12 Kasım Düzce depremi üzerinden 25 yıl geçti. Büyüklüğü 7,2 ve merkez üssü Düzce olan 12 Kasım depremi 30 saniye süreyle etkili olmuş ve pek çok ilin yanı sıra Ukrayna'dan da hissedilmişti. 12 Kasım Düzce depremi ne zaman oldu? sorusu da bu sebeple merak ediliyor. Peki, 12 Kasım Düzce depreminden kaç kişi öldü, kaç kişi yaralandı?
#12 Kasım Düzce Depremi12 Kasım saat 18:57’de cami hoparlöründen ve diğer cihazlardan neden siren sesi çaldığı merak konusu oldu. 12 Kasım Düzce Depremi’nde hayatını kaybedenleri anmak ve deprem için farkındalık oluşturmak adına AFAD Türkiye Genelinde deprem tatbikatı organize etti. Peki sirenler neden çalıyor? 12 Kasım’da ne oldu? İşte, detaylar…
#Siren Neden ÇalıyorDüzce Depremi’nin 23. yıl dönümünde 81 ilde eş zamanlı olarak tüm vatandaşların katılımıyla tatbikat gerçekleştirilecek. 12 Kasım Düzce Depremi’nin 23. yıl dönümü sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımız saygı ve sevgiyle anılacak. AFAD koordinasyonunda, afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ile toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla tatbikat gerçekleştirilecek. Peki Düzce depremi ne zaman, kaç şiddetinde oldu? Düzce depreminde kaç kişi hayatını kaybetti? İşte, detaylar…
#Düzce DepremiAile Meclisi’nin bu haftaki konukları, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz ve eşi Hacer Yılmaz. Ümit Yılmaz eczacılık yaparken Hacer Hanım da bankacıymış. Tanışmalarının ertesi günü tüm hesaplarını eşinin çalıştığı bankaya alan Ümit Yılmaz, “Biz anaparayı yatırınca faizi kız olarak aldık” diyor gülerek. Hayatları art arda gelen Gölcük ve Düzce depremleriyle altüst olmuş. Ümit Yılmaz’ın saçları bir haftada beyazlamış. “Depremin ardından hayata sıfırdan değil eksiden başladık” diyorlar.
#Gazetehaberleri‘CNN söylemiş’ klişesi dünyada olup bitenlere kulak veren televizyon izleyicileri için sihirli bir sözcüktür. Atlanta’daki merkezinden 25 yıldır uluslararası yayın yapan CNN, 6 yıl önce Türk ortaklarıyla Türkiye’nin gözü kulağı olan CNN TÜRK’ün kuruluşuna imza attılar. 11 Ekim 1999 saat 20.00’de Çiğdem Anad’ın ‘CNN TÜRK haber merkezine hoşgeldiniz. Şu andan itibaren her yarım saatte bir, yerkürenin her köşesinden, hayatın bütün renklerini yansıtmak için sizinle beraber olacağız’ anonsuyla hayatımıza giren CNN TÜRK altıncı kuruluş yılını kutluyor.
<br>İzmit'in Körfez ilçesinde açılan okuma yazma kursuna katılan depremzede kadınlardan sekizi, 12 Kasım Düzce Depremi'nin yıldönümünde İstanbul'a geldi. Okuma yazmayı öğrenmelerinin ardından 'hayatlarının değiştiğini' söyleyen kadınlar, 'hayatı okumanın' keyfini alıyorlar. <br><br>
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, 12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nin yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Tatar, 7,2 büyüklüğündeki bu depremin 850 vatandaşın hayatını kaybetmesine, binlerce insanın yaralanmasına ve büyük bir yıkıma neden olduğunu belirterek, "Bu büyük felaket yalnızca Düzce’yi değil, tüm Türkiye’yi derinden sarstı ve ülkemizin deprem gerçeğini bir kez daha acı bir şekilde gözler önüne serdi" dedi.
#DepremKuzeyinde tarih ve deniz, güneyinde şelale ve yaylalar var ama asıl en önemlisi akşam evlerde, uykuda huzur var… 1999 depreminden sonra, bugün kentsel dönüşüm modeliyle örnek olan şehir Düzce’de Belediye Başkanı Faruk Özlü ile beraberiz. Hem mühendis-bakan-belediye başkanı olma hikâyesini dinledik hem de geçmişten bugüne çıkarılan derslerle güncel konulara eğildik. Gündem deprem. Başkan Özlü, “Bugün Düzce yüzde 75 oranında yeni konut stokuna sahip bir şehir. Konutunuz yeniyse rahat uyuyacaksınız. Düzce halkı geceleri rahat uyuyor” diyor.
#DüzceSon günlerde art arda meydana gelen depremler tedirginliğe neden oldu. Bu depremler neyin habercisi, başka depremleri tetikleyecek mi? Prof. Dr. Şükrü Ersoy, merak edilen soruları CNN Türk yayınında cevapladı. Olası Marmara depremindeki en kötü senaryoya ilişkin bilgileri veren Ersoy, önemli değerlendirmelerde bulundu. "Biz kuzeyde deprem beklerken güneydeki kollar üzerinde de depremler meydana gelebilir." diyen Ersoy, "Batı Anadolu ve Ege Bölgesi’nde 1970’ten beri büyük deprem yok. Orada da büyük deprem potansiyelini vurgulamadan geçemeyeceğim." diyerek bu iki bölgeyi uyardı.
#DepremGiresun’da Ağustos 2020’de yaşanan sel felaketinin yaralarının sarıldığını söyleyen Bakan Murat Kurum, “Hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmadık. 369 konut, 122 dükkân ve 24 köy evi tamamlandı. Ayrıca Giresun’da sosyal konuttan kentsel dönüşüme, millet bahçelerinden altyapı ve üstyapı yatırımlarına kadar toplam 1.5 milyar liralık 24 proje devam ediyor” diye konuştu.
#Murat KurumÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’de depremzedeler için 4 bin 602 konutun yapımının tamamlandığını, 459 konutta da sona gelindiğini açıkladı. Bakan Murat Kurum, “6 Şubat depreminin etkilediği 11 ilde 653 bini aşkın konut inşa edeceğiz. Önümüzdeki hafta 20 bin konutun temelini eş zamanlı atacağız. Malatya’da, Elazığ’da, İzmir’de, Antalya’da, Muğla’da olduğu gibi yine 11 ilimizde bütün vatandaşlarımızı konutlarına yerleştireceğiz” dedi.
#KahramanmaraşDEPREMİ Gaziantep'teki ziyarete gittiği ailesinin evinde yaşayan 2 çocuk annesi Gülhan Doğan, duvarlarında ve kolonlarında çatlaklar olan Bahçelievler'deki evine sığınmak zorunda kaldı. Doğan, "Depremi yaşadım, o korku hala içimde. Çocuklarıma ve bana bir şey olacak diye korkuyorum. Sabahlara kadar uyuyamıyorum. Evimdeki çatlaklar beni çok korkutuyor" dedi.
#İSTANBULÜLKEMİZİN uğradığı deprem felaketinin ardından sıkça çöken binalardaki sorumlulukları nedeniyle gözaltına alınan müteahhitleri konu alan haberleri görüyoruz. Yıkılmış bina görüntüleriyle birleşen bu haberler, yaşanan olayda inşaat sahiplerinin sorumluluğu büyük olmakla birlikte, “Bu yapılar inşaat aşamasında hiç mi denetlenmedi?” sorusunu da önümüze getiriyor.
#Körfez Depremi