O son iki yıldır dünyanın en çok ilgi çeken kraliyet ailesi üyelerinden biri... Önce ülkesinde kelimenin tam anlamıyla bir "hayran çılgınlığı" yarattı. 18 yaşına girmesi gösterişli bir şekilde kutlandıktan sonra bütün dünyanın ilgisini üzerine çekti... Şimdi ise en çok hayranı olan kraliyet ailesi üyelerinden biri olarak tanınıyor.
#Prenses LeonorAslında son yıllarda geçirdiği değişime ve gördüğü ilgiye bakarsanız pekala da magazin dünyasının ünlülerinden biri bile olabilirdi. Bir kere yaşı çok genç, daha da önemlisi görenlerin bir daha dönüp baktığı bir güzelliği var. Hiç tanınmasa dünyanın dört bir yanından ona yönelen ilgiyi gören birçok kişi onu sinema, TV ya da müzik dünyasının ünlülerinden biri sanabilir.
#Prenses LeonorAslında son yıllarda geçirdiği değişime ve gördüğü ilgiye bakarsanız pekala da magazin dünyasının ünlülerinden biri bile olabilirdi. Bir kere yaşı çok genç, daha da önemlisi görenlerin bir daha dönüp baktığı bir güzelliği var. Hiç tanınmasa dünyanın dört bir yanından ona yönelen ilgiyi gören birçok kişi onu sinema, TV ya da müzik dünyasının ünlülerinden biri sanabilir.
#Prenses LeonorCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni'nde konuştu. 'Yargıda vesayet odaklarıan geçit yok' diyen Erdoğan, 'Devletimizi, vesayet aparatlarından ve FETÖ artıklarından ne kadar temizlemiş olursak olalım dikkati elden bırakmadan mücadeleyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. Ayrıca Erdoğan, "Hiçbir kuralın değerin ahlaki sınırın olmadığı sosyal medya mecraları giderek büyük bir operasyon aygıtı olmaya başladı. korumak herkesin mesuliyetidir. Milletimizin gündemini meşgul eden son hadiselere bu yönden bakılmasını doğru görüyoruz. Masum çocukların naaşı üzerinden siyasi hesaba izin vermeyiz. Adaletin reyting kurbanı edilmesine göz yummamalıyız." dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanSon iki yıldır dünyanın en çok merak uyandıran, ilgi çeken kraliyet ailesi üyesi İspanya'nın gelecekteki kraliçesi Prenses Leonor. Ya da tam adıyla Leonor de Todos los Santos de Borbón y Ortiz… Ya da kraliyet ailesindeki unvanıyla Asturias Prensesi Leonor.
#Prenses LeonorKraliyet ailesi denilince herkesin aklına ilk olarak magazin malzemesi olarak takip edilen İngiliz kraliyet ailesi geliyor. Fakat son yıllarda bu ailenin üyelerinin popülerlik açısından ciddi bir rakibi var.
#Prenses LeonorGeçtiğimiz son birkaç ay öncesine kadar Avrupa monarşilerinden söz edildiğinde herkesin aklına gelen isimler belliydi. İngiliz kraliyet ailesinin gelini Kate Middleton, Danimarka kraliyet ailesinin önümüzdeki hafta kraliçe unvanı alacak olan gelini Prenses Mary ve diğerleri...
#Prenses LeonorDünyada milyonlarca kişi İngiliz kraliyet ailesinin olaylı üyelerini bir kenara bıraktı ve bir süredir başka bir monarşi ailesini takibe aldı. Çünkü o aileyle ilgili öyle iddialar dolaşıyor ki ortada kolay kolay kayıtsız kalınacak türden değil. Aşk, ihanet, kalp kırıklığı, ölüm tehditleri... Kısacası ne ararsanız var...
#Kraliçe LetiziaABD’de bir doktor, yakın zamanda kedisini kaybeden ve kendini çok yalnız hissettiğini söyleyen bir hastasının reçetesine ilaçların yanı sıra 'Kedi sahiplenin' yazdı. Bunun bir şaka olmadığının altını çizen doktor, kedilerin insanları iyileştirdiğini söyledi. Kediler gerçekten insan sağlığına iyi geliyor mu? Bu etkiler sadece ruhsal mı yoksa kedilerin fiziksel anlamda da iyileştirici güçleri var mı? Bilim bu konuda ne diyor?
#Kedilerin Sağlığa EtkisiBüyük olasılıkla belli bir yaşa geldiğinde nasıl bir ailenin içine doğduğunu ve sorumluluklarını ona usul usul öğretmeye başladılar. Halkın karşısında neler yapması gerektiği, nasıl gülümseyeceği, nasıl el sallayacağı... Tabii ki protokol kuralları da... Tabi ki kendisinden sadece bir yaş büyük ablasına da...
#Prenses LeonorOnların sadece kendi ülkelerinde değil dünyanın dört bir yanında sevenleri olduğu kadar nefret edenleri de var... Bazıları artık tarihe karışmaları gerektiğini, halkın sırtında bir yük olduğunu savunuyor. Ama bazıları da onların varlığının hiç değilse ülkeleri için bir tür tanıtım mekanizması olduğunu savunuyor. Öyle ya da böyle varlıklarını bir şekilde sürdürüyorlar.
#İspanyol Kraliyet AilesiSadece kendi ülkelerinde değil dünyanın dört bir yanında onların seveni olduğu kadar nefret edenleri de var... Bazıları artık tarihe karışmalar gerektiğini, halkın sırtında bir yük olduğunu savunuyor. Ama bazıları da onların varlığının hiç değilse ülkeleri için bir tür tanıtım mekanizması olduğunu savunuyor. Öyle ya da böyle varlıklarını bir şekilde sürdürüyorlar.
#Prenses LeonorABD’de bir doktor, yakın zamanda kedisini kaybeden ve kendini çok yalnız hissettiğini söyleyen bir hastasının reçetesine ilaçların yanı sıra 'Kedi sahiplenin' yazdı. Bunun bir şaka olmadığının altını çizen doktor, kedilerin insanları iyileştirdiğini söyledi. Kediler gerçekten insan sağlığına iyi geliyor mu? Bu etkiler sadece ruhsal mı yoksa kedilerin fiziksel anlamda da iyileştirici güçleri var mı? Bilim bu konuda ne diyor?
#KediSirkeci ile Yedikule arasındaki 7 kilometrelik tren yolu yaya trafiğine açılıyor. İki ray yolundan birini trenler diğerini de yayalar kullanabilecek. Bisiklet ve scooter ile bu tarihi hatta yolculuk yapılabilecek. Böylece 1872’de hizmete alınan hat tarihinde ilk kez yaya kullanımına açılmış olacak.
#SirkeciGezici Festival bugün Ankara’da başladı. Penélope Cruz, Antonio Banderas ve Oscar Martínez’i buluşturan komedi ‘Resmi Yarışma’ ve gerçek olaylardan esinlenen ‘Acil Durumda Jane’i Ara’, sinemalarda haftanın öne çıkanları... Efsanevi mizah dergisini 150 yıl sonra yeniden okurla buluşturan ‘Çıngıraklı Tatar’, bu hafta kitap raflarından tavsiyemiz.
#Ankara Sinema DerneğiÇiçek hastalığının sonunu getiren ve günümüzde Maymun Çiçeği hastalığına karşı kullanılan aşıların bugüne dek kimsenin teşhis edemediği bilinmeyen bir virüse dayandığı ortaya çıktı. İşte milyonlarca hayat kurtaran aşının arkasındaki büyük gizem...
#Çiçek HastalığıProfesyonel rehber Serhan Güngör, yeni kitabı ‘Gezgingöz’de Türkiye tarihinin peşi sıra dünyayı geziyor. Onunla birlikte Güney Afrika’da Osmanlı âlimi Ebubekir Efendi’nin halen ne kadar etkili olduğunu görebilir, Avrupa’nın Türkçe konuşulan en uzak noktası Makedonya’nın Kocacık Köyü’ne uzanabilirsiniz.
#GazetehaberleriAtatürk Kültür Merkezi'nden (AKM), Beşiktaş'ın stadına kadar binaların bulunduğu bölge, bir zamanlar ‘Ayaspaşa Mezarlığı’ydı. Tanzimatın ilanı ile başlayan batılılaşma sürecinin ilk ve en önemli yazarlarından biri olan İbrahim Şinasi’nin mezarının, Beyoğlu’nun Gümüşsuyu Caddesi’ndeki Ayaspaşa Palas binasının altında kaldığı ortaya çıktı.
#İSTANBULBiz her ne kadar ona hükmettiğimizi düşünsek, sorunlarını görmezden gelsek de 2020’de hayatlarımızın belirleyici unsuru yine doğa oldu. Geleceğimizi etkileyecek birtakım kırılma noktaları yaşadık ama umut veren, gülümseten gelişmeler de yok değil... Gezegenimizde yılın başından beri neler olup bittiğini ay ay mercek altına aldık.
#GazetehaberleriGiresun ve Gümüşhane'de, 1867 yılında tespit edilerek Türkiye endemik bitki türü literatürüne giren ve 150 yıl aradan sonra 3 yıl önce Giresun'da yeniden görülen 'kandamlası' bitkisi bu yıl da kendini gösterdi. Endemik bitki türünü doğadan izinsiz koparmanın cezasının ise 75 bin TL olduğu açıklandı.
#Kandamlası ÇiçeğiHalkbilimci Ahmet Şükrü Esen’in 30 yıllık derleme çabaları sonucu oluşturduğu defterlerden yola çıkarak Pertev Naili Boratav’ın başlattığı anonim halk edebiyatı çalışmaları, ‘Anadolu Âşıkları’ dizisiyle kalıcı bir külliyata dönüşüyor. Karacaoğlan’dan sonra dizinin ikinci kitabı ‘Dadaloğlu’. İlk kez gün yüzüne çıkan şiirlerin de yer aldığı kitap, Dadaloğlu’nun tek bir kişi olmadığı iddiasında.
#DadaloğluAlman amatör arkeolog Heinrich Schliemann tarafından 1870’li yıllarda Çanakkale Troya antik kentinden kaçırılan ve daha sonra Almanya’ya bağışlanan eserler, anavatanından koparıldıktan yaklaşık 150 yıl sonra ilk defa İngiltere’nin başkenti Londra’da yer alan British Museum’da sergilenmeye başladı.
#Gazetehaberleri