4 yıllık sağlık bölümleri taban puanları ve başarı sıralamaları, üniversite kariyerini sağlık alanında sürdürmek isteyen pek çok kişinin araştırdığı konu olmaya devam ediyor. 4 yıllık sağlık bölümleri içerisinde yer alan branşlarda eğitim görmek isteyen adaylar, internet üzerinden puan araştırmalarını gerçekleştiriyor. Peki, 4 yıllık sağlık bölümleri başarı sıralamaları kaçtan başlıyor ve hangi aralıklarda yer alıyor. İşte, YKS 2023 tercih robotu aracılığıyla kolayca görüntülenebilen 4 yıllık sağlık bölümler taban puanları ve başarı sıralamaları 2023 ekranı
#Sağlık 4 Yıllık4 yıllık sağlık bölümleri taban puanları ve başarı sıralamaları, kariyerini sağlık alanında sürdürmek isteyen pek çok kişinin araştırdığı konu olmaya devam ediyor. 4 yıllık sağlık bölümleri içerisinde yer alan branşlarda eğitim görmek isteyen adaylar, internet üzerinden puan araştırmalarını gerçekleştiriyor. Peki, 4 yıllık sağlık bölümleri başarı sıralamaları kaçtan başlıyor ve hangi aralıklarda yer alıyor. İşte, YKS 2020 tercih robotu aracılığıyla kolayca görüntülenebilen 4 yıllık sağlık bölümler taban puanları ve başarı sıralamaları 2020 ekranı
#4 Yıllık Sağlık BölümlerYükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları 13 Ağustos’ta açıklandı. Eğitim Uzmanı Salim Ünsal’a göre adaylar bu yıl tercilerinde, iş imkanını yüksek gördükleri yaşlı bakımı, sivil havacılık ve denizcilik gibi bölümlere yöneldi.
#Yükseköğretim Kurumları SınavıYKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih telaşı da başladı. Adaylar doğru tercih listesi için kolları sıvadı. Uzmanlar ise kontenjanların 60 binden fazla düştüğüne dikkat çekerek, eşit ağırlık ve sözel bölümlerde rekabetin artacağı uyarısında bulundu.
#YKSYurtdışında okumak isteyen öğrenciler rotayı ABD, İngiltere ve Kanada gibi ülkelerden maliyeti daha düşük Polonya, Macaristan, Çekya gibi Doğu Avrupa ülkelerine çevirdi. Son 3 yılda bu ülkelere giden öğrenci sayısı yüzde 70 arttı. Peki bu ülkelerde öğrencileri nasıl bir maliyet bekliyor? İşte cevabı...
#YurtdışıGYODER, erişilebilir kiralık konut sorununa çözüm bulmak için, kamu-özel iş birliğinde geliştirdiği ‘GYODER Yeni Konut Modeli’ni tanıttı. Arsa maliyetini ortadan kaldıran model ile uzun dönemli kiracılık mümkün olacak. Kamusal kiraya veren yapısı ile uygun fiyatlı kiralık konutlar üretilecek. Hızlanması gereken kentsel dönüşümün de önü açılacak.
#GYODERSıralama mı önemli, puan mı sorusu YKS sonuçları akabinde öne çıktı. YKS tercihleri için puan mı önemli sıralama mı sorusu, sonuçların açıklanmasının akabinde pek çok adayın gündeminde yer almaya başladı. Eğitim uzmanı Salim Ünsal, tercih aşamasında puanın mı yoksa sıralamanın mı ön planda yer alması gerektiğine değinerek tercih esnasında dikkat edilmesi gereken 10 püf noktayı sıraladı. İşte, YKS tercihleri öncesi dikkat edilmesi gerekenler
#SıralamaArkadaşını görmek için gittiği bir set ziyareti sırasında keşfedildi. Ardından birçok projede rol aldı. Adını, 4 sezon 554 bölüm süren bir diziyle daha geniş kitlelere ulaştırdı. Öyle ki şöhreti ülke dışına taştı. Büyük bir hayran kitlesi edindi. Şimdi Kanal D’de yayımlanan ‘Üç Kız Kardeş’ dizisiyle karşımızda. Gökberk Demirci’yle buluştuk; hikâyesini, kayıplarını, işini, oyuncu Özge Yağız’la ilişkisini ve hayatı konuştuk: “Asla öfkelenmem, sinirlenmem veya dertten dibe vurmam ama manevi konular, bazen yaşadığım kayıpların hatıraları üzer.”
#Gökberk DemirciOkan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan, Türkiye’nin eğitim ve sağlıkta dünyada çekim merkezi olma yolunda gittiğini belirterek, ‘Üniversiteler Avrupa ve Amerika’daki okulların 3’te 1’i, hastaneler ise 5’te 1 fiyatında. Ama Türkiye’nin tercih edilmesinin sebebi ucuz olması değil; İstanbul markası’ diyor.
#Okan HoldingYKS’de baraj puanı kaldırılınca TYT’de yarım net yapanın bile üniversiteye girebileceği konuşulmaya başlanmıştı. Puanlarla sıralama arasındaki uçurum ise şimdi “Acaba üniversiteye yerleşemeyecek miyim?” endişesine yol açtı. Eğitim Uzmanı Salim Ünsal, “Kontenjanlar boş kalmayacak. Geçen seneki sıralamalara girmek için bu yıl daha yüksek puanlar gerekecek. ‘Yarım net yapan üniversiteli olacak’ söylemi artık geçersiz” diyor...
#YKSYKS tercihleri için puan mı önemli sıralama mı sorusu, sonuçların açıklanmasının akabinde pek çok adayın gündeminde yer almaya başladı. Eğitim uzmanı Salim Ünsal, tercih aşamasında puanın mı yoksa sıralamanın mı ön planda yer alması gerektiğine değinerek tercih esnasında dikkat edilmesi gereken 10 püf noktayı sıraladı. İşte, YKS tercihleri öncesi dikkat edilmesi gerekenler
#Puan Mı ÖnemliGençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğu, Ahmet Hakan'ın CNN TÜRK'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk oldu. Bakan Kasapoğlu, yurtlardaki son durumu anlatırken, öğrencilerin yüzde 70'e yakınının yurtlara yerleştirildiğini belirtti. Ayrıca Kasapoğlu, eylem yapan öğrencilerin büyük kısmının yurt başvurularının olmadığını aktardı.
#Gençlik Ve Spor BakanıEnerji Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünde istihdam edilmek üzere; aşağıda yer verilen bölüm mezunlarından yazılı ve sözlü giriş sınavı sonucunda 25 Yerüstü Maden Uzmanı ile 25 Maden Haritacılığı Uzmanı pozisyonlarına toplam 50 personel alınacak. İşte, Enerji Bakanlığı 50 personel alımı hakkında detaylı bilgiler
#Enerji BakanlığıEnerji Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünde istihdam edilmek üzere; aşağıda yer verilen bölüm mezunlarından yazılı ve sözlü giriş sınavı sonucunda 25 Yerüstü Maden Uzmanı ile 25 Maden Haritacılığı Uzmanı pozisyonlarına toplam 50 personel alınacak. İşte, Enerji Bakanlığı 50 personel alımı hakkında detaylı bilgiler
#Enerji BakanlığıYüz binlerce üniversite adayı, bugünlerde kafalarında onlarca soru işaretiyle tercih yapmaya çalışıyor. Adayların bu zorlu tercih sürecini kolaylaştırmanın yolu deneyimli uzmanlara kulak vermek. İşte onlardan biri olan eğitim uzmanı Salim Ünsal, tercih yaparken dikkat edilmesi gereken 10 püf noktayı sıraladı:
#YAZAR28 Temmuz’da açıklanan YKS’de tercih dönemi bugün başlıyor. Sel ve yangın felaketleri nedeniyle uzatılan tercih süresi, 20 Ağustos’ta son bulacak. Peki, hayatlarının gelecek 40-50 yılını belirleyecek olan meslek tercihi yapacak adaylar nelere dikkat etmeli? Ankara Üniversitesi Temel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erten Gökçe, Hacettepe Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arif Özer ile İTÜ Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi Koordinatörü Cem Demirbaş tercih döneminde adayların dikkat etmesi gerekenleri 20 madde halinde sıraladı.
#YKS“Hangi mesleği seçmeliyim” sorusuna verilen yanıtlar her dönem çağın şartlarına göre değişim gösteriyor. Ama pandeminin meslek seçiminde denklemi çok daha radikal ve hızlı biçimde değiştirmesi bekleniyor. Pandeminin değiştirdiği dünya koşullarında bazı mesleklerin öneminin artacağı tahmin ediliyor.
#COVID-19Merakla beklenen YKS sonuçları nihayet açıklandı. 2 yıllık (Önlisans) bölümlerin 2021 Üniversite Taban Puanları, üniversite sınavına giren öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. İstedikleri üniversite için tercih yapacak olan üniversite adayların, bölümlerin sıralamaları ve taban puanlarını öğrenmesi gerekiyor. İşte, 2 yıllık, 4 yıllık önlisans üniversite bölümleri taban puanları ve başarı sıralamaları 2021
#Sayısal BölümlerGünümüzde birbirinden farklı ağaç türleri bulunmaktadır. Özellikle meyve ağaçları da doğru ve düzenli bir bakım gerektirir. Son yıllarda en çok merak edilen ağaçlardan birisi de karanfil ağacıdır. Karanfil ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Günümüzde ergoterapistlik mesleği çok yaygın olmamak ile birlikte sağlık fakültelerinde eğitimi verilmektedir. Bu nedenle sizler için ergoterapist nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Ergoterapist olma şartları, maaşları ve iş imkanları nelerdir? Detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.
#Ergoterapist Nedir?Geleceğin ve günümüzün önemli meslekleri arasında yer alan Aktüerlik giderek önem kazanmakta olan bir iş alanıdır. Günümüzde her insan bazı risklerle karşılaşabilirler. Aktüerlerin ise bu olası riskleri ölçmede ve yönetmede uzman olmaları sebebiyle, toplumların fiziksel ve ekonomik koşullarının iyileştirilmesinde çok önemli rol oynarlar. Aktüer nedir, ne iş yapar, nasıl olunur gibi soruların cevaplarını sizler için derlerdik.
#Aktüer Nedir?Psikoloji, insan davranışlarının arkasında yatan nedenleri araştıran bir bilim dalıdır. Başta adli, kavramsal ve mesleki psikoloji olmak üzere birçok psikoloji çeşidi bulunmaktadır. Bu alanlardan birinde uzmanlaşan bilim insanlarına psikolog denir. Psikolog nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Merak edenler için tüm yönleriyle derledik.
#Psikolog Nedir?Arapça kökenli olan mühendis, Arapçada geometri bilen ve anlayan anlamına gelmektedir. İleride mühendis olmak isteyen kişiler, mühendislik hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak istemektedir. Mühendis nedir, ne iş yapar, nasıl mühendis olunur ve maaşları gibi tüm bilgileri sizler için derledik.
#Mühendis Nedir?Bazı dönemlerde bazılarımız kilo problemleri ile mücadele verebilir. Kimimiz fazla kilolarımızdan kurtulmaya çalışırken, kimimiz de kilo alabilmek için çabalarız. Bu noktada eğer kendi başımıza bu sorunların üstesinden gelemezsek, bir diyetisyenden yardım almamız gerekir. Peki diyetisyenler ne iş yapar ve diyetisyen olmak için ne yapmak gerekir? İşte bu konu hakkında bilmeniz gerekenler.
#Diyetisyen Nedir?