Teknolojide çeşitliliği ve fırsat eşitliğini artırmak amacıyla Turkcell’in başlattığı Geleceği Yazan Kadınlar Projesi’nin İklim Fikir Maratonu ödül töreni, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Kadınların teknoloji alanındaki çalışmalarını desteklemek için kurgulanan yarışma kapsamında, adaylar iklim değişikliğine yönelik çözüm sunan yenilikçi fikirler geliştirdi. Jürinin değerlendirmesiyle belirlenen ve ilk üçe giren yarışmacılara ödüllerini Emine Erdoğan Hanımefendi verdi.
#TurkcellEmine Erdoğan’ın katılımıyla Turkcell, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğince "Geleceği Yazan Kadınlar Projesi" final töreni düzenlendi. Programda proje sahipleri ödüllerini Emine Erdoğan'ın elinden aldı. Programda konuşan Emine Erdoğan, “2023’te sıfır atığı tüm Türkiye'de yaygınlaşmış hale getirmeyi hedefliyoruz. 2017 yılından bugüne kadar yaklaşık 24.2 milyon ton geri kazanılabilir atık ekonomiye kazandırıldı. Geri kazanım oranımız yüzde 22.4’e çıktı “dedi.
#Geleceği Yazan Kadınlar ProjesiEmine Erdoğan’ın katılımıyla Turkcell, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğince "Geleceği Yazan Kadınlar Projesi" final töreni düzenlendi. Programda proje sahipleri ödüllerini Emine Erdoğan'ın elinden aldı. Programda konuşan Emine Erdoğan, “2023’te sıfır atığı tüm Türkiye'de yaygınlaşmış hale getirmeyi hedefliyoruz. 2017 yılından bugüne kadar yaklaşık 24.2 milyon ton geri kazanılabilir atık ekonomiye kazandırıldı. Geri kazanım oranımız yüzde 22.4’e çıktı “dedi.
#Emine ErdoğanTurkcell’in 2020 sonu itibarıyla Türkiye’ye toplam 50 milyar TL’lik yatırım yaptığını ifade eden Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu, “Turkcell 27 yıl önce bir GSM şirketi olarak kuruldu. Ancak geldiğimiz noktada Turkcell, sunduğu ürün ve hizmetlerle küresel bir teknoloji markasına dönüştü” dedi.
#GazetehaberleriTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2007 yılında kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi, daha donanımlı hale getirilmesi ve girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek üzere TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nu (KGK) kurdu. TOBB KGK, Türkiye’nin 81 ilinde girişimcilik ekosistemini kadınlar için daha elverişli hale getirmek için her yıl yüzlerce faaliyet gerçekleştiriyor. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kadınların iş dünyasında hak ettikleri yeri almalarını sağlamak için kurduğu TOBB KGK sayesinde kadınlar arasında girişimciliğin bir kariyer seçeneği olarak önemi her geçen gün artıyor. 7 bin üyesi ile Türkiye’nin en geniş kadın girişimci ağı olan TOBB KGK’nın kurul üyeleri iş kadınları, profesyonel yöneticiler, girişimcilik konusunda akademik çalışma yapan akademisyenler ile bu sahada bölgesel ya da ulusal ölçekte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden ve girişimciliği destekleyen kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşuyor. Kadın Girişimciler Kurulu’nun Türkiye’nin 81 ilinde temsilcilikleri bulunuyor. TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulları seçimle işbaşına gelen 15 kişilik yönetim kurulundan oluşuyor. Biz de Hürriyet İK olarak her hafta bir ilimizdeki Kadın Girişimciler Kurulu ile görüşerek kurulların ildeki girişimcilik ekosistemine katkılarını ve KGK yöneticilerinin hikâyelerini anlatıyoruz. Bu hafta İstanbul’dayız...TOBB’un katkılarıyla hazırlanmıştır.
#GazetehaberleriTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2007 yılında kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi, daha donanımlı hale getirilmesi ve girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek üzere TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nu (KGK) kurdu. TOBB KGK, Türkiye’nin 81 ilinde girişimcilik ekosistemini kadınlar için daha elverişli hale getirmek için her yıl yüzlerce faaliyet gerçekleştiriyor. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kadınların iş dünyasında hak ettikleri yeri almalarını sağlamak için kurduğu TOBB KGK sayesinde kadınlar arasında girişimciliğin bir kariyer seçeneği olarak önemi her geçen gün artıyor. 7 bin üyesi ile Türkiye’nin en geniş kadın girişimci ağı olan TOBB KGK’nın kurul üyeleri işkadınları, profesyonel yöneticiler, girişimcilik konusunda akademik çalışma yapan akademisyenler ile bu sahada bölgesel ya da ulusal ölçekte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden ve girişimciliği destekleyen kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşuyor. Kadın Girişimciler Kurulu’nun Türkiye’nin 81 ilinde temsilcilikleri bulunuyor. TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulları seçimle işbaşına gelen 15 kişilik yönetim kurulundan oluşuyor. Biz de Hürriyet İK olarak her hafta bir ilimizdeki Kadın Girişimciler Kurulu ile görüşerek kurulların ildeki girişimcilik ekosistemine katkılarını ve KGK yöneticilerinin hikâyelerini anlatıyoruz. Bu hafta Mardin’deyiz...TOBB’un katkılarıyla hazırlanmıştır.
#GazetehaberleriTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2007 yılında kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi, daha donanımlı hale getirilmesi ve girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek üzere TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nu (KGK) kurdu. TOBB KGK, Türkiye’nin 81 ilinde girişimcilik ekosistemini kadınlar için daha elverişli hale getirmek için her yıl yüzlerce faaliyet gerçekleştiriyor. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kadınların iş dünyasında hak ettikleri yeri almalarını sağlamak için kurduğu TOBB KGK sayesinde kadınlar arasında girişimciliğin bir kariyer seçeneği olarak önemi her geçen gün artıyor. 7 bin üyesi ile Türkiye’nin en geniş kadın girişimci ağı olan TOBB KGK’nın kurul üyeleri işkadınları, profesyonel yöneticiler, girişimcilik konusunda akademik çalışma yapan akademisyenler ile bu sahada bölgesel ya da ulusal ölçekte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden ve girişimciliği destekleyen kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşuyor. Kadın Girişimciler Kurulu’nun Türkiye’nin 81 ilinde temsilcilikleri bulunuyor. TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulları seçimle işbaşına gelen 15 kişilik yönetim kurulundan oluşuyor. Biz de Hürriyet İK olarak her hafta bir ilimizdeki Kadın Girişimciler Kurulu ile görüşerek kurulların ildeki girişimcilik ekosistemine katkılarını ve KGK yöneticilerinin hikâyelerini anlatıyoruz. Bu hafta Kırklareli’ndeyiz...TOBB’un katkılarıyla hazırlanmıştır.
#GazetehaberleriTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2007 yılında kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi, daha donanımlı hale getirilmesi ve girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek üzere TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nu (KGK) kurdu. TOBB KGK, Türkiye’nin 81 ilinde girişimcilik ekosistemini kadınlar için daha elverişli hale getirmek için her yıl yüzlerce faaliyet gerçekleştiriyor. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kadınların iş dünyasında hak ettikleri yeri almalarını sağlamak için kurduğu TOBB KGK sayesinde kadınlar arasında girişimciliğin bir kariyer seçeneği olarak önemi her geçen gün artıyor. 7 bin üyesi ile Türkiye’nin en geniş kadın girişimci ağı olan TOBB KGK’nın kurul üyeleri işkadınları, profesyonel yöneticiler, girişimcilik konusunda akademik çalışma yapan akademisyenler ile bu sahada bölgesel ya da ulusal ölçekte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden ve girişimciliği destekleyen kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşuyor. Kadın Girişimciler Kurulu’nun Türkiye’nin 81 ilinde temsilcilikleri bulunuyor. TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulları seçimle işbaşına gelen 15 kişilik yönetim kurulundan oluşuyor. Biz de Hürriyet İK olarak her hafta bir ilimizdeki Kadın Girişimciler Kurulu ile görüşerek kurulların ildeki girişimcilik ekosistemine katkılarını ve KGK yöneticilerinin hikâyelerini anlatıyoruz. Bu hafta Kütahya’dayız...TOBB’un katkılarıyla hazırlanmıştır.
#GazetehaberleriTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2007 yılında kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi, daha donanımlı hale getirilmesi ve girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek üzere TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nu (KGK) kurdu. TOBB KGK, Türkiye’nin 81 ilinde girişimcilik ekosistemini kadınlar için daha elverişli hale getirmek için her yıl yüzlerce faaliyet gerçekleştiriyor. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kadınların iş dünyasında hak ettikleri yeri almalarını sağlamak için kurduğu TOBB KGK sayesinde kadınlar arasında girişimciliğin bir kariyer seçeneği olarak önemi her geçen gün artıyor. 7 bin üyesi ile Türkiye’nin en geniş kadın girişimci ağı olan TOBB KGK’nın kurul üyeleri iş kadınları, profesyonel yöneticiler, girişimcilik konusunda akademik çalışma yapan akademisyenler ile bu sahada bölgesel ya da ulusal ölçekte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden ve girişimciliği destekleyen kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşuyor. Kadın Girişimciler Kurulu’nun Türkiye’nin 81 ilinde temsilcilikleri bulunuyor. TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulları seçimle iş başına gelen 15 kişilik yönetim kurulundan oluşuyor. Biz de Hürriyet İK olarak her hafta bir ilimizdeki Kadın Girişimciler Kurulu ile görüşerek kurulların ildeki girişimcilik ekosistemine katkılarını ve KGK yöneticilerinin hikâyelerini anlatıyoruz. Bu hafta Gaziantep’teyiz...TOBB’un katkılarıyla hazırlanmıştır.
#GazetehaberleriTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2007 yılında kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi, daha donanımlı hale getirilmesi ve girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek üzere TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nu (KGK) kurdu. TOBB KGK, Türkiye’nin 81 ilinde girişimcilik ekosistemini kadınlar için daha elverişli hale getirmek için her yıl yüzlerce faaliyet gerçekleştiriyor. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kadınların iş dünyasında hak ettikleri yeri almalarını sağlamak için kurduğu TOBB KGK sayesinde kadınlar arasında girişimciliğin bir kariyer seçeneği olarak önemi her geçen gün artıyor. 7 bin üyesi ile Türkiye’nin en geniş kadın girişimci ağı olan TOBB KGK’nın kurul üyeleri işkadınları, profesyonel yöneticiler, girişimcilik konusunda akademik çalışma yapan akademisyenler ile bu sahada bölgesel ya da ulusal ölçekte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden ve girişimciliği destekleyen kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşuyor. Kadın Girişimciler Kurulu’nun Türkiye’nin 81 ilinde temsilcilikleri bulunuyor. TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulları seçimle işbaşına gelen 15 kişilik yönetim kurulundan oluşuyor. Biz de Hürriyet İK olarak her hafta bir ilimizdeki Kadın Girişimciler Kurulu ile görüşerek kurulların ildeki girişimcilik ekosistemine katkılarını ve KGK yöneticilerinin hikâyelerini anlatıyoruz. Bu hafta Şanlıurfa’dayız...TOBB’un katkılarıyla hazırlanmıştır.
#GazetehaberleriTürkiye’de kadın girişimciliğini ve istihdamını güçlendirme hedefiyle yola çıkan Geleceği Yazan Kadınlar Projesi, katılımcıların hayallerini ödüllendirmeyi sürdürüyor. Emine Erdoğan’ın desteği; Turkcell ve TOBB’un işbirliği ile hayata geçirilen projenin bu yılki final töreni yapıldı. Dereceye girenler ödüllerini Emine Erdoğan’ın elinden aldı.
#TurkcellAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Kadın istihdamını ve iş gücüne katılım oranlarını artırmak ne kadar önemliyse mevcut potansiyeli daha nitelikli hale getirmekte en az onun kadar önemli. Düzenlediğimiz İşbaşı Eğitim Programları, Mesleki Eğitim Kursları ve Girişimcilik Eğitim Programlarıyla kadınlarımızın daha nitelikli hale gelmesi için çalışıyoruz. Bütün İşbaşı Eğitim Programlarımıza katılanların yüzde 65'ini kadınlar oluşturuyor" açıklamasında bulundu.
#Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SelçukCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, teknolojiyi tasarlamanın sadece belli bir şehirli zümreye ait imtiyaz alanı olmaktan çıktığını belirterek, "Fikri olan, kendine güvenen her kadın, dünyanın geleceğine katkıda bulunabileceğini görüyor. Umuyorum, ülkemizin tüm kurumları, kadın zekasını işlerine katmada yarışır hale gelirler. Çünkü büyük başarılara imza atmanın tek yolu budur. Şu bir gerçek ki bizi, dünyada kadın ruhunun daha etkin olacağı bir gelecek bekliyor." dedi.
#Emine ErdoğanGeleceği Yazan Kadınlar projesine bu yıl Türkiye’den 64 ilin yanı sıra 8 ülke vatandaşından da başvuru geldi. Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Barbaros Yiş, “Kadınların, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak gibi özel bir alana odaklanan böyle bir projeye 8 farklı ülkeden başvuru gelmesi uluslararası alanda dikkat çektiğimizi gösteriyor. Bu gelecek için son derece umut verici” dedi.
#GazetehaberleriUluslararası platformlarda örnek kapsayıcı iş modelleri arasında gösterilen Turkcell’in Geleceği Yazan Kadınlar projesi, Birleşmiş Milletler haftasında New York’ta Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın düzenlediği forumda bir kez daha dünyanın ilgisini topladı.
#TurkcellTurkcell’in Geleceği Yazan Kadınlar Projesi, uluslararası platformlarda örnek iş modeli olarak gösteriliyor. Ülkenin her yerindeki kadınlara mobil uygulama geliştirme ve girişimcilik eğitimleri verilerek uzaktan çalışma olanakları sunan proje, artık Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Business Call to Action iş birliğinin bir parçası.
#TurkcellTOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu "10 sene önce kadın girişimci sayısı sadece 75 bindi, şimdi bu sayı 130 bine geldi. Bu artışta Kadın Girişimci Kurullarımızın çok büyük payı var" - "Aklın cinsiyeti olmaz. Başarının cinsiyeti olmaz. Ekonominin cinsiyeti olmaz" dedi.
#Rıfat HisarcıklıoğluTurkcell, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, yazılım konusunda istihdam kapasitesini ve girişimciliği artırmak amacıyla "Geleceği Yazan Kadınlar Projesi"ni yürütüyor. Proje kapsamında mobil teknolojiler geliştirerek bu alanda çalışmak isteyen 18 yaş üzeri kadınlar 21 Ocak 2019'a kadar başvuruda bulunabilecek.
#KodlamaTurkcell, TOBB ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesiyle yazılım ve kodlama eğitimleri alıp projeler üreten ‘Geleceği Yazan Kadınlar’ artık dünyanın önde gelen platformlarını test eder hale geldi. Tüm dünyada, çocukları dijital dünyaya hazırlama konusunda standart kabul edilen ve Turkcell tarafından Türkiye’ye kazandırılan Dijital Zeka DQ eğitim platformu yazılımcı kadınlar tarafından bir hafta boyunca test edilecek.
#Dijital ZekaKadınları yazılım konusunda eğitmek, kadınların istihdam kapasitesini ve girişimciliğini artırmak amacıyla geliştirilen “Geleceği Yazan Kadınlar Projesi” tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Emine Erdoğan, “Geleceği yazmaya niyetli genç kızlarımızı ve kadınlarımızı, insanı kendine esir eden değil, insana hizmet eden teknoloji dünyasına davet ediyorum. Yolunuz açık, gelecek sizin olsun” dedi.
#Emine ErdoğanTÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Turkcell ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde hayata geçirilen Geleceği Yazan Kadınlar projesinin ödül gecesinde Türkiye’nin geleceğini yazacak kadınlar sahnedeydi. En başarılı üç projenin sahibi kadınlara ödülleri, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Evrim Aras tarafından verildi. Türkiye'nin genç ve dinamik nüfus fırsatını değerlendirebilmesi için odaklanması gereken iki temel husus olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu “Bunlardan ilki insan kaynağını yeni sanayi devrimine uygun becerilerle donatmak, ikincisi ise kadınların ekonomik hayattaki varlıklarını artırmaktır” dedi. Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti: “Turkcell ve projeye katılan odalarımızla birlikte Türkiye'nin 18 ilinde 1359 kadına mobil uygulama yazılımı geliştirme eğitimine katılma imkanı verdik. Eğitimi tamamlayan katılımcıların tümü bizlerin gözünde dereceye girdi. Çünkü onlar Türkiye'nin dijital dünyadaki geleceğinde söz sahibi olmak için ilk adımı attılar. Bu projede öğrendikleriyle yeni iş fikirlerini hayata geçirecek ve Türkiye'nin zenginleşmesine çok önemli katkı yapacaklar.”
#TOBB