2 yıllık, 4 yıllık Açıköğretim bölümleri ve puanları üniversite sonuçlarının açıklanmasının ardından merak ediliyor. Puanlara ve başarı sıralamalarına göre tercih yapacak olan adaylar, AÖF taban puanları 2023 araştırmalarına hız kazandırdı. Türkiye’nin en kalabalık öğrenci sayısına sahip Açıköğretim Fakültesi Anadolu Üniversitesi’nde bulunuyor. İktisat ve İşletme Fakültesi birçok bölümde eğitim veriyor. Sonrasında ise İstanbul Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi ile Atatürk Üniversitesi geliyor. ATA AÖF, AUZEF ve AÖF Açıköğretim bölümleri ve puanları da arananlar arasında yer alıyor. İşte, Açıköğretim Fakültesi AÖF taban puanları 2023
#AÖF Taban PuanlarıYKS boş kontenjanlar ve taban puanı sorgulamaları, ek tercih tarihinin belli olmasıyla adayların gündemine geldi. Üniversite 2. tercihleri 6-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak. ÖSYM tarafından YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla, herhangi bir yükseköğrenim programına yerleşemeyen adaylar ek tercih sürecinde bir kez daha şansını deneyecek. ÖSYM'nin yayınladığı YKS ek tercih kılavuzunda yer alan boş kontenjanlar, taban puanları ve başarı sıralamaları, ikinci tercih döneminde adaylara yol gösterecek. Diğer yandan YÖK Atlas YKS ek tercih robotu da süreçte takip edilecek. Yapılan açıklamaya göre YKS ilk yerleştirmelerinde adaylardan 802 bin 170'i örgün lisans ve ön lisans programlarına, 185 bin 218'i ise Açıköğretim Fakültesi (AÖF) lisans ve ön lisans programlarına yerleşti. Devlet ve vakıf olmak üzere üniversitelerin toplam 23 bin 738 kontenjanı boşta kaldı. Peki, YKS 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite boş kontenjanlar açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? YKS boş kontenjanlar ve taban puanları sorgulama nasıl yapılır? İşte, ayrıntılar.
#YKS Boş KontenjanlarYKS 2. tercih takvimi ve kılavuzu, üniversite ek yerleştirme işlemini yapacak adayların gündeminde yer alıyor. İlk tercih sonuçlarına göre yükseköğrenim programlarına yerleşemeyen adaylar, ek yerleştirme sürecini beklemeye başladı. Yapılan açıklamaya göre adaylardan 802 bin 170'i örgün lisans ve ön lisans programlarına, 185 bin 218'i ise Açıköğretim Fakültesi (AÖF) lisans ve ön lisans programlarına yerleşti. Devlet ve vakıf olmak üzere üniversitelerin toplam 23 bin 738 kontenjanı boşta kaldı. 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans programlarına yerleşmek isteyen adaylar YKS 2. tercih döneminde yeniden tercih başvurusunda bulunacaklar. Gözler şimdi ÖSYM YKS ek tercih kılavuzunda. Peki, 2024 YKS ek tercihler ne zaman başladı mı? İşte, YKS ek tercih kılavuzu bilgisi ve tercih tarihleri hakkında bilgiler.
#YKS Ek Tercih KılavuzuÜniversite boş kontenjanlar 2024 ve taban puanları listesi, ek tercih sürecinin başlamasına kısa süre kala adaylar tarafından takip ediliyor. 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden geçtiğimiz hafta açıklandı. Adaylardan 802 bin 170'i örgün lisans ve ön lisans programlarına, 185 bin 218'i ise Açıköğretim Fakültesi (AÖF) lisans ve ön lisans programlarına yerleşti. Devlet ve vakıf olmak üzere üniversitelerin toplam 23 bin 738 kontenjanı boşta kaldı. 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans programlarına yerleşmek isteyen adaylar YKS 2. tercih döneminde yeniden tercih başvurusunda bulunacaklar. Peki, Üniversite boş kontenjanlar ne zaman açıklanacak, sorgulama nasıl yapılır? İşte, YKS ek tercih boş kontenjanlar 2024 ve taban puanları ile ilgili bilgiler.
#Üniversite Boş KontenjanlarDGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile herhangi bir üniversitenin önlisans bölümlerinden mezun olarak ya da olabilecek durumdaki öğrenciler 2 yıllıktan 4 yıllık üniversitelere geçiş hakkı elde edebilirler. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen DGS ile en çok geçiş yapılan bölümlerden biri de Açık Öğretim Fakültesinde (AÖF) yer alan Adalet bölümüdür. Peki adaletten hukuka geçiş kalktı mı? Adalet bölümü kapatıldı mı? İşte konuyla ilgili YÖK açıklaması...
#Adaletten Hukuka Geçiş Kalktı Mı?Açıköğretim Fakültesi AÖF 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler, kontenjanlar ve taban puanları, üniversite tercih maratonu ile adayların gündemine geldi. ÖSYM Başkanlığınca Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri alınmaya başlandı. Takvime göre YKS tercihleri 25 Temmuz-2 Ağustos'ta gerçekleşecek. Eğitimlerini açıktan veya uzaktan (online) olarak sürdürmek isteyen adaylar üniversite tercih sürecinde, AÖF, ATA AÖF ve AUZEF başarı sıralaması, kontenjanlarına göre tercihlerine dikkat edecek. Adaylar açıköğretim 2 yıllık ve 4 yıllık bölümleri YKS tercih kılavuzu üzerinden öğrenebilecekler. Peki, 2024 ATA AÖF, AÖF, AUZEF tavan ve taban puanları belli oldu mu? İşte, AÖF taban puanları ve sıralamaları ile ilgili ayrıntılar...
#Açıköğretim BölümlerAÖF taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamaları, YKS ön tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla beraber gündeme geldi. Açıköğretim fakültesi taban puanları YKS sonuçları ile takip ediliyor. AÖF 2 yıllık ve 4 yıllık taban puanları YKS sonuçlarının açıklanmasıyla beraber sorgulanıyor. 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen YKS sınav sonuçları 16 Temmuz 2024 tarihinde erişime açıldı. 2 yıllık ve 4 yıllık Açıköğretim bölümleri ve puanları üniversite sonuçlarının açıklanmasının ardından merak ediliyor. Puanlara ve başarı sıralamalarına göre tercih yapacak olan adaylar, AÖF taban puanları 2024 araştırmalarına başladı. ATA AÖF, AUZEF ve AÖF’te 2 ve 4 yıllık bölümlerin tavan ve taban puanları ise bu sebeple merak ediliyor. Peki, Açıköğretim kaç puanla kazanılır? İşte AÖF taban puanları ve başarı sıralaması 2024!
#AÖF Taban Puanları 2024DGS ile üniversite öğrencileri 2 yıllık bölümlerden 4 yıllık bölümlere geçiş hakkı kazanabilmektedirler. 2 yıllık bir önlisans bölümü olan adaletten mezun olan adaylarda bunu yapmak istediklerinde girebilecekleri belli bölümler vardır. Peki Adaletten hukuka geçiş kalktı mı? Adalet bölümü kapatıldı mı? İşte konuyla ilgili YÖK açıklaması...
#Adaletten Hukuka Geçiş Kalktı Mı?DGS tercih sonuçları 2023 sorgulama ekranı için dikkatler ÖSYM açıklamasında. DGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak, sorusunun yanıtı adaylar tarafından son gelişmeler ile takip ediliyor. Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) tercihleri bu sene 29 Ağustos - 05 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak. DGS tercih değerlendirmelerini yapacak olan ÖSYM, üniversitelerdeki DGS kontenjanlarına göre öğrenci yerleştirmesi yapacak. Ancak henüz DGS tercih sonuçları hakkında bir açıklama gelmiş değil. İşte, DGS son tercih tarihi ve sonuçların açıklanacağı tarihle ilgili ayrıntılı bilgiler.
#DgsDGS tercih sonuçları 2023, başvuruların 29 Ağustos'ta başlamasıyla beraber adayların odaklandığı konulardan oldu. 2023 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) tercihleri 5 Eylül tarihine kadar devam edecek. ÖSYM tarafından yapılacak değerlendirme ile 2 yıllık ön lisans programlarını 4 yıllık lisans programına çıkarmak için adayların yerleştirme sonuçları ilan edilecek. 2023 DGS tercih sonuçları AİS ekranından öğrenilecek. ÖSYM'nin geçen yılki takvimine göre DGS tercih sonuçları 7 Eylül tarihinde açıklanmıştı. Peki, bu sene DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS yerleştirme başvuruları hangi tarihte bitecek? İşte, o konular hakkında ayrıntılı bilgiler.
#DGS Tercih SonuçlarıAçıköğretim 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler, YKS tercih kılavuzu kapsamında tercih süreci öncesi gündeme gelen konulardan oldu. ÖSYM tarafından 20 Temmuz'da YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından YKS programları ve kontenjanları kılavuzu erişime açıldı. Eğitimlerini açıktan veya uzaktan (online) olarak sürdürmek isteyen adaylar üniversite tercih maratonunda, AÖF, ATA AÖF ve AUZEF başarı sıralaması, kontenjanlarına göre tercihlerine yön verecekler. AYT, TYT puanlarıyla tercih işlemleri 28 Temmuz’da başlayacak. Tercihler ise 8 Ağustos’ta sona erecek. Peki, Açıköğretim 2 yıllık ve 4 yıllık bölüm taban puanları açıklandı mı? AÖF, ATA AÖF ve AUZEF hangi bölümler var? İşte, Açıköğretim taban puanları ve kontenjanları hakkında bilgiler.
#AçıköğretimAÖF bölümleri ve taban puanları tablosu 2023 adayların odaklandığı konuların başında geliyor. Açıköğretim 2 yıllık önlisans ve 4 yıllık lisans bölümleri, taban puanları ve başarı sıralaması üniversite tercih döneminin başlamasıyla öne çıkan konulardan oldu. ÖSYM duyurusu ile YKS tercihleri 27 Temmuz-08 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamaları YKS tercih kılavuzu ile öğrenilecek. Tercih listeleri Açıköğretim başarı sıralamaları ve kontenjanlarını dikkate alarak hazırlandı. AÖF 2 yıllık bölümler ve AÖF 4 yıllık bölümlerin tamamı ÖSYM'nin internet adresinde yer alan kılavuz bilgisi ile görüntülenebilecek. Peki, Açıköğretim 2 yıllık önlisans ve 4 yıllık lisans bölümleri neler, kaç puan gerekiyor? İşte, AÖF, ATA AÖF ve AUZEF başarı sıralaması, kontenjanları bilgisi.
#AçıköğretimAçıköğretim’de eğitim hayatlarını devam ettirmek isteyen adaylar AÖF taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanlarına odaklandı. Açıköğretim 2023 taban puanları, yoğun ilgi görüyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2023 yılı YKS tercih kılavuzunu paylaştı. Eğitimlerini açıktan veya uzaktan (online) olarak sürdürmek isteyen adaylar ise ATA AÖF, AUZEF ve AÖF’te olan bölümleri ve şartlarını araştırıyor. Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamaları merak ediliyor. Özellikle ön lisans ve lisans eğitimi alırken bir yandan da iş hayatına devam etmek isteyen adaylar Açıköğretim Fakültelerine kayıt yaptıracak. AYT, TYT puanlarıyla tercih işlemleri 28 Temmuz’da başlayacak. Tercihler ise 8 Ağustos’ta sona erecek. Peki 2 ve 4 yıllık Açıköğretim taban puanları ve kontenjanları açıklandı mı? AÖF, ATA AÖF ve AUZEF hangi bölümler var? İşte, Açıköğretim taban puanları…
#Açıköğretim Taban PuanlarıYKS sınavından 300 ve 400 puan arasında yapan adaylar tercih edebilecekleri üniversite ve bölümleri listelemeye devam ediyor. Yüz binlerce aday doğru tercihi yaparak yerleştirme işlemlerinde diğer adayların önüne geçmeyi hedefliyor. Öğrenciler tercih sürecinde öğretmenlerinden, arkadaşlarından ve ailelerinden tercih edebilecekleri üniversitelere dair tavsiyeler alıyor. YKS tercih takvimine göre adayların üniversite tercihleri için 13 gün süresi olacak. ÖSYM tarafından YKS tercih kılavuzu erişime açıldı. AYT ve YDT puanları 310, 320, 330, 340, 350, 360, 370, 380, 390 ve 400 puan arasında olan adaylar, tercih edebilecekleri bölümleri merak ediyor. Bu yıl lisans, ön lisans ve açıköğretim (aöf) için toplam kontenjan 1 milyon 61 bin oldu. Peki YKS 310, 320, 330, 340, 350, 360, 370, 380, 390 ve 400 puanla nereye girilir? İşte, adayların puan aralığına göre tercih edebilecekleri 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans bölümleri…
#YKSÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 17-18 Haziran tarihlerinde düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları dün açıklandı. 3 milyon 527 bin 443 adayın başvurduğu sınavda bu yıl İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Niğde ve Afyonkarahisar’dan tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan almayı başaran toplam 10 birinci var. İşte o şampiyonların başarı hikâyeleri...
#YÖKYKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite taban puanları araştırmaları hız kazandı. 17-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen ve TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumdan oluşan sınava bu yıl 3 milyondan fazla aday katılım gösterdi. Sınava katılan adaylar, YKS sınav puanları ile üniversite tercihlerini gerçekleştirecekler. Başarı sıralamalarında en çok merak edilenlerden üniversitelerden biri de Anadolu Üniversitesi taban puanları 2023 oldu. İşte, Eskişehir Anadolu Üniversitesi tavan/ taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları
#Anadolu Üniversitesi Taban PuanlarıYKS üniversite sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adaylar meslek araştırmalarına başladı. Yaygın meslek dallarından İşletme bölümü de araştırılan alanlardan biri oldu. İşletme bölümü ülkemizde en yaygın olarak bulunan bölümler arasında yer almaktadır. İş olanaklarının geniş olması bu bölümü ayrıca tercih nedeni yapmaktadır. Özellikle iyi üniversitelerde işletme bölümü okumak isteyen kişiler bu bölüm ilgili detayları merak ediyor. İşletme mezunu ne iş yapar, nerede çalışabilir? İşletme Bölümü taban puanları 2023 ve başarı sıralaması
#İşletme BölümüYKS üniversite sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adaylar meslek araştırmalarına başladı. İktisat bölümünden mezun olan kişiler kamu kuruluşlarında ve özel sektörlerde çalışma imkanına sahip olurlar. KPSS'ye girerek memur olmak, maliye bakanlığı ya da hazine bakanlığı gibi bölümlerde çalışmak da mümkündür. Peki, İktisat mezunu ne iş yapar, nerelerde çalışır? İktisat bölümü taban puanları ve başarı sıralaması 2023
#İktisat Bölümü Taban PuanlarıYKS üniversite sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adaylar meslek araştırmalarına başladı. Ülkemizde de sağlık sektörünün hızla gelişmesi üniversitelerde sağlıkla ilgili bölümlerin açılmasına neden olmaktadır. Bu bölümlerden bir tanesi de sağlık yönetimi bölümüdür. Peki, Sağlık Yönetimi mezunu ne iş yapar, çalışma alanları neler? Sağlık Yönetimi (2 yıllık, 4 yıllık) taban puanları 2023 ve başarı sıralamaları
#Sağlık Yönetimi Ne İş YaparYKS sonuçları 2023 açıklandı. Bir yandan da üniversite taban puanları araştırmaları hız kazandı. 17-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen ve TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumdan oluşan sınava bu yıl 3 milyondan fazla aday katılım gösterdi. Sınava katılan adaylar, YKS sınav puanları ile üniversite tercihlerini gerçekleştirecekler. Başarı sıralamalarında en çok merak edilenlerden üniversitelerden biri de İstanbul Üniversitesi taban puanları oldu. İşte, İstanbul Üniversitesi tavan/ taban puanları 2023, başarı sıralamaları ve kontenjanları
#İstanbul Üniversitesi Taban Puanları2023 YKS tercihleri ne zaman? sorusunun yanıtı son gelişmeler ile takip ediliyor. ÖSYM tarafından 2023 YKS sınavı 17-18 Haziran tarihlerinde tamamlandı. Sınav sonrası puanlarını hesaplamaya başlayan adaylar YKS sınav sonuçları ve tercih tarihleri takvimine kilitlendi. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra, YKS tercih ve kontenjanları kılavuzu üzerinden adaylar üniversite tercihlerini gerçekleştirecekler. Üniversite adaylarının heyecanla beklediği 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ÖSYM'nin osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak. Peki, üniversite tercih tarihleri belli oldu mu? İşte, ayrıntılar.
#Yks Tercihleri2023 YKS tercihleri ne zaman? sorusunun yanıtı son gelişmeler ile takip ediliyor. ÖSYM tarafından 2023 YKS sınavı 17-18 Haziran tarihlerinde tamamlandı. Sınav sonrası puanlarını hesaplamaya başlayan adaylar YKS sınav sonuçları ve tercih tarihleri takvimine kilitlendi. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra, YKS tercih ve kontenjanları kılavuzu üzerinden adaylar üniversite tercihlerini gerçekleştirecekler. Üniversite adaylarının heyecanla beklediği 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ÖSYM'nin osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak. Peki, üniversite tercih tarihleri belli oldu mu? İşte, ayrıntılar.
#Yks TercihleriYKS üniversite sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu ÖSYM'nin açıklamaları kapsamında son gelişmeler ile takip ediliyor. ÖSYM tarafından 2023 YKS sınavı bu yıl 17-18 Haziran tarihlerinde AYT-TYT ve YDT olmak üzere 3 oturumda tamamlandı. Söz konusu sınavın ardından YKS sonuçlarını beklemeye başlayan milyonlarca aday, bir yandan da üniversite tercih tarihlerine yoğunlaştı. 3 milyon 498 bin 18 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), sonuçları takvime göre temmuz ayında ilan edilecek. Öte yandan YKS tercih kılavuzu ile tercih işlemleri de sınav sonuçları açıklandıktan sonra başlayacak. İşte, YKS tercih ve sınav sonuç tarihi hakkında bilgiler.
#YksAÖF bütünleme sınavı yapılacak mı sorusu öğrenciler tarafından merak ediliyor. Mezun olabilmek için gerekli şartları sağlamak isteyen adaylar, AÖF’te bütünleme veya telafi sınavı olup olmadığını merak ediyor. Ön lisans programlarından mezun olabilmek için 120 AKTS kredilik ders, lisans programlarından mezun olabilmek için ise 240 AKTS kredilik dersin alınmış olması gerekmektedir. Başarısız dersi bulunan adaylar mezun olamaz. Ayrıca genel not ortalaması 4.00 üzerinden en az 2.00 olan adaylar diploma sahibi olabilir. Anadolu Üniversitesi dönem başında akademik takvimi yayınladı. Peki AÖF telafi ve bütünleme sınavı yapılacak mı? İşte, açıklanan takvimin detayları…
#AöfYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Üniversitelerin farklılaşması adına 'öncelikli alanlarda uzmanlaşan üniversiteler' biçiminde rekabet gücü yüksek, bilimsel çalışmalarda temayüz eden üniversiteleri, ayrı bir grup altında YÖK olarak desteklemeye karar verdik" dedi.
#TÜİK