Günümüzde kadınların kariyerlerine odaklanmak istemeleri gibi kişisel sebepler ve gelişen teknoloji anne olma yaşının ilerlemesini sağladı. Özellikle son 10 yılda doğum yapan 40 yaş ve üzeri kadınların sayısında gözle görülür bir artış söz konusu. Peki ileri yaşta anne olmak nasıl bir duygu? Hem fiziksel hem de psikolojik yönden zorlukları daha mı fazla? Yoksa ileri yaş bilinci, süreci kolaylaştırıyor mu? 40 yaş ve üzerinde anne olan kadınlar tüm bu sorulara cevap niteliğinde kendi hikayelerini anlatıyor...
#İleri Yaş GebelikTüp bebek tedavisi öncesinde çiftlerin akıllarında pek çok farklı soru oluşabiliyor. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Koray Altunay, tedavi olacak kişilerin kendisine en çok yönelttiği soruları yanıtladı.
#Tüp BebekTüp bebek tedavi yöntemleri doktor ile hastanın ortaklaşa yürüttüğü oldukça hassas bir süreci kapsar. Bu nedenle başarının en önemli faktörü, tedavi sürecinde bilmeniz gereken 10 detayı içermektedir. Prof. Dr. Recai Pabuçcu, tüp bebek tedavisi ile ilgili merak edilen 10 ayrıntı hakkında detaylı bilgiler verdi.
#Avrupa Tüp Bebek Ve Kadın Sağlığı MerkeziÇekirdek ailesini genişletmek isteyen bireyler, normal yoldan doğum elde edemediğinde tüp bebek yöntemine başvuruyor. Ancak tüp bebekte başarı şansını etkileyen bir diğer önemli faktör ise anne olmak isteyen kadının yaşıdır. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, tüp bebek yönteminde kadın yaşının önemine değinerek, en fazla kaç kez denenebileceği hakkında bilgiler verdi.
#HamilelikhamilelikhazirligiUlusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneği Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Köksal, kişi ne kadar sağlıklı olursa olsun uzun süre hareketsiz kalması, 6 saatten fazla uçak ve otobüs yolculuğu yapması ve bilgisayar karşısında çok fazla zaman geçirmesi durumunda ani ölüm riski olduğunu söyledi.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.