29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. yıl nedeniyle pek çok sanatçı marş yazdı ve seslendirdi. Bunlar arasında en dikkat çekeni Norm Ender Cumhuriyet marşı oldu. Rap’in başarılı ismi Norm Ender, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için “Parla” adlı bir marş besteledi. Söz ve müziği Norm Ender’e, düzenlemesi Mert Kemancı’ya ait olan, Elber Tutkus’un kaydettiği marşa İstanbul Strings de katkı sağladı. Norm Ender 100. yıl marşı sözleri vatandaşlar tarafından merak edildi. Peki, Norm Ender kimdir, gerçek adı ne, kaç yaşında, nereli? İşte, Norm Ender Cumhuriyet 100. yıl marşı 'Parla' sözleri!
#Norm Ender 100. Yıl MarşıCumhuriyetin 100. Yıl Marşı sözleri belli oldu! 100. Yıl Marşı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından ilk kez seslendirildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen 100. Yıl Marşı Yarışması'nda birinci seçilen eser, dinleyicilerin beğenisine sunuldu. Birinciliğe layık görülen, sözleri İlker Kömürcü’ye bestesi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına ait olan eser büyük beğeni topladı. Peki, Cumhuriyetin 100. Yıl Marşı sözleri nedir? Cumhuriyetin 100. Yıl Marşı'nı kim yazdı, sözleri nedir, kimin eseri, bestecisi kim? İşte 100. Yıl Marşı sözleri!
#100. Yıl MarşıCumhuriyetin 100. Yıl Marşı sözleri belli oldu! 100. Yıl Marşı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından ilk kez seslendirildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen 100. Yıl Marşı Yarışması'nda birinci seçilen eser, dinleyicilerin beğenisine sunuldu. Birinciliğe layık görülen, sözleri İlker Kömürcü’ye bestesi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına ait olan eser büyük beğeni topladı. Peki, Cumhuriyetin 100. Yıl Marşı sözleri nedir? 100. Yıl Marşı'nı kim yazdı, kimin eseri? İşte, 100. Yıl Marşı sözleri ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.
#100. Yıl Marşı23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda en çok araştırılan konulardan biri de MEB'in '23 Nisan 100. Yıl Marşı' oldu. 23 Nisan 100. Yıl Marşı sözlerini paylaşmak isteyenler internet üzerinden araştırma yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, TBMM'nin açıldığı 23 Nisan 1920'nin yüzüncü yılına özel marş hazırladı. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Mustafa Kemal Atatürk'ün armağanıyla dünya çocuklarına atfedilen tek bayram olan 23 Nisan'ın yüzüncü yıl dönümüne özel hazırlanan marşı çocuklar bu yıl evlerinde hep birlikte söyleyecek. İşte 223 Nisan 100. Yıl Marşı sözleri neler? İşte 23 Nisan 100. Yıl Marşı sözleri ve klibi
#23 Nisan 100. Yıl Marşı Sözleri!İstanbul Bahçeşehir Süleyman Demirel İkokulu sınıf öğretmeni Ayşe Gül Şenel, özel günler için bestelediği marşlara bir yenisini ekledi. Daha önce 10 marş besteleyen Şenel’in 23 Nisan 2020’de hazırladığı TBMM’nin 100’üncü yıl marşı İstanbul’da okul zillerinde çalındı. Öğretmenliğin yanı sıra konservatuvarda Türk musikisi öğrencisi olan Ayşegül Şenel bu kez 23 Nisan için özel bir marş besteledi ve o marşın klibi Dolmabahçe Sarayı’nda çekildi.
#Ayşe Gül ŞenelBahçelievler'de düzenlenen 'Erzurumlular İle İftar Sofrası' programına katılan AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum “31 Mart'ta inşallah hep birlikte İstanbul'umuzu ayağa kaldıracağız. Sizlere layık bir şehir haline getireceğiz. Bunun için çalışacağız, çabalayacağız. Tevazu içerisinde olacağız. Samimi olacağız. Gayret göstereceğiz. Hiçbir zaman kibirli olmayacağız. Hiçbir zaman vatandaşımızdan uzak durmayacağız. Hiçbir zaman sözlerimizi unutmayacağız. İnşallah el birliğiyle İstanbul'umuzu geleceğe hazırlayacağız" dedi.
#AK PartiCumhuriyet'in 100. yılı yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında önemli mesajlar verdi. Erdoğan'ın sözleri dünya basınında geniş yer buldu
#TürkiyeAlmanya’nın Frankfurt kentinde yaşayan müzisyen ve besteci Fırat Cem Tuncel, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı için bir marş besteledi. Tuncel, “Hedefimiz dünyanın dört bir yanındaki Türkler olarak 100’üncü yılımızda 7’den 77’ye kalbi aynı vatan için çarpan tek yürek olmak" dedi.
#AlmanyaKüçüklüğünde ‘harika çocuk’ olarak nitelenen ve son eseriyle GRAMMY ödülleri aday havuzunda yer alan Ayşedeniz Gökçin, cumhuriyetin 100. yılına özel bir marş besteledi ve Türkiye’de ‘Cumhuriyet Turnesi’ne çıktı. Uzun yıllardır ABD’de yaşayan piyanist Gökçin, bestelediği marşın okullarda hep bir ağızdan söylenmesini istediğini dile getirdi ve bunun için internet korosu kurma çağrısı yaptı.
#Ayşedeniz Gökçin- BİRİNCİ ŞEY: Dindar, muhafazakâr kesimlere sesleniyorum: Kendi inançlarınızın gereklerini kamu alanına dayatma hevesine girmeyin. Bu konuda samimi bir tutum alın. Sizin böyle bir heves içinde olmadığınızdan herkesin emin olmasını sağlayın. Böylece içkiyle ilgili gayet makul sayılabilecek düzenlemelerin bile kuşkuyla karşılanmasına meydan vermemiş olun.
#Fahrettin AltunCumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe’de yapılan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına 4 bin 500 kişi katıldı. Beştepe’de 30 Ağustos resepsiyonunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölgesindeki tüm krizlerin çözüm adresi, mazlumların umudu, tüm tehditleri bertaraf etmiş, Türkiye’nin yükselişi devam edecektir” dedi.
#Cumhurbaşkanı Erdoğanİlker Kömürcü'nün hayatı, 100. Yıl Marşı ile gündeme geldi. Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla hazırlanan marş Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından bu akşam ilk kez seslendirildi. Dinleyicilerin beğenisine sunulan 100. Yıl Marşı'nı İlker Kömürcü yazdı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde Doçent olan Kömürcü, müzik üzerine kategorilerinde eserler yazıyor. Peki, Doç. Dr. İlker Kömürcü kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, 100. Yıl Marşı yazarı İlker Kömürcü'nün hayatı hakkında bilgiler.
#İlker KömürcüKastamonu’nun ismi birkaç şekilde bulunduğu anlatılır. Kimi Kaşkaların Gastumanna’dan, kimi de “Kastın neydi Moni?” hikâyesinden geldiğini söyler. Ancak şu var ki; tarihiyle, Atatürk’ün Şapka Devrimi’ni gerçekleştirdiği Kastamonu mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelir.
#BursaCUMHURİYETİN ikinci yüzyılını idrak ediyoruz. Bu yıldönümünü daha da anlamlandırabilmek için “100. Yıl marşı” çalışmaları yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi de Fazıl Say’a bestelettirdiği, sözleri Ayten Mutlu’ya ait bir eseri kamuoyu ile paylaştı. Belirtmem gerekir ki Fazıl Say ne yaparsa mükemmel yapar. O Türkiye’nin kıymetlisidir. Bu çalışması da hakikaten çok heyecan verici. Umarız bu emek halk tarafından benimsenir.50. yılda “müjdeler var yurdumun” diye başlayan marş maalesef içselleştirilmedi. 75. yıl marşını ise hatırlayanımız yok. İdeolojik kaygılarla yazdırılan marşlar genelde halk nezdinde iz bırakmaz.
#123 Nisan’dan beri Fazıl Say’ın yaptığı 100. Yıl Marşı gündemde. Ben, beğendim. Evet, sözlerine eşlik etmek çok zor ancak ‘Ver, ver, ver, ver... Ver elini’ gibi yüksek bölümleri dile kolay dolanıyor. Orkestra ise gümbür gümbür... ‘Marş böyle olmaz’ eleştirilerini anlıyorum ama hakaretamiz sözleri saçma buluyorum. Zira Say’ın millet olarak bize bir marş borcu vardı da ben mi kaçırdım? Ayrıca beklerdim ki Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılı için sadece bazı besteciler değil kurum, kuruluşlar da harekete geçsin. Yarışmalar düzenlenebilir, otoritelerin değerlendirdiği eserler halka sunulabilirdi mesela. Halk da 100’üncü yıla layık eseri böylelikle kendi seçerdi. Ama bildiğim kadarı ile Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği ‘100. Yıl Marşı Yarışmaları’ etkinliği dışında böyle bir hazırlık yok! Kendi çabaları ile ‘marş’a soyunan sanatçılarımız Erol Evgin, Ataol Behramoğlu ve Soner Arıca ile konuştum.
#100. Yıl MarşıYüzölçümünün çok büyük bir bölümü deprem, heyelan, sel gibi doğal afet riski altında bulunan ülkemizin risk ve hasar azaltma politikaları geliştirerek kısa, orta ve uzun vadeli programlarla yerleşim birimlerini yeniden yapılandırması kaçınılmazdır.
#Türkiye Ulusal Risk KalkanıErol Evgin yıllardır durmadan üretiyor. Dinleyicisine hep yeni bir şeyler vermek istiyor. Şimdilerde Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için ‘100 Yılda Yüz Akıyla’ isimli bir marş hazırladı. Bu marşın bir de turnesi olacak. Evgin’le buluştuk; hiç değişmeyen fiziğini, projelerini, aşkı ve günümüz müziğini konuştuk: “Akılda kalıcı ama çok günübirlik şeyler. Ömürlük şarkılar değil, mevsimlik bile değil yani.”
#Erol EvginTÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, "Bin yıl önce olduğu gibi, 100 yıl önce de milletimiz en zor ve namüsait şartlardan, kurtuluş ve zafer inşa etmenin yolunu bulmuştur. Kimsenin zerre şüphesi olmasın ki; bundan sonra da bulmaya tam olarak muktedirdir" dedi.
#SİVASGalatasaray Spor Kulübü 2021 yılı olağan genel kurulunda 6 aylık Burak Elmas başkanlığındaki yönetim kurulunun faaliyetleri idari yönden ibra edilmezken, mali yönden ibra edildi. Oylama sonrası kürsüye çıkan Burak Elmas, önümüzdeki hafta seçim kararı alacaklarını açıkladı. 2021 yılının ilk yarısına ait Mustafa Cengiz dönemi ise ibra edildi. Sarı-kırmızılı kulübün 26 Mart Cumartesi günü saat 10:00'da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde başlayan Olağan Genel Kurulu yaklaşık 22 saat sürdü. Genel kuruldan bütün detayları haberimizde bulabilirsiniz.
#Galatasaray