Ankara Film Festivali bu geceki açılış töreniyle başlıyor. Bu yıl 34’üncüsü düzenlenecek organizasyonda ‘Ulusal Uzun Film Yarışması’nda yer alan yedi yapıtı başkanlığını Derviş Zaim’in üstlendiği Mine Söğüt, Murat Kılıç ve Selin Yeninci’den oluşan jüri değerlendirecek. 10 Kasım’a kadar sürecek festivalde ‘Aziz Nesin Emek Ödülü’ Nur Sürer’e,‘Sanat Çınarı Ödülü’ Prof. Mustafa Ayaz’a, ‘Kitle İletişim Ödülü’ Cahit Berkay’a, ‘Vakıf Özel Ödülü’ ise Merve Dizdar ve Burak Çevik’e bu geceki açılışta takdim edilecek.
#Ankara Film FestivaliBursa’nın ‘solcu semti’ Mesken’de kurulan amatör futbol kulübü Dinamo Mesken’le ilgili düzenlenen söyleşide anılarını anlatan oyuncu Erkan Can, O dönem Bursaspor’la Mesken’de maç yapan Dinamo Kiev’e hayran kaldıklarını belirterek, “Mahalle dışında hangi maça gitsek, bize ‘Komünistler Moskova’ya’ diye tezahürat yapıyorlardı. Üzerimize böyle bir yafta yapıştı. Zorla komünist olduk” dedi.
1975’te Bursa’nın solcu semti Mesken’de kurulan ve adından dolayı kapatılan ve futbolcuları işkence, soruşturma, kovuşturma ve yargılamaya maruz kalan spor kulübü Dinamo Mesken’in hikâyesi, ‘Dinamo Mesken’ isimli sergiyle Salt Ulus’ta sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
1975’te Bursa’nın solcu semti Mesken’de kurulan, adından dolayı kapatılan ve futbolcuları işkence, soruşturma, kovuşturma ve yargılamaya maruz kalan spor kulübü Dinamo Mesken’in hikâyesi, Ege Berensel’in çok ekranlı video enstalasyonuyla SALT Ulus’ta sanatseverlerin karşısına çıkıyor.
Bursa’nın ’solcu’ semti olarak bilinen Mesken’de 1971’de bir araya gelen mahalle gençleri, futbol ağırlıklı Ertuğrulgazi Gençlik ve Spor Kulübü’nü kurdu. Aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken lacivert-beyazlı ekip, mahallenin solcu olması nedeniyle, o yıllarda rakiplerine gol yağdıran ’Dinamo Kiev’e benzetilerek ’Dinamo Mesken’ olarak anılmaya başlandı.
BURSA'da 1971 yılında kurulan ve taraftarlar arasında ‘Dinamo Mesken’ olarak adlandırdığı için 12 Eylül askeri müdühalesi ardından askeri yönetim tarafından ‘Milli değerlere açıktan saldırı’ gerekçesiyle kapatılan Ertuğrulgazi Gençlik ve Spor Kulübü, o dönemde yargılanan futbolcuları, kulübe 26 yıl sonra resmiyet kazandırmak için harekete geçti.