Gelel yetenek- genel kültür KPSS soruları sınav sonrası aranmaya devam ediyor. Bunlardan biri de sınavda adayları en çok zorlayan " 2021 UNESCO ne yılı ilan edildi?" sorusuydu. Yanıtları merak eden memur adayları internet aramalarına hız kazandırdı. İşte, KPSS sorusu : 2021 unesco ne yılı ilan edildi'nin yanıtı...
#Gelel Yetenek- Genel Kültür KPSS SorularıHayatı düşük hızda ve keyfini çıkararak yaşayan ‘Cittaslow'larımız (sakin şehir) keşfedilmeyi bekliyor. Türkiye'nin dört bir yanından kentleri barındıran Cittaslow listesine son olarak Antalya’nın mavi güzeli Finike de eklendi. Böylelikle sakin şehir sayımız 22’ye yükseldi. Biz de bu güzel gelişme sonrası uzmanlarımıza ‘Sakin şehirlerimizde nereleri gezmeli, neler yapmalı?’ diye sorduk. Birbirinden güzel önerilerde bulundular.
#RotaBursa ilçeleri ile birlikte güçlü bir şehir. Her bir ilçesi de kendi markalaşma sürecini kendi yönetiyor. Son dönemde kentlerin markalaşma ve tanıtım süreçlerinde Slowfood (yavaş yemek) ve Cittaslow (yavaş şehir) gibi uluslararası standartlar öne çıkmaya başladı.
#BursaKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın (TÜRKSOY) kısa sürede Türk dünyasında ve uluslararası camiada saygın bir konum kazandığını belirterek, “Bu konumuyla da kültür ve sanat alanlarında değerlerimizin, varlıklarımızın ve dinimizin yüceltilmesi için Türk dünyasının ortak aklı ve sözcüsü haline gelmiştir. Coğrafyamızın jeopolitik konumu göz önüne alındığında TÜRKSOY’a bundan sonraki dönemde de önemli görevler düştüğü ve düşeceği açıktır” dedi.
#TÜRKSOYÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen “sıfır atık” ve “sıfır atık mavi” projeleri ile atıkların doğaya ve denizlere ulaşarak kirliliğe neden olmasının önüne geçiliyor. Projeyle atıklardan 30 milyar lira ekonomik kazanç sağlandı. 3 milyon ton sera gazı salınımının önlendi ve 265 milyon ağaç kurtarıldı.
#Sponsorlu İçerikUNESCO’nun 2021’i “Yunus Emre Yılı” ilan etmesi kapsamında Cumhurbaşkanlığı tarafından “Yunus: Aşka Yolculuk” adlı bir eser hazırlandı. 3 farklı tarz ve kuşağı temsil eden müzisyenler Ahmet Özhan, Kubat ve Ferman Akgül'ü aynı sahnede bir araya getiren eser, ilk kez Regaip Kandili'nde TRT'de izleyiciyle buluştu. Pandemi sonrası dünyanın farklı noktalarında da seyircinin beğenisine sunulacak projeyi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Fecir Alptekin, Ferman Akgül, Kubat ve Ahmet Özhan anlattı.
#UNESCONazım Hikmet Ran, doğum gününde şiirleri ve sözleriyle anılıyor. Usta şairin sevenleri günün anlam ve önemine uygun sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımlarda bulunuyorlar. ‘Güzel Yüzlü Şair’ ve ‘Mavi Gözlü Dev’ olarak adlandırılan, dünyaca ünlü şair Nazım Hikmet Ran, 15 Ocak 1902'de Selanik'te dünyaya geldi. İşte Nazım Hikmet’in hayatı ile ilgili bilgiler
#Nazım HikmetCumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin ikinci yılında önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, ''Kimsenin hakkına göz dikmeyen ama kendi hakkını da söke söke alan bir ülke olarak hareket etmeye devam edeceğiz'' dedi. Libya'daki gelişmelerle ilgili de konuşan Erdoğan, ''Son zamanlardaki bazı gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Kimse heveslenmesin ona da prim vermeyeceğiz'' ifadelerini kullandı. ''Biz ne sismik araştırma gemilerimizle, ne sondaj gemilerimizle birilerinin iznine tabi değiliz'' diyen Erdoğan, ''Biz uluslararası hukuk neyi gerektiriyorsa Doğu Akdeniz’de haklarımız neyse bu çerçeve içinde bu adımlarımızı attık. Bundan soran da bu adımlarımızı atmaya devam edeceğiz'' diye konuştu. Erdoğan konuşmasında ayrıca ''2019 yılında elektriğimizin yüzde 62'sini yerli ve yenilenebilir kaynaklardan ürettik. Yani enerjide de artık Türkiye muhtaç olmaktan çıkmıştır ve çıkıyor'' sözlerine de yer verdi.
#Cumhurbaşkanı Erdoğan