Abdigör köftesi, Ağrı mutfağının sevilen lezzetlerinden biri. Abdigör köftesinin diğerlerinden farkı içeriğinde kullanılan sinirleri alınmış etin macun haline gelene kadar “sal” olarak adlandırılan taş tezgahlarda saatlerce dövülmesidir. Farklı içeriği ve lezzetiyle sofranızın sevilen tariflerinden biri olacak. Peki Abdigör köfte nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Abdigör Köftesi TarifiAğrı'ya özgü bir lezzet olan abdigör köftesi MasterChef yarışmasıyla birlikte aranan tariflerden biri oldu. Abdigör köftesini diğer köftelerden farklı kılan şey ise içeriğinde kullanılan sinirleri alınmış etin macun haline gelene kadar ‘sal’ olarak adlandırılan taş tezgahlarda saatlerce dövülmesidir. Peki, abdigör köftesinin hikayesi nedir, nasıl yapılır? İşte, Ağrı abdigör köftesi tarifi ve malzemeleri...
#Masterchef Abdigör KöfteKöfte mutfağımızda çok önemli bir yere sahip. Ülkemizde bir kısmı coğrafi işaret tescilli 100’den fazla köfte çeşidi bulunuyor. Üstelik çoğu köftemizin kendine has bir hikayesi de var. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Köftelerin izinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. Oldukça geniş olan listeden seçmekte zorlansalar da uğruna yola düşmeye değer 10 lezzetli köfteyi önerdiler.
#RotaGazeteci-yazar Celal Özcan’ın Türk yemek kültürü üzerine kaleme aldığı yeni kitabı ‘Hep Kebap Olmaz’, Almanca ‘Es muss nicht immer Kebap sein” Türkçe ve Almanca olarak Almanya’nın saygın yayınevlerinden dtv Verlag’dan çıktı. Kendisiyle yeni kitabı üzerine konuştuk: “Niye kebap olmaz?”
#Turkey HenYöresel bir lezzet olan Abdigör köftesi, Ağrı denildiğinde ilk akla gelen yemektir. Abdigör köftesinin ülkemizde sıklıkla yapılan diğer köftelerden farkı içeriğinde kullanılan sinirleri alınmış etin macun haline gelene kadar ‘sal’ olarak adlandırılan taş tezgahlarda saatlerce dövülmesidir. Peki, Abdigör köftesi nasıl yapılır? İşte Abdigör köftesinin hikayesi ve tarifi...
#Abdigör Köftesi Nasıl Yapılır