ADIYAMAN'da, bir caminin bahçesindeki yaklaşık 400 yıllık çınar ağacı, kuruyup çürümesi nedeniyle kesilmek istendi. Devreye giren yetkililerin talebi ile 6 ay önce bakım yapılmaya başlanan ağaç, yaz mevsimi ile birlikte yeniden filizlenerek, yaprak vermeye başladı.
#AdıyamanBursa'da kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından dün akşam yakılan ve 400 yıllık olduğu tahmin edilen çınar ağacından sabah saatlerinde yeniden dumanlar yükseldi. Bölge halkı, küçük çaplı alevleri kendi imkanlarıyla söndürürken, yetkililer incelemelerde bulundu. Köy muhtarı ''Ağacı kesmemiz lazım. Şu an tehlike saçıyor. Çocuklar burada oyun oynuyor, hayvanlar geçiyor. Ağaç iç kısımdan yandığı için söndürülemiyor. Rüzgarda devrilme tehlikesi var'' dedi.
#BursaZonguldak’ta etkili olan sağanak ve fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, araçların üzerine beton parçaları ve kiremitler düştü. Ereğli ilçesindeki limanda ise 5 metreyi bulan dalgalar oluştu. Ereğli ilçesinde ise fırtına nedeniyle sürüklenen yük gemisi, karaya oturdu. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler, geminin kaptanı ile iletişim kurdu. Yük gemisi, büyük dalgalar sebebiyle ortadan ikiye parçalandı. Gemi 2 parça halinde kıyıya vurdu. Gemide bulunan 13 mürettebat kurtarıldı. Öte yandan Rusya'dan İzmir'e yük taşıyan Türk bayraklı 'Kafkametler' yük gemisi ile Zonguldak limanından çıktıktan sonra irtibat kesildi. Gemide 12 mürettebat bulunuyor.
#ZonguldakSafranbolu tarihi, sokakları, geleneksel Türk mimarisiyle yapılmış Safranbolu evleri, yemyeşil vadileri ve ormanları, mis gibi safran kokusu ile Batı Karadeniz’in en özel duraklarından. Bu hafta sonu ben de rotamı Safranbolu’ya çevirdim. Bu defa seyahatimin amacı; Safranbolu evlerini görmek değil, mevsim itibariyle son günlerine yetişeceğim safran hasadını gözlemlemek ve safran çiçeğini tanımak. İşte size Safranbolu gezi rehberi…
#SafranboluMUĞLA’nın Ula İlçesi’nde, Akçapınar Azmağı kenarındaki 94 okaliptüs ağacının kesilmesine Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi biyolog Prof. Dr. Mehmet Sıkı’dan tam destek geldi. Türkiye’nin doğal bitkisi olmayan okaliptüslerin yeraltı su seviyelerini düşürdüğünü vurgulayan Prof. Dr. Sıkı, "10 yaşındaki bir okaliptüs ağacı yılda 250 ton suyu bünyesine almakta ve buharlaşma yolu ile havaya vermektedir" dedi.
MUĞLA’nın Ula İlçesi’nde, Akçapınar Azmağı kenarındaki 94 okaliptüs ağacının kesilmesine Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi biyolog Prof. Dr. Mehmet Sıkı’dan tam destek geldi. Türkiye’nin doğal bitkisi olmayan okaliptüslerin yeraltı su seviyelerini düşürdüğünü vurgulayan Prof. Dr. Sıkı, "10 yaşındaki bir okaliptüs ağacı yılda 250 ton suyu bünyesine almakta ve buharlaşma yolu ile havaya vermektedir" dedi.