İhraç ettiğimiz tek balın çam balı olduğunu ve üretimin yüzde 85’ini Muğla’nın gerçekleştirdiğini aktaran Barış Saylak, değişen iklim koşulları nedeniyle azalan çam balından maddi kaybı önlemek amacıyla bal yan ürünleri üretimine başladıklarını aktardı.
#1Daha 2000’li yılların başına kadar İzmir zeytinyağı piyasasında ‘dökme yağ’ olarak işlem gören Milas zeytinyağının ‘makus talihi’, Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın önce 24.06.2014 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan, ardından 23.12.2020 tarihinde Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret almasıyla birlikte işler değişmiş. Burada Ali Osman Menteşe’den söz etmemiz gerekiyor. Çünkü o öncü olmuş.
#Zeytinyağı