Hürriyet Lezzetli Hayat’ın düzenlediği şef buluşmalarının ilki Raffles Teras’ta gerçekleşti. 1 Michelin yıldızlı Teruar Urla’nın şefi Osman Serdaroğlu’nun bu gece için hazırladığı özel menü sakız enginardan Macahel ballı peynir brüle’ye konuklarımızı mest etti.
#Şef BuluşmalarıTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, su ürünleri ihracatının yıl sonuna kadar 2 milyar dolara yaklaşmasını beklediklerini bildirdi. Yumaklı, 21 Kasım Dünya Balıkçılık Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda hafta sonunda yurdu etkisi altına alan fırtına ve sağanaktan etkilenen balıkçılara geçmiş olsun dileğini iletti.
#İbrahim YumaklıTürkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Balıkçılar 1 Eylül’de ‘vira bismillah’ diyerek denize açılacaklar” ifadeleriyle av sezonunun bereketli olmasını diledi. TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 1 Eylül’de başlayacak av sezonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
#Balıkçıİzmir'de gerçekleştirilen denetimlerde yasa dışı yollarla avlandığı belirlenen yaklaşık 2 ton deniz patlıcanı ile ‘akivades’ adı verilen kum midyesi ele geçirildi. Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından deniz patlıcanları ve akivadesler yeniden denize bırakıldı.
#İzmirTürkiye'de 15 Nisan'da başlayan genel av yasağının sona ereceği 1 Eylül için balıkçılar gün sayıyor. Geçen sene ağlara en çok Karadeniz'in göz bebeği hamsi takılırken avlanan su ürünleri miktarı geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 43 artarak 431 bin 907 tona yükseldi.
#EKONOMİ- Deniz Ürünleri Sanayicileri Derneği Başkanı Önen:- "2015 yılında su ürünleri ihracatından 689 milyon 687 bin 988 dolar döviz elde edildi"- "Geçen yıl 85 ülkeye 121 bin 850 ton su ürünü sattık"- "Türk halkı balık tüketmiyor, bu kaliteli protein ile beslenme açısından çok olumsuz bir gelişme"