Matematikte her zaman birçokluk sistemi söz konusudur. İşte bu çokluktan belirli bir sayıda nesne ayırma işlemine çıkarma işlemi denmektedir. Çıkarma işlemi yapıldığında grupta var olan sayıdan ayrılan nesnelerin sayısı kadar bir azalma olur. Çıkarma işlemlerini ayırma eksiltme işlemi olarak da tanımlayabiliriz. Çıkarma işlemini kolay öğretebilmek adına ilkokul çocuklarına onluk bozarak çıkarma işlemi öğretilir. Yani bu kategoride gruptan onluk alınarak çıkarma işlemi gerçekleştirilir. Onluk bozarak çıkarma işlemi nasıl yapılır, örneklerle konu anlatımını detayları ile derledik.
#Onluk Bozarak Çıkarma İşlemi Nasıl Yapılır?Zihinde toplama işlemi yaparken farklı yöntemler kullanırız. Bu yöntemler sayesinde toplama işlemlerini çok daha kolay ve hızlı şekilde yapabiliriz. Şimdi bu yöntemlerin ne olduğunu öğreneceğiz ve tahmin üzerinden işlem yapmayı anlayacağız. İşte 2. sınıf matematik zihinden toplama işlemi konu anlatımı.
#2. Sınıf Matematik Zihinden Toplama İşlemi Konu AnlatımıDefterimize işlem yapmadan zihnimizden kolayca çıkarma işlemi gerçekleştirebiliriz. Böylece çok daha kolay ve hızlı şekilde işlem yapabiliriz. Şimdi 10’un katı olan doğal sayılar ile zihinden nasıl çıkarma işlemi yapacağız bunu öğreneceğiz. İşte 2. sınıf matematik zihinden çıkarma işlemi konu anlatımı.
#2. Sınıf Matematik Zihinden Çıkarma İşlemi Konu AnlatımıToplama işlemi yaparken iki tane sayı birbirine ekleriz. Ancak toplama işlemi gerçekleştirirken bazen rakamlardan sadece biri ve sonuç elimizde olur. Böylece yapacağımız çıkarma işlemi üzerinde verilmeyen sayıyı bulabiliriz. İşte 2. sınıf matematik verilmeyen toplananı bulma konu anlatımı.
#2. Sınıf Matematik Verilmeyen Toplananı Bulma Konu AnlatımıToplama ile çıkarma arasında bir ilişki bulunmaktadır. Yani bir işlem yaparken toplama ve çıkarma bir arada kullanılabilir. Böylece sonucu çok daha kolay bir şekilde bulabiliriz. İşte 2. sınıf matematik toplama ve çıkarma işlemleri arasındaki İlişki konu anlatımı.
#2. Sınıf Matematik Toplama Ve Çıkarma İşlemleri Arasındaki İlişki Konu AnlatımıFarklı sayıları bir araya getirip eklediğimiz zaman toplama işlemi yapmış oluruz. Şimdi bu işlemleri nasıl yaptığımızı öğreneceğiz ve problemler çözeceğiz. İşte 2. Sınıf Matematik Toplama İşlemiyle Problem Çözelim konu anlatımı.
#2. Sınıf Matematik Toplama İşlemiyle Problem Çözelim Konu AnlatımıMatematikte toplama işlemi yaparken bazen bu işlemlerin tahmini sonuçlarını bulmaya çalışırız. Şimdi bu tahmini sonuçları nasıl bulacağız farklı problemlerle öğrenmeye çalışacağız. İşte 2. Sınıf matematik sayıların toplamını tahmin etme konu anlatımı.
#2. Sınıf Matematik Sayıların Toplamını Tahmin Etme Konu AnlatımıMatematikte kullandığımız eşit işaretinin anlamı çok önemlidir. Bize işlemlerin gidişat yolunu gösterme konusunda değişik anlamlar sular. Şimdi eşit işaretinin bize ne anlamlar sunduğunu öğreneceğiz. İşte 2. sınıf matematik eşit işareti konu anlatımı.
#2. Sınıf Matematik Eşit İşareti Konu AnlatımıÇıkarma işlemi matematik içerisindeki en önemli işlemlerden biridir. Şimdi bu işlemi nasıl ve ne şekilde yapıldığını öğreneceğiz ve örnekler yapacağız. İşte 2. sınıf matematik çıkarma işlemiyle problem çözme konu anlatımı.
#2. Sınıf MatematikÇıkarma işlemi yaparken aynı zamanda zihnimizden bu işlemleri tahmin edebiliriz. Bu tahminleri yaparak gerçek sonuca en yakın işlemi yapmamız mümkün. Şimdi bunu nasıl gerçekleştireceğimizi öğrenelim. İşte 2. sınıf matematik çıkarma işleminin sonucunu tahmin etme konu anlatımı.
#2. Sınıf Matematikİki basamaklı sayılar onluk ve birliklerden oluşmaktadır. Bu sayılar toplanır ve bir araya gelerek iki basamaklı sayıları meydana getirir. Şimdi onluk ve birlikleri nasıl ayıracağız ve ne şekilde yazacağız beraber bakalım. İşte 2. sınıf matematik sayıları onluk ve birlik gruplara ayırma konu anlatımı.
#2. Sınıf Matematik Sayıları Onluk Ve Birlik Gruplara Ayırma Konu AnlatımıSayılar ''Negatif'' ve ''Pozitif'' olmak üzere ikiye ayrılır. En büyük pozitif tam sayı ''Pozitif sonsuz sayı'' olarak tanımlanırken, negatif tam sayıların en küçük negatif sonsuzdur. Sayılar aynı zamanda ''doğal sayılar'' ve ''sayma sayıları'' olarak da ikiye grupta toplanır. Sayma sayıları 1'den, doğal sayılar ise 0'dan başlar. 2. sınıflar için sayıları karşılaştırma ve sıralama konusunu örneklerle anlattık.
#2. Sınıf Matematik Sayıları Karşılaştırma Ve Sıralama Konu AnlatımıMatematik dersi konuları arasında sayı örüntüleri önemli bir yere sahiptir. Sayı örüntüleri 2. Sınıf matematik dersi konuları arasında yer almaktadır. Örüntü sayı ya da simgelerin belirli bir kurala göre sıralanmasına verilen isimdir. "Sayı örüntüleri konu anlatımı, sayı örüntüleri örnekleri, sayı örüntüleri soruları ve çözümleri." Bu başlıklar altında 2.sınıf sayı örüntüleri konusunu sizin için ele aldık.
#2. Sınıf Matematik Sayı Örüntüleri Konu AnlatımıÇıkarma işleminde hem onluk bozarak hem de onluk bozmadan işlemler yaparız. Bu işlemlerin kendine göre özellikleri vardır. Bu özellikleri öğrenerek işlemleri daha kolay bir şekilde gerçekleştirebiliriz. Şimdi beraber bunları öğreneceğiz. İşte 2. sınıf matematik onluk bozmadan ve onluk bozarak çıkarma İşlemi konu anlatımı.
#2. Sınıf Matematik Onluk Bozmadan Ve Onluk Bozarak Çıkarma İşlemi Konu AnlatımıBazen toplama ya da çıkarma işlemi yaparken sayıları onluğa yuvarlarız. Böylece tahmini işleme bulurken gerçek işlemi buluruz ve aradaki farka bakarız. Şimdi sayıları onluğa yuvarlama işlemi nasıl yapılır beraber inceleyelim. İşte 2. sınıf matematik onluğa yuvarlama konu anlatımı.
#2. Sınıf Matematik Onluğa Yuvarlama Konu AnlatımıNesnelerin sayısını belirlerken rakamlardan faydalanırız. Böylece rakamlar ile beraber sayılar üzerinden elimizde kaç tane nesne olduğunu anlarız. Şimdi rakamlar ve sayıların ne olduğunu öğrenelim. Daha sonra nesnelerin sayısını belirlemeye çalışalım. İşte 2. sınıf matematik nesnelerin sayısı konu anlatımı.
#2. Sınıf Matematik Nesnelerin Sayısı Konu AnlatımıBazen gördüğümüz nesnelerin sayısını tahmin ederiz. Bunu yaparken onlara bakarız ve aşağı yukarı kaç tane olduklarını anlamaya çalışırız. Şimdi bu konu hakkında bilgi alalım ve tahminin ne olduğunu öğrenelim. İşte 2. sınıf matematik nesne sayısını tahmin etme konu anlatımı.
#2. Sınıf Matematik Nesne Sayısını Tahmin Etme Konu AnlatımıSayıları hem ileriye doğru hem de geriye doğru düzenli şekilde sayabiliriz. Düzeni bozmadan farklı rakam aralıklarıyla bunu gerçekleştirebiliriz. Şimdi bunu nasıl yapacağımızı inceleyelim ve örnekler üzerinden beraber öğrenelim. İşte 2. sınıf matematik ileri ve geriye doğru sayma konu anlatımı.
#2. Sınıf Matematik İleri Ve Geriye Doğru Sayma Konu AnlatımıMatematikte toplama işlemi yaparken hem eldeli hem de eldesiz biçiminden örnekler ele alabiliriz. Şimdi bunu nasıl yapacağımızı beraber örnekler üzerinden inceleyelim. İşte 2. sınıf matematik eldeli ve eldesiz Toplama İşlemi konu anlatımı.
#2. Sınıf Matematik Eldeli Ve Eldesiz Toplama İşlemi Konu Anlatımıİki basamaklı değerleri yazarken bu konuda rakamları kullanırız. Daha sonra basamak adları ve basamak değerlerini bularak iki basamaklı sayıları yazarız. Şimdi rakamları ne olduğunu öğrenelim ve 2 basamaklı sayıları inceleyelim. İşte 2. sınıf matematik basamak adları ve basamak değerleri konu anlatımı.
#2. Sınıf Matematik Basamak Adları Ve Basamak Değerleri Konu AnlatımıBir nesnenin ya da varlığın konumunu anlatırken bazı ifadeler kullanırız. Böylece bu ifadeler sayesinde herhangi bir yeri kolayca tarif edebiliriz. Böylece yer ve yön tarifi yaparak hem kendimiz bir yeri bulabiliriz hem de başkalarına anlatabiliriz. İşte 2. sınıf matematik uzamsal İlişkiler konu anlatımı.
#2. Sınıf Matematik Uzamsal İlişkiler Konu AnlatımıGünlük hayatımızda kullandığımız birçok değişik sıvı madde bulunmaktadır. Bu sıvı maddeler bizim için önemlidir ve hayatın değişik noktalarında kullanırız. Şimdi bu sıvı maddeler nelerdir ve sıvı madde nedir bunları öğrenelim. İşte 2. sınıf matematik sıvı ölçme konu anlatımı.
#2. Sınıf Matematik Sıvı Ölçme Konu AnlatımıUygun şekilleri iki eş parçaya böldüğümüz zaman birbirine benzer iki ayrı şekil elde edebiliriz. Böylece simetri elde etmiş oluruz. Şimdi simetrinin ne olduğunu ve nasıl elde edeceğimiz üzerine inceleme yapalım. İşte 2. sınıf matematik simetrik şekiller konu anlatımı.
#2. Sınıf Matematik Simetrik Şekiller Konu AnlatımıÇevremizde gördüğümüz birçok farklı nesne ve varlığın şekilleri vardır. Aynı zamanda bu nesnelerin köşeleri ve kenarları bulunur. Ama bu köşe ve kenar değişik sayılarda olabilir. Şimdi bunları inceleyeceğiz ve şekillerin kaç tane kenar ve köşeleri olduğuna bakacağız. İşte 2. sınıf matematik şekillerin kenar ve köşe sayıları konu anlatımı.
#2. Sınıf Matematik Şekillerin Kenar Ve Köşe Sayıları Konu AnlatımıBazı nesneler ve şekiller ile beraber sayı ve harf üzerinden sırasıyla yan yana dizeriz. Böylece örüntü yapmış oluruz. Şimdi ileriye ve geriye doğru örüntü nasıl yapılır bakacağız ve ne olduğunu öğreneceğiz. İşte 2. sınıf matematik geometrik örüntüler konu anlatımı.
#2. Sınıf Matematik Geometrik Örüntüler Konu AnlatımıÇevremizde birçok değişik geometrik cisim görürüz. Bu cisimlerin farklı şekilleri vardır ve ölçülerde değişiktir. Şimdi ne tür geometrik şekiller olduğuna bakacağız ve bunları öğreneceğiz. İşte 2. sınıf matematik geometrik cisimler konu anlatımı.
#2. Sınıf Matematik Geometrik Cisimler Konu AnlatımıZaman, yerinde durmayan, kontrol edilemeyen ve sürekli akıp giden bir süreçtir. Şu anda bile zaman akıp gidiyor. İnsanlar, zamanı kontrol edemeseler bile, zaman ölçüleriyle hayatlarını düzenleme ve kontrol altına alma imkanına kavuşuyorlar. Böylece siz okula, babanız da işine zamanında gitmiş oluyor.
#2. Sınıf Matematik Zamanı Ölçme (Zaman Ölçüleri) Konu AnlatımıBu dersimizde zaman ölçü birimlerini öğreneceğiz. Zamanı hem saat açısından ele alacağız hem de gün ve diğer tarihlere bakacağız. İşte 2. sınıf matematik zaman ölçü birimleri ile İlgili problemler konu anlatımı.
#2. Sınıf Matematik Zaman Ölçü Birimleri İle İlgili Problemler Konu Anlatımı