Bahar Türkiye’nin dört bir yanında sofralara bereket getirdi. Ege’de yabani otlardan yapılan, nadir rastlanan yemekler mutfakları şenlendirirken, İç Anadolu’da meşhur keme mantarı kebaplara lezzet taşıyor. Güneydoğu Anadolu’da bahar çiçeklerinin rayihasını taşıyan koyun kaymağından özel tatlılar üretilirken, Akdeniz’in doğu ucunda sakız ağacının mutluluk veren filizlerinden salatalar, kavurmalar hazırlanıyor. Hürriyet Seyahat yazarı Mehmet Yaşin, Mutfak Dostları Derneği Başkanı Ahmet Örs, Mutfak Kültürü dergisinin kurucularından aşçı Musa Dağdeviren ve yemek araştırmacısı Nevin Halıcı dört bölgeden nadide bahar lezzetlerini anlattı.
TBMM Başkanı Bülent Arınç, 23 Nisanda TBMM'de yaptığı konuşma ve sonrasındaki açıklamalarının ”Cumhurbaşkanı adayı olmak veya cumhurbaşkanı seçilmek” gibi bir amaca yönelik olmadığını belirterek, “Bu konular Türkiye'nin geçmişten bugüne taşınan meseleleridir. Bu meselelerin bir çözüme kavuşturulması gerekir. Toplumsal barış bunu gerektiriyor” dedi.