‘2020-2024 Stratejik Plan Çalışmaları Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Tüm ilçe belediye başkanlarımızla işbirliği yapmak için elimi uzatmaya sonuna kadar devam edeceğim. STK’larla, üniversitelerle, halkla da işbirliği yaparak bütün problemleri birlikte çözmeye çalışacağız. Ankara’yı keyifli bir şekilde birlikte yöneteceğiz” dedi.
#Murat YILMAZEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerjide son yıllarda yaşanan bölgesel ve küresel krizlerle artan maliyetlerin vatandaşa yansımasını önlemek için destekleri önemli ölçüde artırdıklarını belirterek, "Bu bağlamda, tüm vatandaşlarımızın elektrik ve doğal gaz faturalarında 2023 yılında 328 milyar lira, 2024 yılının 11 aylık döneminde ise 314 milyar liralık tutar devletimiz tarafından karşılanmıştır." dedi.
#Alparslan BayraktarSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye sanayisinin dünyanın bütün coğrafyalarına, bütün ülkelerine rekabetçi şekilde ihracat yapabilecek güçte olduğunu belirterek, “Özellikle son 5 yılda milli gelirimiz içerisinde hem toplam sanayinin hem imalat sanayinin payının yükseldiğini gözlemliyoruz. Tabii bizim için en gerek düşük, orta düşük, gerek orta yüksek, yüksek teknolojide 13 yıl boyunca pandemi dönemindeki 1-2 ay hariç neredeyse aralıksız bir yükseliş trendi var.” dedi.
#Mehmet Fatih KacırNilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, 2020-2024 Stratejik Planı kapsamında Nilüfer Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nı (SECAP) hazırladıklarını belirterek, bu çalışmayı 2021 yılı içerisinde tamamlayıp, kamuoyu ile paylaşılacağını aktardı. İklim değişikliği konusunda herkese görev düştüğünü belirten Erdem, “Elbette yapacak çok şey var. Sonuç olarak iklim konusunda hepimiz acil durum ilan etmeliyiz” dedi.
#BursaSoğuk Savaş döneminde stratejik bir alan olan uzayda, ABD ile Sovyetler Birliği arasında keşif-gözlem ve istihbarat uyduları fırlatma, kıtalararası füze sistemleri geliştirme, insanlı uzay seyahati, dünyanın uydusu Ay’a ayak basma, yeni gezegen keşifleri ve dış uzay alanında bir uzay istasyonu inşa etme konularında büyük bir rekabet yaşanmıştı. Yarışa dayalı rekabetin temeli, bilim ve teknolojide küresel lider olarak insanlığa yön veren ülke olma hedefiydi. Bu aynı zamanda iki ülke arasındaki nükleer silahlanma yarışının da bir parçasıydı. Bu nedenle uzay yarışı bir silah yarışı olarak da görülebilir. Uzay yarışı Sovyetler Birliği’nin 1957’de insanlığın ilk yapay uydusu Sputnik 1’i fırlatmasıyla başladı. Söz konusu yarışta ABD 1969’da Ay’a ilk ayak basan Amerikalı astronot Neil Armstrong ile öne geçse de, Sovyetler Birliği’nin ekonomik olarak çöküşe geçmesi ve Soğuk Savaşı kaybetmesiyle uzay programları ertelendi ve bu yarış da sona erdi. Her iki ülke de ulaştıkları uzay kabiliyetleri bakımından uluslararası ilişkiler literatüründe o dönemden beri birer “uzay gücü” olarak nitelendiriliyorlar.
#Çin