Güzellikte yepyeni bir teknoloji

Skin Novaİsviçre kökenli kozmetik markası Juvena’nın yeni Juvedical serisinde kullandığı ve estetik operasyonlar sonrasında iyileştirici destek olarak başvurulan "Skin Nova Teknolojisi", İtalya’nın Roma şehrinde tanıtıldı. Tanıtımda Kelebek de vardı.

Kozmetik markası Juvena’nın İtalya’nın Roma kentinde dünyanın en ünlü dergilerinin ve gazetelerinin güzellik editörlerine tanıttığı yeni serisi "Juvedical", estetik operasyonlar sonrasında iyileştirici destek olarak uygulanan "Skin Nova" teknolojisini kullanan ilk kozmetik markası...

Konuyla ilgili olarak, hastalarına Juvedical önerdiğini belirten Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Enstitüsü Direktörü ve La Sapienza Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nicolo Scuderi ile özel bir röportaj yaptık.

Derinin iyileşme süreci nedir?

- Deri iyileştirmesi, yaralı dokuyu iyileştirmeyi hedef alan biyolojik bir işlem... Farklı evreleri bulunuyor; iltihap, artış ve olgunlaşma. Cerrahi yara izinin estetik sonucu; damarların etkileşimi ve modülasyonuna, aynı zamanda yaranın, enfeksiyonun cinsi gibi lokal nedenlere, yerel-bölgesel sebeplere ve beslenme durumu, iç salgı faktörleri ve farmokolojik terapiler gibi sistematik nedenlere bağlı...

Skin Nova teknolojisini açıklar mısınız?

- İsviçreli La Prairie Group’un markası Juvena, 1954’ten beri yüz ve vücut sağlığı için yüksek kalitede ürünler üretiyor. Juvena’nın yeni ürünü Juvedical -kozmetik tarihinde ilk kez deri dokusu yenileme teknolojisine dayanıyor- sert yaraların tedavisi, yenilenmesi ve derinin yeniden yapılandırılması için oluşturuldu. Juvena bilim adamları ve Madame Damour’un işbirliğine dayanan Skin Nova Teknolojisi, medikal iyileştirme teknolojisinin ilk kez kozmetikte uygulanması... Juvedical’ın vücut ürünleri ve serumu, iyi bir dağılma ve nüfuz sağlayan lipidlerle zenginleştirilmiş Skin Nova Teknolojisi’ni içeriyor.

Sizin Juvedical’le buluşmanız nasıl gerçekleşti?

- Bu teknolojinin desteğini alan Juvedical’in ilginç konseptine dayanarak, ben de estetik operasyon sonrası derinin iyileşmesinin muhtemel gelişimlerini görmek amacıyla bir uygulama çalışması yapmaya karar verdim. Bu uygulama, etkisiz hazır ilaçlara karşı yapıldı ve her bir hasta ya yüzde ya göğüs bölgesinde ya da karındaki asimetrik bir yara izini temsil etti. Doğru yara izindeki uygulama, Skin Nova Teknolojisi içermeyen serumdan oluşan etkisiz kremle tamamlandı. Yenileyici vücut kremi, hastaların yüzde 50’sinde kullanıldı. Yenileyici vücut serumu, hastaların diğer yüzde 50’sinde, yenileyici vücut kremiyle her iki vücut ürünün sinerjik hareketini değerlendirmek için beraber uygulandı. Bütün hastalar seçilmiş operasyonlara tabi tutuldu ve herhangi bir deri ya da sistematik patolojiyi temsil etmedi.

Elde ettiğiniz sonuçlardan bahseder misiniz?

- Juvedical vücut serumunun altı aylık uygulamasının ardından klinik sonuçları gösterdi ki, tedavi edilen yara izlerinden yüzde 45’inde pigmentlerde gelişme ve yüzde 70’inde kışkırtıcı durumda düşüş vardı. Juvedical ürünleriyle tedavi edilen hastaların yüzde 80’inde dermo-epidermik kalınlık artışı gözlendi. Kombine edilen tedavinin, sadece kremle yapılan tedaviden daha etkili olduğunu kanıtlandı. Hasta memnuniyet oranı da şu sonuçları çıkardı: Yan etkisiz kolay uygulama. Yara kalitesinin şekildeki gelişimi... Serumla tedavi edilen bölgelerin placeboyla tedavi edilenden daha iyi olması... Vücut kremi ve vücut serumu kombinasyonuyla tedavi edilen gruplar, vücut serumu ve kremi arasındaki sinerjik hareketi en yüksek seviyede gösterdiler.

ÜRÜN MARKET

Organik yağ ile cildi yenileyin

Yüzde 100 doğal kaynaklar içeren Florame güzellik yağı ile cildinizin dengesini yenileyerek canlı ve parlak bir görünüm kazanabilirsiniz. Bu gençlik iksiri, cildiniz tarafından kolayca emiliyor, ciltte mat ve yumuşak bir etki bırakıyor, donuk ve yorgun görünümlü cildi kurtarıyor. Güzellik yağının hafif yapısı, cildinizi çevresel elementlerden koruyor. Bu bakım yüksek oranda anti-age esansiyel yağ bileşimi içerdiğinden, günlük derma-stress koruma bakımı için de kullanılıyor.

Temizlikte hafif bir çözüm

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin geliştirdiği Pharma 7 Altın Serisi’ne ait cilt temizleyici köpük, cildinizi derinlemesine ve sağlıklı bir şekilde temizliyor. Bunun için köpüğü parmak uçlarınızla dairesel hareketler yaparak yüzünüze yaymanız, ardından bir pamuk yardımı ile silip yüzünüzü durulamanız yeterli. Bu işlemden sonra cildinizin daha sağlıklı olduğunu göreceksiniz.
Yazarın Tüm Yazıları