amacıyla Açık İnovasyon Platformu kuruyor. Platformda, üniversite öğrencilerine, yeni mezunlara, genç girişimcilere ve girişimci adaylarına açık çağrı yapılarak katılımcılardan "e-atık meselesine nasıl kapsayıcı, sistematik ve döngüsel çözümler üretiriz?" sorusuna yönelik yenilikçi, teknolojik ve sürdürülebilir çözüm önerileri geliştirmeleri istenecek.
#VodafoneHitachi, 2020’de kutladığı 110. yılında değişen dünyanın öngörülen kaynak, iklim ve nüfus değişimi gibi sıkıntılarına çözüm getirebilmek için 2019’da açıkladığı Orta Vadeli Yönetim Planı’nın odak noktasına yerleştirdiği Sosyal İnovasyon işine 3 yıl içinde toplam 22,7 milyar dolar yatırım yapacak.
#HitachiKaspersky Innovation Hub (IHub), yenilikçi teknoloji girişimleriyle iş birliği kurmak için tasarlanan Açık İnovasyon Programı çerçevesinde yürüttüğü çalışmalar için yeni başvuruları beklemeye başladı. Siber güvenlikle ilişkili çözümler geliştiren tüm girişim ekipleri ve bireysel projeler bu programa başvurabiliyor.
#GüvenlikBrisa, Türkiye’nin girişimcilik ekosistemini geliştirme ve yeni iş alanlarında girişimcilere fırsat tanımak hedefiyle, “Yolculuğun Öncüleri’’ açık inovasyon programını hayata geçiriyor. Programın 2. döneminde, girişimciler ve girişimci adayları 30 Mart 2020 tarihine dek, yolculuğun geleceği, akıllı üretim ve müşteri deneyimi alanlarında belirlenen kriterlerde başvurularını gerçekleştirebilecek.
#BrisaYıldız Teknopark’ın desteklediği ve geçtiğimiz günlerde düzenlenen “Global Girişimcilik Günü” ülkemiz girişimcilik ekosistemine verdiği destekle dikkat çekti. Etkinlik kapsamında birçok genç girişimci yatırımcılara yönelik stratejilerini belirledi. Son verilere göre Türkiye’de pek çoğu teknoparklar içerisinde yer alan startup’lara yılda 200 milyon dolarlık yatırım yapılırken, 2019 yılının ilk 9 ayında 43 yeni girişimin aldığı yatırımlar 13.9 milyon dolara ulaştı. Söz konusu yatırımların yıl sonunda 22 milyon dolar seviyesine çıkması beklenirken ülkemiz girişimcilik ekosistemi hızla gelişmeye devam ediyor.
#TeknolojiTürkiye otomotiv sektörünün öncü kuruluşu Ford Otosan, geleceğimizi taşıyan kanatlar olan hayal gücü ile bilgiyi birleştiren ve çocukları geleceğin teknolojik dünyasına şimdiden hazırlayan “Hayaller Bilgi İster” projesini Young Guru Academy (YGA) ve Twin iş birliğiyle hayata geçirdi.
#FordTürkiye'nin ihtiyaç duyduğu teknolojik gelişime katkı sağlayacak yatırım projeleri, uçtan uca yönetişim ve destek modeliyle Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında hayata geçirilecek. Program kapsamında tanımlanan destekler, Öncelikli Ürün Listesi'ndeki ürünlerin üretilmesine ilişkin yatırım projelerine münhasıran kullandırılacak. Destek başvurusu yapılan yatırım projelerini değerlendirmek, desteklenmesine dair karar almak ve projelerin destek sürecini izlemek ve izleme sürecinde karar almak üzere komite oluşturulacak.
#Sanayi Ve Teknoloji Stratejisiİnovasyon, şirketlere, yeni iş fırsatları, yeni ürün, yeni müşteri, yeni pazar, yeni maliyet düşürme olanakları yaratmaya olanak verir. Aslında inovasyonu en temel şekilde “para kazandıran yaratıcılık ve yenilik” olarak tanımlayabiliriz. Daha inovatif şirketlerin daha karlı olduğu, daha fazla istihdam imkanı yarattığı ve uluslararası pazarlarda daha iyi rekabet ettiğini görüyoruz.
#İnovasyonAçık İnovasyon Derneği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen HacknBreak Açık İnovasyon Kampı, 24 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında Urla'da gerçekleşti. Çok sayıda paydaş kurum, topluluk ve bireyin işbirliği ile düzenlenen kamp, ölçek olarak Türkiye’deki en kapsamlı, bilim, teknoloji ve tasarım etkinliklerinden biri olmanın yanında, hackathon ve ideathon türlerindeki etkinlikleri de içermesi bakımından dikkat çekiyor.
#HacknbreakHer yaz, 1.500’ün üzerinde bilim, teknoloji ve tasarım alanında faaliyet gösteren profesyonelin ve uzmanlaşmak isteyen her yaştan gencin katıldığı, 9 gün ve gece boyunca süren HacknBreak: Açık İnovasyon Kampının bu yıl dördüncüsü 24 Ağustos-1 Eylül 2019 tarihleri arasında İzmir’in güzel ilçesi Urla’da OpenCampus’te gerçekleşiyor.
#HacknbreakÜlkeler, dijital çağda rekabette ön plana çıkabilmek için çeşitli üretim stratejileri uyguluyor. Bu stratejiler, temel olarak teknolojiyi imalatla bütünleştirmeyi amaçlasa da her ülkenin uyguladığı stratejiler farklılıklar gösteriyor. Bu yazımda, dijital çağda uygulanan 5 önemli stratejiyi listeledim.
#TeknolojiKariyerinin 33 yılını Kordsa’da geçiren ve adım adım yükselerek CEO’luk koltuğuna oturan Ali Çalışkan, Türkiye’deki insan kaynağının önemini vurguladı. Çalışkan, “Türkiye’nin ciddi beyin gücü var ama göçü de var bu da bir gerçek. Ancak Türkiye’deki insanlara yeterli olanaklar verildiğinde çok farklı bir yerde olabilecek gücümüz var” dedi.
#Gazetehaberleri